Listasimme kymmenen sisustustuotetta, joissa on klassikkopotentiaalia.

Jotkut esineet tai huonekalut vain ovat klassikoita jo syntyessään. Poimi tästä vinkit yhtä aikaa ajankohtaisiin ja ajattomiin sisustushankintoihin.

1. Innoluxin Café-riippuvalaisin

Yksi kotimaisen Innoluxin tämän vuoden uutuuksista on Pauli Partasen suunnittelema, hieman retrohenkinen Cafe-riippuvalaisin, jota on saatavilla mustan, kuparin ja valkoisen värisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kompaktin kokoinen valaisin sopii ainakin keittiöön ja eteiseen, 200 €, Innolux.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Iittalan Kastehelmi-purkit

Iittalan Kastehelmi-lasiastiat pääsivät takaisin tuotantoon vuonna 2010, ja tänä vuonna mallisto laajeni lasipurkeilla.  Muovikannella varustetut purkit sopivat tarjoiluun, säilyttämiseen ja sisustamiseen.

Kastehelmi-purkkeja saa myös trendikkäissä, murretuissa väreissä, alkaen 26,90 €.

3. Everyday Designin Tampere-tarjoiluvaunu

Everyday Designin tarjoiluvaunun yksinkertainen muotokieli puhuttelee sekä sisustusbloggareita että muita designin ystäviä. Lisäksi tarjoiluvaunut ovat nyt sisustuksen trendihuonekaluja.

Metallista Tampere-tarjoiluvaunua on saatavilla valkoisena ja mustana, 298 €, Everyday Design.

4. Puiset leikkuulaudat

Klassikko voi olla maailman arkisinkin esine, kuten vaikka puinen leikkuulauta. Rustiikkisia leikkuulautoja on nyt saatavilla eri muotoisina ja kokoisina – tuo keittiöön lämpöä asettelemalla ne välitilan koristeiksi. Sitä paitsi luonnonmateriaalit ovat aina muodissa.

Puiset leikkuulaudat ripustusnaruilla, 14,99 €, ja 19,99 €, H&M Home.

5. Annon Jalpaikka-matto

Anno-merkin mattokilpailun voittaneen Jalpaikka-villamaton on suunnitellut Susanna Vento. Kuosiin on haettu innoitusta niin Marokosta kuin Karjalastakin – täydellinen kompromissi hillittyyn skandinaaviseen sisustukseen.

Annon Jalpaikka-villamaton koko on 160x230 cm, 239,90 €, Kodin1. Saatavilla myös pienempi versio.

6. Ikean Sinnerlig-erikoismalliston daybed

Brittiläinen sisustusguru Ilse Crawford suunnitteli Ikealle Sinnerlig-erikoismalliston, joka tuli myyntiin elokuussa. Sisustusbloggareiden sydämen vei erityisesti daybed eli kevytrakenteinen sohva, joka sopii vaikkapa terassilla istuskeluun ja päivätorkkumiseen.

Juutista, akaasiasta ja metallista valmistettu Sinnerlig-sohvasänky patjan kanssa, 429 €, Ikea. Ilman patjaa 299 €.

7. Marimekon Räsymatto-kuosi

Tyylikkään mutta leikkisän mustavalkoisen Räsymatto-kuosin on suunnitellut Maija Louekari ja inspiraatio siihen on mistäs muualta kuin perinteisestä räsymatosta.

Syksyn Räsymatto-uutuuksiin kuuluvat neulottua, kohokuvioista kangasta olevat tyynynpäällinen, 59 €, ja iso torkkupeitto, 169 €, Marimekko.

8. Ikean PS 2014 -valaisin

IKEA PS 2014 -kattovalaisin palkittiin kesällä arvostetulla muotoilun Red Dot -palkinnolla. Valon määrää voi säädellä naruista vetämällä.

PS 2014 -valaisin sai syksyyn uuden, trendikkään kuparinvärisen metallisisuksen, 69 €, Ikea. 

9. Lundia System -laatikot

Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto on suunnitellut tyylikkäät säilytyslaatikot rakastettuun klassikkoon, Lundian Classic-hyllyyn. Puiset, käsityönä valmistetut Lundia System -laatikot näyttävät hyviltä hyllyssä ja yöpöydäksi pinottuina.

Lundia System -laatikot, 69–149 €. Kolmen setti, 259 €, Lundia.

10. Framan hylly

1950- ja 60-lukujen muotokieli on edelleen pinnalla, ja tanskalaisen Framan hyllyssä se tulee esiin kauniisti.

Hyllyä on saatavilla kuparin- ja messinginvärisillä sekä mustilla kannattimilla, alkaen 90 €. Hyllyä myyvät esimerkiksi verkkokaupat Room21 ja Finnish Design Shop.

Sisältö jatkuu mainoksen alla