Ilman pelkoja kohti salamavaloja! Kuva: Reuters
Ilman pelkoja kohti salamavaloja! Kuva: Reuters

Kokosimme vinkit, joiden avulla vältyt meikkiylläreiltä valokuvissa.

Tunti huolellista pakkelointia, kameran eteen, hymyä... Ja mitähän hittoa?

Jos meikki ikuistuu valokuvaan todella oudon näköisenä, ei kannata syyttää omaa naamavärkkiä – kameralla ja valaistuksella on yleensä hieman mystinen vaikutus, jonka ansiosta lopputulos kuvassa näyttää joltain ihan muulta kuin peilissä.

Siksi valokuviin meikkaamista varten on olemassa ihan omat kikkansa, joista on hyötyä esimerkiksi, kun suunnittelee tekevänsä hää- tai valmistujaismeikkinsä itse. Se onnistuu kyllä, kun ottaa huomioon muutaman jutun.

1. Valitse mieluummin matta kuin kiiltävä

Kirkkaat valot vain korostavat ihon kiiltoa, joten mattameikkivoide näyttää yleensä kuvissa paremmalta kuin hehkuvan lopputuloksen antava meikkivoide. Jotta meikkipohjasta tulisi tasainen, iho kannattaa kosteuttaa huolellisesti ja levittää pohjustustuote mattameikkivoiteen alle.

2. Vältä tuotteita, joissa on aurinkosuoja

Salama ja kirkkaat kuvausvalot tuovat joistakin meikkivoiteista esiin omituisen piirteen. Vaikka peilistä meikki näyttäisi normaalilta, valokuvissa se heijastaa omituista, haamumaista valkoista. Syynä on yleensä meikkien sisältämä aurinkosuoja, jonka ainesosat voimakas salamavalo saa esiin. Korkealla aurinkosuojakertoimella varustettuja tuotteita kannattaa siis välttää, jos tietää päätyvänsä kuvattavaksi.

Voimakas salamavalo saa esiin aurinkosuojan ainesosat.

3. Varmista, että peitevoiteen sävy on oikea

Liian vaalea peitevoide näyttää kuvissa supervalkoiselta, kun taas liian tumma voide luo silmien alle varjot. Jos silmäaluset kaipaavat kirkastusta, meikkivoide saa olla ihan aavistuksen ihoa tai peitevoidetta vaaleampi. Muualla kasvoilla sen tulisi sulautua muuhun meikkiin saumattomasti. Kiinnitä myös huomiota huolelliseen häivytykseen, jottei meikki- ja peitevoiteen raja erotu kuvassa.

4. Puuteroi, mutta älä liikaa

Yleensä on paikallaan hieman puuteroida kasvojen eniten rasvoittuvia kohtia, jotta meikki pysyy iholla ja mattapintaisena. Liika irtopuuteri sen sijaan saattaa näkyä valokuvassa valkoisena tomuna. Erityisesti niin sanotuissa HD-puutereissa piilee riski, sillä niiden sisältämät silikaatit näyttävät peilikuvassa sulautuvan ihoon ja tekevän siitä tasaisen, mutta kuvissa salamavalo saa puuteroidut kohdat hohtamaan valkoisina.

5. Meikkaa kulmakarvat

Kova valo saattaa saada kulmakarvat näyttämään todellista harvemmilta. Kulmakarvoja voi vahvistaa piirtämällä omien karvojen joukkoon pieniä, karvamaisia siveltimenvetoja, jotta kulmista tulee tuuheammat ja niiden muoto korostuu. Täyteen väritetyt palkkikulmat sen sijaan näyttävät ihan yhtä rajuilta niin luonnossa kuin kuvissakin.

6. Tuo kasvoille väriä poskipunalla ja aurinkopuuterilla

Meikkivoide, etenkin sen kaikkein peittävimmät versiot, saattavat tehdä kasvoista hieman lattean näköiset. Lisää muotoa ja väriä saa poskipunan ja aurinkopuuterin avulla. Levitä aurinkopuuteria kasvojen reunoille ja kevyesti korkeimpiin kohtiin. Viimeistele sipaisemalla punaa poskipäille. Jos on varma meikkitaidoistaan, poskipäät voi varjostaa esiin contouring-meikin avulla. 

Kova valo saattaa saada kulmakarvat näyttämään todellista harvemmilta.

7. Lisää vähän enemmän väriä kuin normaalisti

Kamera ja kirkkaat valot syövät hieman meikin värejä, joten luomiväri ja huulipuna saavat olla tavallista näyttävämmät. Niissä kannattaa satsata huolelliseen levitykseen, jotta meikki on symmetrinen ja korostaa kasvojen luonnollisia muotoja. Erityisesti siniseen taittava punainen huulilla tuo ilmeeseen kirkkautta.

8. Lisää näyttävyyttä irtoripsillä

Irtoripset saattavat näyttää luonnossa vähän övereiltä, mutta kuvaan ne saattavat tuoda juuri sopivasti lisää ekstraa. Pituuksia ja muotoja on erilaisia, joten jokaisen tyyliin löytyy varmasti sopivat räpsyt.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.