Vanha sanonta sen tietää: nainen on avuton vain silloin, kun hän odottaa kynsilakkansa kuivumista. Kuva: Shutterstock
Vanha sanonta sen tietää: nainen on avuton vain silloin, kun hän odottaa kynsilakkansa kuivumista. Kuva: Shutterstock

Ajoitus, oikea lakkaustekniikka ja viinietikka – esimerkiksi näillä nikseillä pidennät lakkauksesi elinkaarta.

Kesä ja siistit kynnet ovat vaikea yhdistelmä, kun pitäisi läträtä uimavesissä, raaputella perunoita puhtaiksi ja ennen kaikkea nauttia elämästä eikä nyhertää kynsien parissa. Näillä nikseillä lakkauksesi pysyy edustuskunnossa pitkään, ja voit keskittyä nauttimaan suvesta.

Pyyhkäise valkoviinietikalla

Kun olet poistanut mahdolliset vanhat lakat ja viilannut kynnet, pyyhkäise kynsien pinta valkoviinietikkaan kostutetulla pumpulitikulla, neuvoo Cosmopolitan. Etikka puhdistaa kynnen pinnan tuotejämistä ja kynnen luonnollisista öljyistä. Levitä aluslakka, kun etikka on kuivunut.

Tuplaa aluslakka

Lakka lohkeaa yleensä ensimmäiseksi kynnen päästä. Kun olet levittänyt kerroksen aluslakkaa koko kynnelle, levitä vielä toinen kerros kynnen puolivälistä kynnen kärkeen asti. Näin herkkä kärki saa ylimääräistä vahvistusta.

Vältä kylpyjä

Kotimanikyyrien ohjeissa kehotetaan usein liottamaan käsiä lämpimässä vedessä operaation aluksi, jotta kynsinauhat pehmenevät. Liottaminen ei kuitenkaan kannata ennen lakkausta, koska vesi turvottaa kynsiä. Kun ne vetäytyvät takaisin näivettyneeseen muotoonsa, tuore lakkaus alkaa helposti lohkeilla. Pehmitä siis kynsinauhat ennemmin kynsinauhaöljyllä kuin vesihauteessa.

Muista sulkea lakkakerrokset

Moni unohtaa lakatessa tyystin kynnen avoimen reunan sormen päässä, ja silloin lakka alkaa lohkeilla alta aikayksikön. Aloita siis jokainen lakkakerros sivelemällä lakkaa varovasti aivan kynnen päähän niin, että sitä menee hieman myös kynnen alle. Sivele lakka vasta sitten koko kynnelle. Toimenpidettä helpottaa, jos kyntesi eivät ole aivan lyhyiksi nyrhityt.

Pelasta lohkeama viilalla

Kun lakka lohkeaa kärjestä, hio lohkeamiskohta viilalla tasaiseksi ja levitä kärkeen uusi kerros lakkaa.

Lisää päällyslakkaa säännöllisesti

Levitä värilakan päälle uusi, ohut kerros läpinäkyvää päällyslakkaa parin päivän välein. Se pitää yllä kauniin kiillon ja suojelee lakkaustasi.

Varo kynsinauhoja

Varo levittämästä lakkaa kynsinauhoille. Muuten kynsinauhat nostavat lakkaa kynnen pinnasta, ja se irtoaa nopeasti.

Jatka geelilakkausta glitterillä

Kun geelilakkaus alkaa kasvaa ulos, lisää pari kerrosta tavallista glitterlakkaa kynnen juureen lähelle kynsinauhaa. Glitter-liukuvärjäys on trendikäs, ja sen ansiosta voit sinnitellä manikyyrissäsi pitkään.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.