Kulmat pitäisi aina nyppiä ennen meikkausta. Muuten iho jää punoittamaan. Kuva: Shutterstock
Kulmat pitäisi aina nyppiä ennen meikkausta. Muuten iho jää punoittamaan. Kuva: Shutterstock

Kuinka usein kulmat kannattaisi nyppiä? Mistä värin laittaminen pitäisi aloittaa? Ekspertin vastauksilla vältät mokat.

Kulmia vahataan, nypitään, värjätään ja meikataan. Ne luovat kehykset kasvoille. Muotoillessa ja maalatessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei tyri koko hommaa, sillä kulmien laittaminen on yllättävän tarkkaa puuhaa.

Refinery 29 -sivusto haastatteli Maybellinen New Yorkin -toimiston kulmakarvaeksperttiä Maribeth Madronia. Madron kokosi yhteen viisi tavallisinta töppäystä, jotka moni tekee ehostaessaan kulmia.

1. Nyppiminen liian harvoin

Madron suosittelee kulmakarvojen poistoon ehdottomasti nyppimistä, eikä esimerkiksi vahausta tai lankausta. Hajakarvoja pitäisi muistaa nyppiä pois lähes joka päivä. Jos nyppimisväli on liian pitkä, on vaikea huomata, mitkä karvat ovat uusia ja mitkä eivät. Jotta kulmat pysyvät kuosissa, kannattaa nyppimishetki lisätä aamurutiineihin. Suihkun jälkeen ja ennen meikkausta on sopivin aika.

2. Kulmavärin ja hiusvärin mätsäys

Ainoastaan bruneteilla on Madronin mukaan lupa laittaa sama väri sekä kulmiin että hiuksiin. Jos tummissa hiuksissa on vaaleita raitoja, pitäisi kulmat laittaa vaaleammaksi. Tällöin silmät korostuvat. Blondien taas kannattaa valita hiuksia tummempi väri kulmiin.

Usein sopiva sävy löytyy, kun etsii hiuksistaan tummimman sävyn. Se löytyy yleensä tyvestä tai alimmaisista hiuksista.

3. Kulmien meikkaus ensimmäisenä

Vaikka kulmat ovat kasvojen kehykset, niitä ei kannata meikata ensimmäisenä. Kun kasvoilla ei ole vielä väriä meikkivoiteesta, poskipunasta tai aurinkopuuterista, tulee kulmista helposti liian vahvat.  Siispä pohja ensin, sitten kulmat ja lopuksi silmämeikki ja huulet.

4. Ainoastaan yhden tuotteen käyttäminen

Osa käyttää kulmakynää, osa puuterimaisia värejä. Jos näiden käytön yhdistää, pysyvät kulmat siistimpinä pidemmän aikaa. Kuten meikkivoiteenkin päälle laitetaan puuteria pidon vuoksi, kannattaa kulmakynän päälle laittaa puuterimaista tuotetta. Kynällä on helppo piirtää oikea muoto, ja puuterimaisella värillä viimeistellä sävy ja kesto. Jos kulmat tahtovat sojottaa minne sattuu, voi päälle lisätä vielä kulmakarvageeliä tai suihkauksen hiuslakkaa.

5. Meikkaamisen aloittaminen kulmakarvojen reunasta

Moni aloittaa kulmien meikkaamisen sisäreunasta edeten ulkoreunaan. Puuterimaista väriä kannattaisi kuitenkin laittaa ensin kulman keskelle, sitten ulkoreunaan ja vasta lopuksi alkupäähän. Näin lopputulos on luonnollisin. Väri saa olla vahvempi keskeltä ja lopusta, mutta alussa väri saisi olla pehmeämpi ja luonnollisempi.  

Lue myös:

Hienosäädä kulmien sävy – saat ihmeitä aikaan!

Nypitkö kulmat myötä – vai vastakarvaan? Tämä on oikea tapa

7 hauskaa faktaa kulmakarvoista – tiesitkö näitä?

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!