Me Naiset
|
Heidi Heino
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Miksi et kokeilisi arkipäivän anarkiaa? Kikka saattaa myös toimia.

Hoitoainepullossa sanotaan, että ”levitä pyyhekuiviin hiuksiin shampoopesun jälkeen”. Säännöt on tehty rikottaviksi, ja nyt ulkomailta kuuluu, että jotkut hörhöt levittävät tukkaan ensin hoitoaineen ja sitten vasta shampoota. Tempun nimi on reverse washing. Mitä järkeä?

Tästä on kyse

Shampoon ideana on avata hiussuomuja, jotta rasva ja lika irtoaisivat. Hoitoaine taas sulkee rakenteen uudelleen, ja hius palaa kiiltäväksi ja helpommin kammattavaksi. Toimii hyvin terveillä hiuksilla.

Mutta jos hiukset ovat hyvin ohuet tai rasvoittuvat, hoitoaine voi tehdä tukasta turhan raskaan. Pelkkä shampoo taas ei hoida tarpeeksi. Ratkaisu: käänteispesu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun hoitoaineen levittää hiuksiin ensin, ne saavat kosteutta. Hoidon jälkeinen shampoopesu puhdistaa tukan, mutta käsittely suojaa hiuksia niin, että shampoo toimii normaalia hellemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teema & muunnelmat

Kikkaa voi kokeilla myös vahingoittuneisiin tai kihariin hiuksiin. Silloin kannattaa pitää hoitoainetta puoli tuntia hiuksissa ennen pesua. Yksi muunnelma on suojata vain huonokuntoiset latvat hoitoaineella ennen pesua. Ja sitten on olemassa myös keino, jonka ikänsä permanenttia harrastaneet rouvat ovat tienneet jo pitkään: myös pelkällä hoitoaineella ja lämpimällä vedellä voi pestä tukan! Eihän se niin hyvin pese, mutta on ainakin hellävarainen.

Lue myös:

Näin huijaat ponnaristasi tuuhean

Teetkö tämän yleisen virheen hiuksia pestessäsi?

6 tapaa ehkäistä hiusten sähköistymistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla