Jos irtopuuteri paakkuuntuu levittäessä, siveltimen sijaan kannattaa kokeilla levittämistä kostutetulla meikkisienellä. Kuva: Shutterstock
Jos irtopuuteri paakkuuntuu levittäessä, siveltimen sijaan kannattaa kokeilla levittämistä kostutetulla meikkisienellä. Kuva: Shutterstock

Mitä eroa on satasen ja reilun kympin kiinnityspuuterilla? Vai onko mitään?

Kauneustubettajat rakastavat halpojen ja kalliiden tuotteiden vertailua – ja etenkin sitä, kun löytävät samankaltaisen tuotteen kahdesta aivan eri hintaluokasta.

Suositun ItsMyRayeRaye-kanavan videolla verrataan todella edullisen E.l.f.-merkin ja La Mer -luksusmerkin kiinnityspuutereita keskenään. E.l.f.-puuteri maksaa Suomessa 16,50 euroa (Yhdysvalloissa rutkasti vähemmän), La Merin puuterin puolestaan voi lunastaa itselleen ulkomaisista verkkokaupoista noin sadalla eurolla.

Vloggaaja kertoo ihonsa olevan helposti rasvoittuva, joten puuterit joutuvat kovaan testiin. Heti levittäessä hän huomaa, että kallis La Merin puuteri tekee ihosta hehkuvamman. Kumpikin puuteri näyttää kuitenkin hyvältä, eikä tuotteissa ole valittamista tai muita merkittäviä eroja.

Puutereiden todellinen toimivuus paljastuu kuitenkin meikkiä korjaillessa, kun niitä levitetään pitkän päivän aikana rasvoittuneelle iholle.

– Jos maksan 103 dollaria, tällaista ei pitäisi tapahtua, vloggaaja osoittaa kasvojaan, jotka ovat rasvaiset, mutta meikki on pysynyt muuten kiitettävästi paikallaan kummankin puuterin alla.

Normaalisti ennen meikin korjailua öljy kannattaa poistaa ihon pinnalta esimerkiksi puuteripaperilla, mutta vloggaaja halusi testata, voiko puutereita käyttää myös suoraan iholle, ilman välivaiheita.

”Jos maksan 103 dollaria, tällaista ei pitäisi tapahtua.”

Kyllä vain, hänen mielestään E.l.f-puoli näyttää puuteroinnin jälkeen paremmalta eli mattapintaiselta ja tuoreeltaan meikatulta. La Mer -puuteri sen sijaan ei sovi yhteen öljyisen ihon kanssa, vaan tuloksena on aavistuksen pakkelimainen lopputulos. Satasella ei siis saa ihmetuotetta kasvoilleen, ja siitä maksaminen tuntuu vielä pöljemmältä, kun halvalla saa jopa parempaa.

Moni nainen onkin marssinut viime aikoina kasvovoideostoksille Lidliin, sillä Cien-merkin vähän päälle kolmen euron rasva voitti kuluttajajärjestön vertailussa kalliimmat voiteet. Testin jumboksi jäi La Merin 269 euron kulttimaineessa oleva voide. Tutkimuksessa testattiin voiteiden kosteuttamistehoa ja vaikutusta ryppyihin sekä huomioitiin niiden sisältämät aineet.

Kauneustuotteiden kohdalla on tietenkin isoja eroja eri käyttäjien välillä – toisilla toinen tuote toimii paremmin kuin toinen, oli hinta mikä hyvänsä.

Kerro meille, mitkä ovat sinun kalliit ja halvat suosikkituotteesi! Vastaa kyselyyn oheisella lomakkeella. Voit kertoa halutessasi samassa kohdassa useammastakin halvasta tai kalliista tuotteesta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.