Perinteinen virkattu pitsipeitto sai uuden elämän harmaaksi värjättynä. Kuva: Mervi Lehtinen
Perinteinen virkattu pitsipeitto sai uuden elämän harmaaksi värjättynä. Kuva: Mervi Lehtinen

Kellertäväksi muuttuneet pitsiliinat ja -peitot saavat uuden ilmeen todella helpolla niksillä.

Mummon virkkaamat pitsiset peitot, liinat ja verhot ovat aarteita, joiden pois heittämistä moni ei voi edes ajatella. Kalastajanlangasta virkatut pitsityöt muuttuvat kuitenkin vuosien saatossa helposti kellertäviksi. Kun muodissa on vähäeleinen valkoiseen, harmaaseen ja mustaan keskittyvä sisustus, kellertävät pitsit eivät välttämättä tunnu käyttökelpoisilta sisustusesineiltä. 

Moderni ja skandinaavinen sisustus -Facebook-ryhmässä on kehitelty ongelmaan ratkaisu: pitsiliina tai -peitto uudistuu sisustusväreihin sopivaksi itse värjäämällä. Marketeissa myytävät pesukonevärit ovat helppokäyttöisiä eivätkä juuri lompakkoa kevennä. 

”Uskomatonta, miten pienellä vaivalla saa uudistettua,” suuren virkatun peiton värjännyt Mervi Lehtinen kertoo Facebook-ryhmässä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Jättipeitto on syksyn himoituin sisustushitti – näin neulot muhkean peiton itse

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lehtisen mukaan värjääminen oli helppoa ja hintaa peiton uudistukselle tuli kaksi ja puoli euroa. Kellertävä peitto muuntui helmenharmaaksi (kuva yllä) ja pääsi uudestaan käyttöön.

– Moni tosiaan on tainnut innostua tuosta värjäämisestä, ja yllätyin itsekin kuvaan tulleiden kommenttien määrästä, Lehtinen kertoo Me Naisille.

 

Vanhasta uutta ❗💙 #nitor #diy #petrooli #kalastajalanka #virkattu #kuinuusitaas

Henkilön Nina Kuusela (@ninajkuusela) jakama julkaisu

Harmaa sopii monenlaiseen sisustukseen, mutta räväkämpiäkin vaihtoehtoja on tarjolla. Miltä näyttäisi vaikkapa turkoosi, laivastonsininen tai keväänvihreä pitsi? Kalastajanlanka, josta pitsityöt on perinteisesti virkattu, on täyttä puuvillaa. Se imee väriä hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla