Rintaliivit täynnä täytteitä, koko luomiväripaletti kasvoilla ja karjakon päähuivi. Oi nuoruus ja nuoruuden tyylimokat! Jos voisit antaa tyylineuvon nuorelle itsellesi, mikä se olisi?

Joskus sitä nyt vain on vanhana viisaampi. Ei esimerkiksi nypi kulmakarvojaan kummalliseen muotoon tai yritä tehdä itsestään rintavampaa tunkemalla liiveihin kasan pehmusteita. Saattaa myöskin ymmärtää, että vaikka luomiväripaletissa on kymmenen väriä, niitä kaikkia ei tarvitse tunkea naamaan yhtä aikaan.

Minkä tyylineuvon sinä antaisin nuorelle itsellesi? Osallistu kyselyyn!

Olisivatko ne kenties jotain tällaisia? Naistenlehtien toimittajat paljastivat, mitä sanoisivat nyt nuoruuden peilikuvalleen.

“Hiusten vaalentaminen itse ei aina ole se kukkein idea. Harvoin onnistuu, useimmiten väri on epäluonnollinen blondaus, jota kadut hartaasti. Olisit jättänyt niihin pariin kertaan, mutta etpä jättänyt!” Pauliina, 40, Me Naiset

"Yritä luottaa siihen, että kampaaja tietää, millainen leikkaus olisi paras. Älä istu tuoliin kuva kädessä ja toivo, että näytät ammattilaisen käsittelyn jälkeen samalta kuin kuvaan stailattu tähti. Nuorena vinguin ja vonguin kampaajaa tekemään yhtä sellaista mallia ja päädyin näyttämään geelitukkaiselta gigololta" Jenni, 31, Me Naiset

"Käskisin itseni lopettamaan isojen tissien haikailemisen, sillä pienet ovat aivan hyvät ja sitä paitsi isoja kätevämmät. Minulla oli tapana hamstrata täytepalat kaikista liiveistäni ja tunkea ne kaikki sitten yksien liivien sisään. Liivit tuntuivat ikäviltä, eikä 'kasvu' loppupeleissä ollut kovin kummoinen." Essi, 38, Me Naiset

”Kukaan ei voi näyttää hyvältä, jos nyppii kulmakarvojen ulkopäät luiruiksi mutta jättää alkukohdan isoksi möntiksi. Kieltäisin myös itseäni nyppimästä ylipäänsä niin kovasti, koska näin 30-vuotiaana voi selkeästi havaita harvenemisen.” Laura, 32, Me Naiset

"Käytin 15-vuotiaana joka toinen päivä huivia päässä, koska ajattelin, että se peittää näppärästi likaiset hiukset. Ehkä kuivasampoota ei ollut silloin vielä keksitty, mutta silti. Pois se rätti. Näytät piialta. Ja siellä allahan se tukka vasta likaantuukin. Käskisin ehkä myös kuuntelemaan äitiä. Kyllä, se shokkipinkki luomiväri saa näyttämään vähän narkkarilta." Emmi, 28, Me Naiset

"Vaikka kasarilapsena idolini olikin Victoria Beckham, olisi kannattanut uskoa, kun aikuiset sanoivat, että hymy on paras asenne ja kaunistaa aina. Tarkasta harjoittelusta huolimatta 'kohtalokas ja syvällinen' teinikatseeni näyttää valokuvissa vuosikymmen myöhemmin vain ja ainoastaan tympeältä.” Stina, 27, Cosmopolitan

"Liian vaalea puuteri on LIIAN VAALEAA. Varsinkin jos hiukset ovat värjätty ihan mustiksi. Ja vaatteet voivat myös istua. Liian pienet ja liian isot eivät varsinaisesti imartele. Sadetakki kokoa XL näytti vielä 90-luvulla kivalta, nyt se on vain hankala." Aino, 38, Me Naiset

“Vaikka olet saanut lahjaksi sen kymmenen sävyn luomiväripaletin, niin niitä kaikkia sävyjä ei pidä ihan yhtä aikaa sivellä luomille. Ja kannattaa myös opetella häivyttämään rajoja.” Annaleena, 42, Gloria

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Älä suotta häpeile harmaita hiuksia! Niitä kutsutaan nykyään elämänkokemusraidoiksi ja yksisarvishiuksiksi.

Me kaikki harmaannumme ennemmin tai myöhemmin. Usein tuntuu, että ennemmin. Hiuksemme eivät ilmeisesti ole vielä kuulleet uusimmista tutkimustuloksista, joiden mukaan nuoruus jatkuu ainakin 24 ikävuoteen asti, mistä puolestaan on todella pitkä matka vanhuuteen.

Miehillä harmaita hiuksia on jo jonkin aikaa pidetty hyväksyttävinä ja jopa seksikkäinä, mutta naisten harmaantumisen hyväksyntä etenee hitaammin. Onneksi harmaaksi värjäämisen trendi on jatkunut jo vuosia. Toinen harmaantuvan naisen ilonaihe on malli Christine ”Chrissy” Teigen, joka tunnetaan virkistävän rehellisistä Twitter-lausunnoistaan.

Teigenin viimeisin lasautus koskee juurikin harmaita hiuksia. 

”Minulla on haisunäätätyyppinen raita harmaita hiuksia, ja itse asiassa tykkään siitä kovasti. Cruella-unelmani ovat muuttumassa todeksi!” Teigen intoili maanantaina Twitterissä.

Hän löysi välittömästi liudan muitakin ujostelemattomia harmaiden hiusten kantajia. 

The Wolf Huntress -nimeä käyttävä tviittaaja paljastaa alkaneensa harmaantua 15-vuotiaana ja värjänneensä sen jälkeen hiuksiaan kuuden vuoden ajan. 

”Ensin lyhyet (harmaat) hiukset ovat karheampia, mutta kun ne kasvavat, ne ovat silkkisempiä”, hän rohkaisee Twitterissä.

24-vuotias Rachel Guajardo kertoo löytävänsä uusia harmaita joka päivä.

”Kutsun niitä yksisarvishiuksikseni”, hän kuvailee.

Twitter-keskustelussa harmaita hiuksia nimitettiin myös pahistukaksi, elämänkokemusraidoiksi ja supervoimiksi.

Se, milloin hiukset harmaantuvat, on yksilöllistä. Harmaantumiseen vaikuttavat muun muassa perimä ja stressi. 

Harmaantuminen ei välttämättä ala tasaisesti, vaan harmaat saattavat näkyä ensin esimerkiksi hopeisena raitana otsalla tai ohimolla. Chrissy Teigen saattoi tarkoittaa juuri tällaista raitaa kirjoittaessaan haisunäätäraidasta. 

Teigenistä ei kuitenkaan ole kuvia, joissa hänen harmaansa näkyisivät. 

Vaikka Teigeniä ei toistaiseksi ole nähty harmaahiuksisena edustustehtävissä tai somessa, hänen aloittamansa viestiketju on ilahduttanut monia harmaatukkaisia tai pikkuhiljaa harmaantuvia. 

”Vihdoin minulla on jotakin yhteistä kansainvälisen supermallin kanssa (huipun miesmaun lisäksi, tietysti)” Twitter-käyttäjä nimeltä Stacey Graham vitsailee.

Sosiaalisessa mediassa nousi äläkkä, kun menestysfirman meikkivoiteen uusi sävyvalikoima syrji voimakkaasti tummaihoisia.

Jos pitäisi valita, mikä oli vuoden 2017 merkittävin kauneustapaus, erittäin korkealle listalla nousisi laulaja Rihannan lanseeraama meikkimerkki Fenty Beauty ja sen meikkivoide.

Pro Filt’r Soft Matte Longwear -meikkivoide on ihan samanlainen nimihirviö kuin monet muutkin kauneustuotteet, mutta siitä erityisen tekee, että meikkivoide lanseerattiin heti 40 sävyssä aivan vaaleasta todella tummaan.

Myös moni muu yritys on viimein havahtunut siihen, että ihonsävyjä on valtava määrä ja pyrkinyt laajentamaan pohjameikkituotteidensa sävyvalikoimaa. Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15, sillä eri tummuusasteiden lisäksi pitää huomioida myös ihojen pohjasävyt viileästä lämpimään.

Vloggaaja Huda Kattanin meikkimerkiltä ilmestyi viime vuonna meikkivoide 30 eri sävyssä. Perinteisempien brändien puolelta esimerkiksi Estee Lauderin legendaarisesta Double Wear -meikkivoiteesta on vastikään julkaistu uusia sävyjä, minkä ansiosta sävyjä on nyt markkinoilla peräti 42.

Vain viidesosa sävyistä tarkoitettu tummaihoisille

Mutta kaikki eivät opi. Erityisesti tubettajien keskuudessa suositun Tarte-merkin Shape Tape -peitevoide oli yksi viime vuoden menestystuotteista, ja tämän vuoden alussa yritys julkisti kauan odotetun meikkivoiteen samasta Shape Tape -sarjasta. Sävyjä on tarjolla vaatimattomat 15, joista kolme on tarkoitettu keskitummalle tai tummalle iholle.

 

🦋 SWATCHES!!🦋 of the @tartecosmetics Double Duty Shape Tape Hydrating (bottom left) + Matte Foundations! (Right)—Arriving Online on Tarte’s Website on 1/15 & @ultabeauty on 1/21 and in stores on 2/4! Along with their Double Duty Beauty Paddle to Perfection Foundation Brush $28 & their Double Duty Beauty The Shaper Contouring Beauty Sponge $18! Who’s excited to try these?! Let me know! - - - Follow me to stay updated on the latest makeup/beauty news, product reviews and More! Feel free to DM, tag, or #beautymarked23 to share news! _ - - 📷: @popsugarbeauty #makeup #makeupartist #makeupaddict #makeupnews #makeupjunkie #makeupobsessed #makeuponpoint #makeuplover #makeupbrushes #cosmetics #bbloggers #beautyjunkie #ilovemakeup #mua #makeupblogger #makeuptalk #beautyaddict #lipstickjunkie #Tarteist #Rethinknatural #makeuphaul #tartecosmetics #comingsoon #swatches #shapetapeconcealer #shapetapenation #ultabeauty #shapetapefoundation

Henkilön 🦋 BeautyMarked23 🦋 (@beautymarked23) jakama julkaisu

Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15.

Lanseerauksesta onkin noussut sosiaalisessa mediassa kunnon äläkkä. Bustle-sivusto kirjoittaa, että tummaihoiset vloggaajat ovat arvostelleet brändiä äänekkäästi.

– En arvosta sitä, että koko joukko ihmisiä pyyhitään pois räikeästi, vloggaaja Jackie Aina toteaa Youtube-videollaan.

Erityisen loukkaavaa on se, että vaikka sävyvalikoima on hyvin rajoitettu, vaaleita sävyjä on kuitenkin monta erilaista, ikään kuin valkoihoiset asiakkaat olisivat etusijalla. Lisäksi kaikki kolme tummempaa sävyä ovat pohjasävyltään hyvin oransseja, joten vaikka tummuusaste olisi oikea, sävy tuskin silti sopii kaikille.

Makeupshayla-kanavan arvostelu Shape Tape -meikkivoiteesta keskittyi sävyvalikoiman ruotimiseen.

Tarte kertoi PopSugarille, että he työstävät parhaillaan kymmentä uutta sävyä. Hätäilyn sijaan he olisivat voineet odottaa ja lanseerata kaikki 25 kerralla, sillä vaikka tuote olisi kuinka hyvä, nyt kaikki keskustelu pyörii vain sävyvalikoiman ympärillä.

Yritys pahoitteli virhettään, vaikka se ehkä olikin jo liian myöhäistä. 

”Tiedämme, ettemme voi selitellä.”

– Halusimme saada tuotteen ulos niin nopeasti kuin mahdollista ja teimme päätöksen mennä eteenpäin ennen kuin kaikki sävyt olivat valmiita. Tiedämme, ettemme voi selitellä ja otamme täyden vastuun tällaisesta lanseerauksesta, yritys viestitti Instagramissa.

Vaikka vuosi 2018 alkoikin kohun saattelemana, suunta on oikea, ja moni yritys miettii tuotelanseerauksiaan entistä tarkemmin. Meille kuluttajille se tarkoittaa entistä parempia valikoimia, jotka eivät toivottavasti enää jätä ketään ulkopuolelle.