Listasimme kymmenen sisustustuotetta, joissa on klassikkopotentiaalia.

Jotkut esineet tai huonekalut vain ovat klassikoita jo syntyessään. Poimi tästä vinkit yhtä aikaa ajankohtaisiin ja ajattomiin sisustushankintoihin.

1. Innoluxin Café-riippuvalaisin

Yksi kotimaisen Innoluxin tämän vuoden uutuuksista on Pauli Partasen suunnittelema, hieman retrohenkinen Cafe-riippuvalaisin, jota on saatavilla mustan, kuparin ja valkoisen värisenä.

Kompaktin kokoinen valaisin sopii ainakin keittiöön ja eteiseen, 200 €, Innolux.

2. Iittalan Kastehelmi-purkit

Iittalan Kastehelmi-lasiastiat pääsivät takaisin tuotantoon vuonna 2010, ja tänä vuonna mallisto laajeni lasipurkeilla.  Muovikannella varustetut purkit sopivat tarjoiluun, säilyttämiseen ja sisustamiseen.

Kastehelmi-purkkeja saa myös trendikkäissä, murretuissa väreissä, alkaen 26,90 €.

3. Everyday Designin Tampere-tarjoiluvaunu

Everyday Designin tarjoiluvaunun yksinkertainen muotokieli puhuttelee sekä sisustusbloggareita että muita designin ystäviä. Lisäksi tarjoiluvaunut ovat nyt sisustuksen trendihuonekaluja.

Metallista Tampere-tarjoiluvaunua on saatavilla valkoisena ja mustana, 298 €, Everyday Design.

4. Puiset leikkuulaudat

Klassikko voi olla maailman arkisinkin esine, kuten vaikka puinen leikkuulauta. Rustiikkisia leikkuulautoja on nyt saatavilla eri muotoisina ja kokoisina – tuo keittiöön lämpöä asettelemalla ne välitilan koristeiksi. Sitä paitsi luonnonmateriaalit ovat aina muodissa.

Puiset leikkuulaudat ripustusnaruilla, 14,99 €, ja 19,99 €, H&M Home.

5. Annon Jalpaikka-matto

Anno-merkin mattokilpailun voittaneen Jalpaikka-villamaton on suunnitellut Susanna Vento. Kuosiin on haettu innoitusta niin Marokosta kuin Karjalastakin – täydellinen kompromissi hillittyyn skandinaaviseen sisustukseen.

Annon Jalpaikka-villamaton koko on 160x230 cm, 239,90 €, Kodin1. Saatavilla myös pienempi versio.

6. Ikean Sinnerlig-erikoismalliston daybed

Brittiläinen sisustusguru Ilse Crawford suunnitteli Ikealle Sinnerlig-erikoismalliston, joka tuli myyntiin elokuussa. Sisustusbloggareiden sydämen vei erityisesti daybed eli kevytrakenteinen sohva, joka sopii vaikkapa terassilla istuskeluun ja päivätorkkumiseen.

Juutista, akaasiasta ja metallista valmistettu Sinnerlig-sohvasänky patjan kanssa, 429 €, Ikea. Ilman patjaa 299 €.

7. Marimekon Räsymatto-kuosi

Tyylikkään mutta leikkisän mustavalkoisen Räsymatto-kuosin on suunnitellut Maija Louekari ja inspiraatio siihen on mistäs muualta kuin perinteisestä räsymatosta.

Syksyn Räsymatto-uutuuksiin kuuluvat neulottua, kohokuvioista kangasta olevat tyynynpäällinen, 59 €, ja iso torkkupeitto, 169 €, Marimekko.

8. Ikean PS 2014 -valaisin

IKEA PS 2014 -kattovalaisin palkittiin kesällä arvostetulla muotoilun Red Dot -palkinnolla. Valon määrää voi säädellä naruista vetämällä.

PS 2014 -valaisin sai syksyyn uuden, trendikkään kuparinvärisen metallisisuksen, 69 €, Ikea. 

9. Lundia System -laatikot

Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto on suunnitellut tyylikkäät säilytyslaatikot rakastettuun klassikkoon, Lundian Classic-hyllyyn. Puiset, käsityönä valmistetut Lundia System -laatikot näyttävät hyviltä hyllyssä ja yöpöydäksi pinottuina.

Lundia System -laatikot, 69–149 €. Kolmen setti, 259 €, Lundia.

10. Framan hylly

1950- ja 60-lukujen muotokieli on edelleen pinnalla, ja tanskalaisen Framan hyllyssä se tulee esiin kauniisti.

Hyllyä on saatavilla kuparin- ja messinginvärisillä sekä mustilla kannattimilla, alkaen 90 €. Hyllyä myyvät esimerkiksi verkkokaupat Room21 ja Finnish Design Shop.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.