Aaloeita tarvitsee kastella vain vähän. Kuvat: Shutterstock
Aaloeita tarvitsee kastella vain vähän. Kuvat: Shutterstock

Viherkasvi on ilo niin silmälle kuin terveydellekin. Valitsimme kuusi kaikenlaisiin sisustuksiin sopivaa vaihtoehtoa.

Joko vaihdoit huonekasveille uudet mullat? Jos et, nyt olisi sen aika, sillä kevät tulee kovaa vauhtia. Kasvit ovat nyt muutenkin suosiossa, ja sisustuslehdissä vilahtelee jatkuvasti peikonlehtiä ja anopinkieliä.

Kasveilla on kotona myös tärkeä tehtävä: niiden väitetään parantavan huoneilmaa poistamalla ilmasta haitallisia kemikaaleja ja tuottamalla happea. Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA on pitänyt jo 1980-luvun lopulta asti listaa kasveista, jotka ovat parhaita ilmanpuhdistajia.

Koska rehevät ja hyvinvoivat kasvit hoitavat tehtävänsä parhaiten, hemmottele niitä tuoreella mullalla ja puhdistamalla pölyt lehdistä. Viimein kasvit saavat myös kaipaamaansa valoa. Jos tänä keväänä on uuden kasvihankinnan aika, tässä kuusi ilmaa puhdistavaa ja trendikästä vaihtoehtoa. Huomioi kuitenkin, että ilmaa puhdistavat kasvitkin voivat allergisoida tai olla myrkyllisiä.

1.  Anopinkieli

Terävänä kohti kattoa sojottava anopinkieli on ylväs näky, joka on karistanut mummolaleiman lehdiltään. Anopinkieli on puhdistustöissään aktiivisin öisin, joten se on hyvä, helppohoitoinen kasvi etenkin makuuhuoneeseen. 

2. Rönsylilja

Kuvapalvelu Pinterest on pullollaan upeita, taas trendikkäitä amppeleita, ja rönsylilja on hyvä valinta katosta roikkuvaksi kasviksi. Lisäksi se on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen, siis täydellinen ilmanpuhdistajakasvi.

3. Kumiviikuna

Kumiviikuna eli huonekumipuu ihastuttaa suurilla, vahapintaisilla lehdillään. Se voi kasvaa suureksikin, joten kasvi sopii näyttäväksi sisustuselementiksi esimerkiksi korkeisiin tiloihin.

4. Lääkeaaloe

Mehikasvit ovat trendikkäitä, ja aloe vera eli lääkeaaloe on ominaisuuksiltaan yksi parhaista. Se puhdistaa ilmaa öisin, ja toki kasvia voi hyödyntää myös ihonhoidossa.

5. Kultapalmu

Näyttävä kultapalmu kosteuttaa ja puhdistaa huoneilmaa. Kukkiessaan kasvi saattaa allergisoida. Isoksi kasvanut kultapalmu tuo kerralla rutkasti vihreyttä huoneeseen – simppelin kasvin voi halutessaan istuttaa suureen, koristeelliseen ruukkuun.

6. Palmuvehka

Kiiltävälehtinen palmuvehka kasvaa noin puolimetriseksi. Koska NASA teki tutkimuksensa 1980-luvun lopulla, vasta myöhemmin markkinoille tullut kasvi ole päässyt listalle. Sopeutuvuutensa vuoksi se on kuitenkin varma valinta kaikenlaisiin koteihin. Palmuvehka on tosin lievästi myrkyllinen, joten se ei välttämättä sovi lapsi- ja eläinperheisiin.

Lähteet: YlePuutarha.net, Viherlandia.fi, Salad Days

 

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti