Käsien takana piileskelee muoti-ilmiön muusa. Kuva: Shutterstock
Käsien takana piileskelee muoti-ilmiön muusa. Kuva: Shutterstock

No nyt on miehinen elin nousussa.

The Scrote 'N' Tote -kivesrepuista tuli hetkessä miesten vastine naisellisille, vulvilla kuvioiduille Pussy Pouch -laukuille.

Amerikkalainen muotisuunnittelija Rachel Feinberg kehitti häpyhuulia kuvastavat vulvalaukut päätettyään, ettei naisten tarvitse häpeillä häpyään yhtään sen enempää kuin miestenkään tarvitsee suojella sukukalleuksiaan. Mutta siinä missä Feinberg päätyi laukuissaan hienovaraiseen vulvaviittaukseen, menivät miehet pidemmälle.

Daniel Bittonin kehittämässä kivesrepussa tavoitellaan realismia karvoineen ja ihoryppyineen kaikkineen.

Vehjehuuma ei rajoitu pelkkään reppuun. Sosiaalisessa mediassa jaetaan maisemakuvia, joiden yläkulmaa koristavat kaikissa muodoissaan – mitkäs muut kuin kivekset!

Nutscape-hashtagillä merkityt valokuvat tarjoavat uuden "näkökulman" esimerkiksi matkakuviin.

 

????? #nutscape #nutscaping #nutscapes #scenic #view #autumn #nuts

A photo posted by NutScape (@nut_scape) on

Sukuelimet näkyvät myös taiteessa. Esimerkiksi performanssitaiteilija Mimosa Pale loi jo vuonna 2007 Mobile Female Monument -teoksen. Isokokoinen, naisen sukupuolielintä esittävä teos liikkui pyörien päällä ympäri Helsinkiä, ja ihmiset saattoivat ryömiä teoksen sisään. Teos voitti samaisena vuonna Vuoden esteettinen teko -palkinnon.

Japanilainen taiteilija Megumi Igarashi puolestaan loi pimppikajakin, joka vei hänet oikeuteen säädyttömän aineiston levittämisestä. Aiemmin Igarashi oli tehnyt alapäästä pehmolelun ja pieniä figuureja. Hänen mukaansa hänen alapäänsä on hänen suurin muusansa.

– Vaginoita pidetään siveettöminä vain sen takia, että niitä piilotellaan, taiteilija on kertonut.

Niin. Edelleenkin vulvalaukuissa on koristeena helmi – ja kivesrepussa karvoja.

 

INSTAGRAM: The female body is a beautiful piece of art #PussyPouch #DAMNsel

A photo posted by DAMNsel (@_damnsel_) on

 

Kysely

Kumman ottaisit mieluummin?

En kumpaakaan
En kumpaakaan
64.9%
Kivesrepun
Kivesrepun
19.4%
Vulvalaukun
Vulvalaukun
16.5%
Ääniä yhteensä: 848

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.

Lämmin, viileä vai neutraali – nyt otetaan viimein selko ihon pohjasävystä.

Mikäli paneutuu meikkaamiseen yhtään peruspuuterointia enempää, päätyy aika nopeasti yhden hyvin yleisen kysymyksen äärelle.

Mikä on ihosi pohjasävy?

Joidenkin kohdalla sen selvittäminen on helppoa, ja ne perinteisimmät kikat toimivat: ranteen verisuoniin kurkkaaminen tai sen pohtiminen, sopivatko itselle paremmin kulta- vai hopeakorut. Sinisinä hohtavat verisuonet ja hopeakorut paljastavat viileän pohjasävyn, ja vihertävät suonet ja kultakorut lämpimän.

Jos kumpikaan ei osu aivan kohdalleen, iho on hyvin todennäköisesti pohjasävyltään neutraali eli jotain siltä väliltä.

Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters
Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters

Joskus ihon pohjasävyä voi kuitenkin olla vaikea arvioida. Jossakin valossa näkyy enemmän keltaista ja vihreää, toisessa sinistä ja punaista. Silloin kannattaa kokeilla myös näitä kikkoja:

1. Valkoinen vai luonnonvalkoinen

Usein pohjasävyn selvittämiseksi neuvotaan nostamaan valkoinen paperi lähelle kasvoja ja katsomaan, heijastavatko kasvot enemmän keltaista vai sinistä, punaista tai vaaleanpunaista.

Parempi keino on kuitenkin pukea ylle vuoronperään puhtaanvalkoinen ja luonnonvalkoinen vaate. Byrdie-sivuston mukaan puhdas valkoinen näyttää paremmalta lämminsävyisellä. Jos puhtaanvalkoinen sen sijaan vie kasvoilta värit, ihon pohjasävy on todennäköisemmin viileä ja kasvot näyttävät raikkaammilta luonnonvalkoisen lähellä.

Ennen testiä hiukset kannattaa laittaa tiukalle poninhännälle ja pestä kasvoilta kaikki meikit.

Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters
Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters

2. Ruskettuminen

Auringonottoa ihon pohjasävyn selvittämistarkoituksessa ei voi tietenkään suositella, mutta jos iho nyt jostakin syystä sattuu kuitenkin saamaan väriä, on hyvä mahdollisuus saada myös pohjasävy selville.

Meikkaaja Beau Nelson kertoo Peoplen artikkelissa, miten eri pohjasävyiset ihot käyttäytyvät ruskettuessaan:

  • Lämmin pohjasävy näkyy yleensä saman tien kullanhohtoisena rusketuksena.
  • Viileä pohjasävy on todennäköisin, jos iho muuttuu auringossa pinkiksi eli palaa helposti ja myös pysyy vaaleanpunasävyisenä.
  • Neutraali iho saattaa muuttua ensin punaiseksi, mutta sitten tavanomaisen ruskettuneeksi.

Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters
Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters

3. Iiristen värien tarkastelu

Silmät voivat olla perusväriltään siniset, ruskeat tai jotain muuta, mutta kun iiriksiä katsoo oikein läheltä, niissä näkyy pieniä ripauksia muitakin sävyjä. Jos silmät heijastelevat lämpimiä ja kullanhohtoisia hippusia, ihon pohjasävykin on todennäköisesti lämmin. Jos silmissä sen sijaan näkyy enemmän harmaata ja viileitä sävyjä, pohjasävy lienee viileä.