Kulmat pitäisi aina nyppiä ennen meikkausta. Muuten iho jää punoittamaan. Kuva: Shutterstock
Kulmat pitäisi aina nyppiä ennen meikkausta. Muuten iho jää punoittamaan. Kuva: Shutterstock

Kuinka usein kulmat kannattaisi nyppiä? Mistä värin laittaminen pitäisi aloittaa? Ekspertin vastauksilla vältät mokat.

Kulmia vahataan, nypitään, värjätään ja meikataan. Ne luovat kehykset kasvoille. Muotoillessa ja maalatessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei tyri koko hommaa, sillä kulmien laittaminen on yllättävän tarkkaa puuhaa.

Refinery 29 -sivusto haastatteli Maybellinen New Yorkin -toimiston kulmakarvaeksperttiä Maribeth Madronia. Madron kokosi yhteen viisi tavallisinta töppäystä, jotka moni tekee ehostaessaan kulmia.

1. Nyppiminen liian harvoin

Madron suosittelee kulmakarvojen poistoon ehdottomasti nyppimistä, eikä esimerkiksi vahausta tai lankausta. Hajakarvoja pitäisi muistaa nyppiä pois lähes joka päivä. Jos nyppimisväli on liian pitkä, on vaikea huomata, mitkä karvat ovat uusia ja mitkä eivät. Jotta kulmat pysyvät kuosissa, kannattaa nyppimishetki lisätä aamurutiineihin. Suihkun jälkeen ja ennen meikkausta on sopivin aika.

2. Kulmavärin ja hiusvärin mätsäys

Ainoastaan bruneteilla on Madronin mukaan lupa laittaa sama väri sekä kulmiin että hiuksiin. Jos tummissa hiuksissa on vaaleita raitoja, pitäisi kulmat laittaa vaaleammaksi. Tällöin silmät korostuvat. Blondien taas kannattaa valita hiuksia tummempi väri kulmiin.

Usein sopiva sävy löytyy, kun etsii hiuksistaan tummimman sävyn. Se löytyy yleensä tyvestä tai alimmaisista hiuksista.

3. Kulmien meikkaus ensimmäisenä

Vaikka kulmat ovat kasvojen kehykset, niitä ei kannata meikata ensimmäisenä. Kun kasvoilla ei ole vielä väriä meikkivoiteesta, poskipunasta tai aurinkopuuterista, tulee kulmista helposti liian vahvat.  Siispä pohja ensin, sitten kulmat ja lopuksi silmämeikki ja huulet.

4. Ainoastaan yhden tuotteen käyttäminen

Osa käyttää kulmakynää, osa puuterimaisia värejä. Jos näiden käytön yhdistää, pysyvät kulmat siistimpinä pidemmän aikaa. Kuten meikkivoiteenkin päälle laitetaan puuteria pidon vuoksi, kannattaa kulmakynän päälle laittaa puuterimaista tuotetta. Kynällä on helppo piirtää oikea muoto, ja puuterimaisella värillä viimeistellä sävy ja kesto. Jos kulmat tahtovat sojottaa minne sattuu, voi päälle lisätä vielä kulmakarvageeliä tai suihkauksen hiuslakkaa.

5. Meikkaamisen aloittaminen kulmakarvojen reunasta

Moni aloittaa kulmien meikkaamisen sisäreunasta edeten ulkoreunaan. Puuterimaista väriä kannattaisi kuitenkin laittaa ensin kulman keskelle, sitten ulkoreunaan ja vasta lopuksi alkupäähän. Näin lopputulos on luonnollisin. Väri saa olla vahvempi keskeltä ja lopusta, mutta alussa väri saisi olla pehmeämpi ja luonnollisempi.  

Lue myös:

Hienosäädä kulmien sävy – saat ihmeitä aikaan!

Nypitkö kulmat myötä – vai vastakarvaan? Tämä on oikea tapa

7 hauskaa faktaa kulmakarvoista – tiesitkö näitä?

