Kuva: IMAXTree
Kuva: IMAXTree

Meikkivoiteesta saa paljon enemmän irti, kun sen sävyä voi säätää vuodenaikaan sopivaksi. Sitä varten on olemassa täsmätuote.

Ihannehan olisi, että meikkaajalla olisi käytössään kaksi eri sävyistä meikkivoidetta: toinen kesän päivettynyttä ihoa varten ja toinen, joka sopii paremmin talvenkalpeaan olemukseen.

Meikit suositellaan käyttämään tietyn ajan kuluessa, sillä ajan myötä tuotteiden koostumus yleensä muuttuu ja bakteereitakin ne saattavat kerätä. Jos tummempaa kesämeikkivoidetta ei saa käytettyä ruskettuneiden päivien aikana, loppu saattaa mennä hukkaan, kun päivetys hiljalleen katoaa iholta.

Mutta ei ole markkinarakoa, johon kauneustuotevalmistajat eivät iskisi. Koko vuoden pärjää yhdellä ja samalla meikkivoiteella, kun käyttää sen sävyn vaalentamiseen tarkoitettua, valkoista meikkivoidetta tai sävynkorjaajaa. Sillä voi myös korjata mokan, jos kaupasta tuli ostettua vahingossa liian tumma meikkivoide.

Esimerkiksi The Body Shop toi oman sävynkorjaustuotteensa markkinoille jokin aika sitten. Ulkomaisista verkkokaupoista voi ostaa Illamasqua-merkin tai edullisemman L.A. Girlin valkoista meikkivoidetta. Myös Cybershopin valikoimasta löytyy edullinen vaihtoehto.

Lue myös: Menikö meikkipohjan valinta taas mönkään? Mariela Sarkiman vinkeillä onnistut

Toki lopputulos on sama: kaksi putelia tarvitaan joka tapauksessa.

Valkoinen meikkivoide auttaa, jos kaupan vaaleimmatkin meikkivoiteet ovat liian tummia.

Joillekuille valkoinen värivoide saattaa kuitenkin olla meikkipussin must-tuote. Sellainen nimittäin ilahduttaa erityisesti kalpeanaamaa, jolle jopa kauppojen vaaleimmat meikkivoiteet ovat liian tummia. Sävyä voi vaalentaa asteittain sekoittamalla meikkivoidetta ja tipan tai pari valkoista. Suosikkimeikkivoiteen koostumus ei muutu, koska valkoista tarvitsee sekoittaa joukkoon vain vähän.

Bonuksena pelkällä valkoisella sävyllä voi myös tehdä kreisin ja kalpeaakin kalpeamman Halloween-meikin.

Illamasquan Skin Base -meikkivoidetta sävyssä 01 myy esimerkiksi Beauty Bay -verkkokauppa, 38,70 €. The Body Shopin Shade Adjusting Drops -sävynmukauttajatipoista on saatavilla myös tumma versio, 16,50 €. Valkoinen Stargazer-meikkivoide, 10 €, Cybershop.
Illamasquan Skin Base -meikkivoidetta sävyssä 01 myy esimerkiksi Beauty Bay -verkkokauppa, 38,70 €. The Body Shopin Shade Adjusting Drops -sävynmukauttajatipoista on saatavilla myös tumma versio, 16,50 €. Valkoinen Stargazer-meikkivoide, 10 €, Cybershop.
j. hietapakka

Yksi tuote pelastaa, kun kesällä ostettu meikkivoide on liian tumma talvi-iholle

Itse joskus mietin kuinka paljosta ostoksia olen joutunut luopumaan vain pelkän idettiteettivarkauden seurauksena. Näin keväisin ihoni oikein huutaa puutteesta meikkivoiteiden, iholla sen rauhoittava pehmeys hieraisee viimeisenkin pakkasen paneman kireyden taivaan tuuliin, sekä koostumukseltaan ihanan liukas levitettävä antaa miellyttävyydessään vertaansa vailla olevan aistimuksen ja se tunne voiteen imeytymisen aikana tuottaa ihon uudestisyntymisen orvaskesin orvoilla soluilla. Vaikka...
Lue kommentti

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.