Rasvoittuvaa ihoa ei kannata jättää omilleen, sillä se kaipaa hellää hoivaa. Kuva: Shutterstock
Rasvoittuvaa ihoa ei kannata jättää omilleen, sillä se kaipaa hellää hoivaa. Kuva: Shutterstock

Liika taistelu rasvoittumista ja kiiltoa vastaan saattaa vain pahentaa tilannetta.

Nyt tulee uutispommi: rasvainenkin iho tykkää kosteutuksesta.

Kesän lämpö ja kosteus tekevät yleensä hyvää talven kurittamalle iholle, mutta samalla ihon pinnalle saattaa alkaa pukata turhankin paljon sen luonnollisia öljyjä.

Ei kuitenkaan huolta, sillä se kuuluu asiaan! Rasvoittuminen on ihon normaalia toimintaa, ja pieni kiilto saa kasvot näyttämään terveiltä. On kuitenkin ihan ymmärrettävää, että asialle haluaa tehdä jotakin viimeistään siinä vaiheessa, kun mikään meikki ei pysy kasvoilla paria tuntia kauempaa ja kaverit voivat peilata itseään nenänvarren öljykentästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihon kuivattamisen rankoilla puhdistusaineilla voi kuitenkin unohtaa. Myöskään kosteusvoidetta ei kannata skipata sen vuoksi, että iho tuottaa omaakin rasvaa. Lisäksi kuorinnassa kannattaa muistaa kohtuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Näin selvität ihotyyppisi helposti kotona

– Moni kuvittelee, että kuorimalla he pääsevät eroon erilaisista ongelmista, kuten rasvaisesta ihosta. Mutta kun ihoa kuorii liikaa, öljyntuotanto itse asiassa kiihtyy, koska ihon luonnollinen korjausmekanismi alkaa käydä ylikierroksilla, floridalaiskosmetologi Crystal McElroy selittää Bustle-sivuston jutussa.

Myös suomalainen kauneusguru Katja Kokko kirjoittaa blogissaan, että on virhe hoitaa rasvaista ihoa kuivattamalla. Se vain pahentaa alkuperäistä ongelmaa. Kosteutus on siis tärkeää, mutta tuotteet pitää valita huolellisesti. Niiden tulee kosteuttaa muttei olla liian raskaita tai ihoa tukkivia. Monet rasvoittuvalle iholle tarkoitetut tuotteet myös tasapainottavat talineritystä.

Kannattaa muistaa, että ihon rasvoittumiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi hormonitoiminta ja ruokavalio – kosmetiikasta saattaa olla apua, mutta se ei välttämättä ratkaise kaikkia ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla