YouTuben miespuoliset meikkitaiteilija eivät värejä pelkää. Kuva: Shutterstock
YouTuben miespuoliset meikkitaiteilija eivät värejä pelkää. Kuva: Shutterstock

Osa Youtuben tämän hetken suosituimmista kauneusvloggaajista on miehiä. Näihin kuuteen vloggaajaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

1. Manny Mua

– Mielestäni mies voi käyttää meikkejä, opettaa meikkaamista ja vloggata siitä ihan yhtälailla kuin nainen. Minä taistelen kanavallani tasa-arvon puolesta, vuonna 2014 kauneusvloggaamisen aloittanut Manny Mua kirjoittaa Youtube-kanavansa kuvauksessa. Hänen kanavallaan on yli 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Manny julkaisee aloittelijallekin helposti ymmärrettäviä meikkiohjeita. Yksityiskohtaisten vinkkivideoiden lisäksi hänen tekee runsaasti rehellisiä tuotearvioita.

Tällä videolla Manny antaa ohjeet kuulaaseen kesäjuhlameikkiin:

2. PatrickStarrr

26-vuotias filippiiniläissyntyinen Patrick on Floridassa asuva meikkitaiteilija. Meikkimaailmassa hän on tunnettu erityisesti kasvojen muotoilun mestarina, ja hänen vuonna 2013 perustamansa kanava pursuaa kauneusvideoita laidasta laitaan. Kanavalla on jo lähes 1,5 miljoonaa seuraajaa. Videoillaan Patrick meikkaa sekä omia kasvojaan että muiden.

Meikkaavia miehiä pidetään usein drag-taiteilijoina, mutta Patrick ei näe itseään sellaisena.

– Minun estetiikantajuni on räiskyvä. Drag on osa ihmisen persoonaa ja identiteettiä, mutta minun identiteettini on pojan. Olen veli ja poika, joka rakastaa meikkaamista, Patrick kertoi Fashionista-sivustolle helmikuussa.

 

🍰Spring Cake Face Transformation🍰 🤔Tag yo MAN! 🤔 💐This is my Wiggy Spring Makeup that I have been wearing! It's super simple and easy to recreate! It'll be up on my YOUTUBE channel soon! 🌷🌼🌻🌹 📝Product Details ✏️Primer- @benefitcosmetics Porefessional ✏Foundation- @dior Airflash Foundation in color 500 ✏️Concealer- @benefitcosmetics Boing Concealer in No. 2 ✏️Powder- Airspun with @lauramercier Translucent Powder ✏️Eyeshadows- @makeupgeekcosmetics Frappe & Cream Brûlée and @anastasiabeverlyhills Creme on the lid and brow bone ✏️Brows- @anastasiabeverlyhills Brow Definer ✏️Highlighter- @Benefitcosmetics "Rockateur" blush ✏️Contour- @benefitcosmetics "Hoola" with @marcbeauty "Tantric" bronzer ✏️Blush- @tartecosmetics Captivating Blush ✏️Lashes- @lillylashes @lillyghalichi "Hollywood" (USE 💰 CODE- PSTARRR) ✏️Lips- @marcbeauty Primrose liner with @bitebeauty "FIG" lipstick ✏️Brushes- @morphebrushes USE code 👉🏽PSTARRR👈🏽 for 💰 off ONLINE and IN STORE! ❤️YouTube video coming soon! #PatrickStarrr #wakeupandmakeup #anastasiabeverlyhills #vegas_nay #hudabeauty #laurag_143 #morphebrushes #ghalichiglam

A video posted by patrickstarrr (@patrickstarrr) on

Instagramissa Patrickilla on yli 2,3 miljoonaa seuraajaa.

3. Jordan Liberty

Meikkitaiteilija Jordan Liberty on tehnyt töitä kauneuden parissa jo kymmenen vuotta. Hän meikkaa kanavallaan muotialan tähtiä ja tavallisia naisia. Jordanin kanavalta löytyy kattavasti vinkkejä siihen, miten erilaisia ihotyyppejä kannattaa ehostaa.

Tällä videolla hän ohjeistaa viisikymppiselle mainion meikin:

4. Wayne Goss

Wayne Goss päätyi meikkien pariin, koska halusi nuorempana häivyttää aknensa jälkiä. Nyt hän on todennäköisesti tuben kuuluisin miespuolinen meikkitaiteilija. Hänen kanavansa on ollut pystyssä jo kuusi vuotta, ja tällä hetkellä sillä on 2,6 miljoonaa tilaajaa.

Tällä videolla Wayne opastaa, kuinka aloittelijakin oppii tekemään smokey eye -silmämeikin.

5. Pietu Lyytinen

Suomen oma miesmeikkaajatähti on Pietu Lyytinen. Verrattuna maailman suosituimpiin, hänen tilaajamääränsä on vaatimattomat alle 20 000. Suomalaiseksi meikkaajaksi se on kuitenkin vallan hyvin. Pietun videoista saa erityisesti inspiraatiota räväköihin naamiaismeikkeihin.

Viime vuoden lopulla Pietu kertoi Ylelle, että meikkaaminen on ollut hänelle tapa selviytyä elämän koettelemuksista.

– Olin pitkään huonovointinen, ja minulla oli masennusta ja ahdistuneisuutta. Tällä meikkausharrastuksella on ollut varsin iso rooli siinä, että olen nyt näin hyvässä kunnossa, Pietu kertoi.

Haluatko oppia meikkaamaan kasvoillesi leopardi-lookin? Tämä video opastaa, miten se onnistuu.

+ Bretman Rock

Bretman Rock on jättänyt Youtuben sikseen ja noussut suosituksi Instagramissa. Siellä hänellä on yli 6,1 miljoonalla seuraajaa. Meikkivideoiden lisäksi Bretmanissa ihastuttaa hänen räväkkä puhetyylinsä. Vaikka meikkaaminen ei sen enempää kiinnostaisi, miehen videot ovat täyttä viihdettä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.