Jääpalat sopivat muuhunkin kuin mojiton viilentämiseen. Kuva: Shutterstock
Jääpalat sopivat muuhunkin kuin mojiton viilentämiseen. Kuva: Shutterstock

Kylmän luvataan supistavan ihohuokosia, mutta se ei vielä takaa meikin tasaista levittymistä.

Edullista parempaa on vain ilmainen. Kauneudenhoitotuotteet ja meikit kuitenkin yleensä maksavat ainakin jonkin verran – ellei halua alkaa kovan luokan ekohipiksi ja esimerkiksi tehdä koko meikkiä jääkaapin antimilla. (Kasviksetkaan eivät ole ilmaisia, mutta kuvitellaan, että niitä on valmiina saatavilla.)

Pinterestissä kiertää kuitenkin oikeasti ilmainen kauneusvinkki, jonka Bustle-sivuston kirjoittaja pani testiin. Pinterest-kuvapalvelun mukaan kalliin pohjustusvoiteen voi korvata niinkin yksinkertaisella aineella kuin jääpalalla.

Ideana on, että kun kasvoja sivelee viileällä jäällä, ihohuokoset supistuvat ja ihosta tulee sileä – vaikutus, jota myös pohjustusaineilta toivotaan.

Viileä on tuttu keino esimerkiksi turvotuksen laskemiseen, ja esimerkiksi silmäpussejaan voi lepytellä jääkaappikylmien lusikoiden avulla. Kirjoittajan mukaan jääpalan hierominen koko kasvoille on kuitenkin monimutkaisempaa. Se tuntuu hänen mielestään vähän ällöttävältä (kylmältä ja märältä), ja jääpalasta on hankalaa saada kunnon otetta, joten se putoilee helposti näpeistä.

Viileä on tuttu keino esimerkiksi turvotuksen laskemiseen.

Testissä meikki kökkööntyi levittäessä iholle, mitä ei kirjoittajan mukaan tapahdu hänen tavallisesti käyttämänsä pohjustusvoiteen kanssa. Meikki kuitenkin pysyi hyvin ja pitkään, mikä toki saattaa olla enemmän käytetyn meikkivoiteen ja ulkona vallitsevan kylmän ja kuivan sään kuin jääpalakäsittelyn ansiota.

Jääpalakäsittelyn vaikutus tuskin säilyy kovin pitkään, mutta ihon hetkellinen kylmyys voi vaikuttaa meikin levittyvyyteen, sillä yleensä ihon oma lämpö notkistaa hieman voiteita ja auttaa niiden häivyttämisessä iholle.

Pohjustusvoiteella on kaksi päätehtävää: tehdä meikkipohjasta tasaisempi ja lisätä meikin kestoa. Pohjustaminen ei tietenkään ole missään nimessä pakollista, vaan monet meikki- ja peitevoiteet toimivat oikein hyvin ilman pohjustamistakin. Olennaisinta on oikean tuotteen valinta.

Kysely

Käytätkö meikinpohjustajaa ennen meikkivoidetta?

Käytän meikkejäni aina ilman pohjustusta.
Käytän meikkejäni aina ilman pohjustusta.
44.7%
Käytän pohjustusvoidetta silloin tällöin.
Käytän pohjustusvoidetta silloin tällöin.
33.3%
Pohjustan kasvoni aina kun meikkaan.
Pohjustan kasvoni aina kun meikkaan.
21.9%
Ääniä yhteensä: 123

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.