Jos lehtiä ei raaski heittää paperinkeräykseen, niistä kannattaa tehdä osa sisustusta. Kuva: Shutterstock
Jos lehtiä ei raaski heittää paperinkeräykseen, niistä kannattaa tehdä osa sisustusta. Kuva: Shutterstock

Huojuvat aikakauslehtipinot voi hyödyntää kodin sisustuksessa ja askartelussa. Kokeile esimerkiksi näitä vinkkejä!

Yöpöytä

Tarvitset: pinon suosikkilehtiäsi ja yhden tai kaksi pitkähköä nahkavyötä

Etkö raaski heittää suosikkilehtiäsi pois? Tee niistä huonekalu! Lehtipino muuntuu yöpöydäksi, kun sen vyöttää jämäkäksi nipuksi vyöllä tai kahdella. Parhaiteen tarkoitukseen soveltuvat liimaselkäiset aikakauslehdet, jotka ovat kaikki samankokoisia.

Jos haluat pöydästä helposti liikuteltavan, voit laittaa lehtipinopöydän alle myös palan vaneria sekä neljä pyörää. Esimerkkikuvan näet täältä.

Koristekuusi

Tarvitset: Yhden, mielellään paksun aikakauslehden, koristeita halutessasi

Lehdestä nakkisormisempikin taittelee käden käänteessä pienen koristejoulukuusen. Sen voi halutessaan koristella esimerkiksi spray-liimalla, jonka päälle ripottelee glitteriä. Lopputuloksen määrittelevät pitkälti lehden sivuilla käytetyt värit. Katso tarkemmat taitteluohjeet videolta:

Kori pikkutavaroille

Tarvitset: reilun pinon aikakauslehtien sivuja, teippiä tai kontaktimuovia sekä kärsivällisyyttä

Käsityöintoilija muuntaa aikakauslehtensä vaikka lehtikoriksi. Esimerkiksi YouTubesta löytyy runsaasti ohjeita, joiden avulla lehdistä voi tehdä koreja ja laatikoita pikkuesineille. Tällä videolla näytetään, miten kori kootaan helposti viidestä, aikakauslehdistä punotusta neliöstä, jotka vain teipataan yhteen:

Lue myös:

Tätä et ehkä odottanut: pahkaesineet palaavat muotiin

Näin saat lisää tilaa pieneen asuntoon

Jo on kotoisaa! Helpot ja halvat vinkit vuokrakämpän sisustajalle

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.