Hybridiuuni, laatikkoleikkiä ja elinkaariajattelua
Nyt inspiraatiota etsimään!
Nyt inspiraatiota etsimään!

Katso ensin kaupalliset ja tavalliset osastot. Jätä näyttelyt viimeiseksi, niissä on todennäköisesti villeimmät ideat.

 Muodikkaimmat osastot & herkuimmat uutuudet

1. Vepsäläinen, osasto 7h51

Yhdellä osastolla pääsee hiplaamaan monta trendikästä ihanuutta meiltä ja maailmalta. On pakko koe-istua Adean siro Ell-sohva ja Fritz Hansenin Drop-tuoli. Ja minkälaista valoa tulee Normann Copenhagenin Amp-valaisimista? Sisustustoimittajat ry valitsi muodikkaan miljöön messujen parhaaksi.

2. Tulikivi, osasto 7r47

Rakastan takkoja ja himoitsen valkoista, modernia kaunokaista kotiin. Tulikiven valkoiset upeudet on nähtävä livenä, nyt messuilla esitellään Valkia Kide -hybridiuuni sekä Asunto- ja Lomamessuilla jo nähty Valkia Aalto -takka. Hybridiuuni on kysytty vaihtoehto takkamarkkinoilla;  sillä voi polttaa puita ja pellettejä hyvällä lämmitysteholla. Katso myös kiukaiden uutuudet.

3. Lundia, osasto 7g41

Laatikkoleikkiä. Testaa houkuttelevan väriset uudet Lundia System -säilytyssarjan laatikot: toimivatko paremmin yksin vai päällekkäin pikkupöytinä.

4. Made in Finland -yhteisalue, halli 6

Kiva ja kompakti valikoima tämän hetken kotimaisia uutuuksia matoista valaisimiin.

5. MAYN, osasto 1c26

Pikkutavaroiden osastolta kannattaa bongata uusi kotimainen lifestyle-brändi MAYN. Kaunista ja käytännöllistä, lankakoreja, tarjottimia ja tekstiilejä. Ihanat Musta5101-sarjan ekologiset tiskiharjat ja muut keittiötuotteet.

Älä missaa näitä näyttelyitä

1. TrashDesign, osasto 7r21, ja TrashDiy, osasto 7r11

Oma lempiteemani aina. Mihin kaikkeen romu kekseliäissä käsissä taipuukaan? Tänä vuonna romutaidetta ja -tekeleitä kolmeen eri teemaan: itse tehtynä, sarjatuotantoon suunniteltuna ja taiteena.

2.  Tila haltuun! Ahead!-arena, osasto 7s51

Hyvä levähdyspaikka. Kuvitteellinen kaupunkitila halua antaa kävijälleen vision toimeliaasta tulevaisuuden kaupunkitorista. Arkkitehtuurista vastaavat tehokaksikko Aamu Song ja Johan Olin

3. Habitaire-suunnittelukilpailu, osasto 7n11 

Katsasta kivat piknik-visiot kuten esimerkiksi hauska kimppakeinu. May Day -teemainen kilpailu muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille saa jo kaipaamaan kesäisiä eväsretkiä.

Habitare-messut Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2014

Lue myös:

Nämä ovat netin trendikkäimmät sisustuskaupat

Sisustuksen kipupisteet – siinä se vaan tönöttää

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?