Kun pelkkä ripsiväri ei riitä, tekoripset tulevat apuun. Niiden käyttäminen on yllättävän helppoa.

Vielä muutama vuosi sitten moni kävi ottamassa itselleen ammattilaisen laittamat ripsipidennykset, mutta nyt vanhat kunnon tekoripset ovat tehneet paluun. Niiden avulla ripsiin saa näyttävyyttä ilman sitoutumista ja järjetöntä rahanmenoa. Teko- eli irtoripset mahdollistavat myös sen, että ripsityyliä voi vaihdella fiiliksen mukaan.

Bustle-sivusto meni jopa niin pitkälle, että nimitti tekoripsiä vuoden 2018 isoimmaksi kauneustrendiksi. Joka tapauksessa tekoripset ovat nousussa ainakin Pinterest-hauissa, joten kokosimme asiat, jotka jokaisen tekoripsiin tutustumista harkitsevan – ja niitä jo jokusen kerran kokeilleenkin – kannattaa tietää.

1. Yhtä paria voi käyttää monta kertaa

Ripsikeltanokalle saattaa tulla yllätyksenä, että tekoripsiä ei tarvitse heittää roskiin yhden käyttökerran jälkeen, vaikka ne näyttäisivätkin liimasotkujen pilaamilta. Kun liiman poistaa hellävaraisesti, ripsiä voi käyttää vielä monta kertaa. Alkuperäinen laatikko on hyvä säilytyspaikka, joten sitä ei kannata heittää roskiin ensimmäisellä käyttökerralla.

Ripsien puhdistamiseen liimasta ja liasta on useita tapoja, esimerkiksi meikinpoistoaineella pyyhkiminen ja liottaminen. Viimeisetkin liimahippuset saa irrotettua pinseteillä. Huda Kattan näytti Instagramissa, miten hän puhdistaa omat tekoripsensä kätevästi kahden vanulapun välissä liottamalla.

2. Käyttäminen ei ole niin vaikeaa kuin luulisi

Välillä on huonoja päiviä, joina ripsien kanssa joutuu taistelemaan, mutta periaatteessa ripsien asentaminen on yllättävän helppoa. Kokonaisen ripsirivin kiinnittäminen on vaivattomampaa kuin yksittäisten ripsien tai ripsitupsujen: leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta paikoilleen. Pienellä harjoittelulla homma alkaa sujua. Laadimme avuksi myös yksityiskohtaiset, kuvalliset ohjeet.


3. Hillitympää tai näyttävämpää

Tekoripsiä on myynnissä joka makuun, mutta näyttävyyttä voi säädellä myös itse. Ripsirivin voi leikata keskeltä kahteen osaan ja käyttää vain puolet siitä silmän ulkonurkassa, jolloin tyyli on vähän hillitympi. Megaripsistä pitävät sen sijaan saattavat kerrostaa parit tai kolmet ripset päällekkäin silmiinsä.

4. Yritä saada ripset sulautumaan omien ripsiesi sekaan

Tekoripsien käyttäminen ei tarkoita sitä, että ripsivärin voi skipata kokonaan – elleivät ripsesi ole pikimustat. Ripsiväri saa omat ja tekoripset häivyttymään toistensa sekaan niin, ettei tekoripsivaikutelma ole aivan ilmeinen.

On makuasia, haluaako ripsivärin levittää pelkkiin omiin ripsiin ennen tekoripsien laittamista, jolloin tekoripset pysyvät puhtaampina, vai jälkeen, jolloin omat ja tekoripset sekoittuvat paremmin toisiinsa.

Hyvä keino saada ripset sulautumaan toisiinsa on myös taivuttaa ripset tekoripsien kiinnittämisen jälkeen, jolloin kummistakin ripsistä tulee yhtä kaarevat. Huomioi kuitenkin, että ripsiä ei kannata taivuttaa enää sen jälkeen, kun ripsivärin on levittänyt.

Leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta ripset paikoilleen.

5. Poista hellävaraisesti

Jos painat tästä jutusta mieleesi vain yhden asian, olkoon se tämä: älä revi ripsiä irti. Se venyttää silmäluomen herkkää ihoa suotta ja saattaa vahingoittaa niitä luomumpia ripsiä. Buzzfeed neuvoo kostuttamaan vanupuikon meikinpoistoaineeseen ja pyörittelemään ripset hellävaraisesti irti. Kannattaa suosia öljytöntä meikinpoistoainetta, sillä ripsiin jäänyt öljy saattaa hylkiä ripsiliimaa ja tehdä ripsien uudelleen kiinnittämisestä vaikeaa.

6. Halvoista ripsistä voi tuunata ylellisen pörröiset

Somessa levisi vähän aikaa sitten ovela kikka, jolla kaupan halvimmasta ripsiparista saa hetkessä vähän arvokkaamman näköisen. Kun tekoripsiä hankaa kierreharjalla, niistä tulee luonnollisen pörröiset, mikä on tällä hetkellä suosituin ripsilook.

Kysely

Käytätkö tekoripsiä?

Jos lähikaupastasi ei löydy himoittua meikkibrändiä, netistä taatusti löytyy. Kun verkko-ostoksilla on valppaana, voi myös säästää tuntuvasti rahaa.

Netti on meikkishoppailijan aarreaitta. Tarjolla on paljon brändejä sekä limited edition -lanseerauksia, joita kivijalkakaupoista on vaikea löytää. Varsinkin luksuskosmetiikkaa voi verkkokaupoista saada tuntuvasti normaalia edullisemmin.

Sivustot ovat myös suositteluissaan raikkaan puolueettomia: ne suosittelevat selaushistoriasi perusteella usean eri brändin tuotteita – toisin kuin tavaratalossa, jossa jokaisen merkin pisteellä markkinoidaan vain yhden ja saman brändin kosmetiikkaa.

Verkko-ostajan tärpit

  1. Lue arvosteluja. Nettikaupoissa on yleensä roppakaupalla arvosteluja tuotteista. Ne kannattaa ainakin pintapuolisesti silmäillä läpi, jos tuote on entuudestaan tuntematon. Arvosteluja löytyy myös Makeupalley.comin kaltaisilta sivustoilta. Niissä arvostelijat ovat todellisia hard core -meikkifaneja, jotka analysoivat tuotteita ainesosalistasta lähtien.
  2. Tilaa uutiskirje. Monet sivustot antavat uutiskirjeen tilaajille alennuskoodeja, jotka tuntuvat varsinkin luksuskosmetiikkaa ostaessa.
  3. Osta luotettavalta sivustolta. Vaikka kiinalaisten nettikauppojen muutaman euron meikit voivat tuntuvat houkuttelevilta, niihin ei kannata hairahtua, sillä purkkien sisällöstä ei ole minkäänlaista takuuta. Jos brändituotteen hinta tuntuu uskomattoman edulliselta, kyse on lähes aina väärennöksestä. Netti on täynnä huijareita, jotka vaanivat myös meikkiostoksilla.
  4. Takuuvarmimpia ostoksia ovat silmämeikit, korostusvärit sekä meikit, joiden universaalit sävyt sopivat jokaiselle ihonsävylle. Meikkivoiteissa sen sijaan pätee vähän sama kuin farkuissa: netistä ostaminen on aina riski, sillä itselle täydellinen löytyy yleensä vain kokeilemalla. Jos kuitenkin uskaltaudut tilaamaan meikkivoiteen netistä, kannattaa sijoittaa kaikkein myydyimpään sävyyn. Mieti myös, taittaako ihosi keltaiseen vai punaiseen, niin säästyt pahimmilta hutiostoilta.