Ripsiväriltä vaaditaan paljon, kun räntää vihmoo vaakatasossa ja silmät vuotavat. Testasimme vedenkestävät ripsarit.

1. Catwalk-ripset

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja kuitupitoinen maskara saa ripset näyttämään virheettömiltä, ja tulos kestää jopa 10 tuntia. Pidentää ja tuuheuttaa ilman paakkuja eikä tahraa tai hilseile.

Näin se toimi: Laadukkaan oloinen ripsiväri levittyi helposti ja kerrostui siististi. Harja erotteli ripset hyvin, mutta tulos oli silti aika tikkumainen. Vaikka ripsiä taivutti, suoristuivat ne maskaran kuivuttua. Jälki pysyi siistinä iltaan asti jopa kosteissa olosuhteissa, mutta lämpimällä vedellä pestessä osa huuhtoutui pois.

Smashbox Full Exposure Waterproof Mascara, 23 €.

Pisteet: 3/5

2. Edullinen yllättäjä

Tätä luvattiin: Vedenkestävä maskara kestää haastaviakin olosuhteita. Lopputuloksena on intensiivinen ja vangitseva katse.

Näin se toimi: Loistava arkimaskara erotteli ripset tehokkaasti. Tarkka harjaosa annosteli juuri sopivasti väriä, ja vältyin klimpeiltä. Maskara kuivui nopeasti eikä tahrannut. Päivän mittaan ripsiväri kyllä varisi hieman, mutta edullinen hinta korvasi pikkupuutteet. Tämä oli todellinen yllättäjä!

Lidl Cien Waterproof Mascara, 3,99 €.

Pisteet: 4/5

3. Perusvarma

Tätä luvattiin: Vedenkestävä ripsiväri tekee ripsistä näyttävän tuuheat. Mehiläisvahaa ja kasviöljyjä sisältävä koostumus hoitaa ripsiä.

Näin se toimi: Perusvarma harja kampasi värimassan tasaisesti ripsiin. Näyttävämmän lopputuloksen saamiseksi vaadittiin kolme kerrosta, mutta maskaraa oli helppo kerrostaa. Ripset jäivät kuitenkin melko suoriksi, joten ne kannattaa taivuttaa ennen värin levittämistä. Mikroskooppista murenemista lukuun ottamatta ripsiväri kesti kiitettävästi hikitreeniäkin.

Reviderm Skincare Inspired Make-Up Eternity Mascara, 27 €.

Pisteet: 4/5

4. Elegantin valinta

Tätä luvattiin: Tarkka ja erotteleva ripsiväri tuo ripsiin volyymia ja intensiivistä väriä jo yhdellä vedolla. Tahraamaton koostumus sisältää ripsiä hoitavia B5- ja E-vitamiineja.

Näin se toimi: Maskara levittyi ripsiin tasaisesti ja helposti, ja niistä tuli siistit ja kauniit. Harjaspää on melko suuri, pullea ja suora, joten pieninpien ripsien tavoittaminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Väri kesti ripsissä erittäin hyvin. Ruskea sävy oli mustaan tottuneelle positiivinen yllätys: lopputulos oli luonnollinen ja elegantti.

Chanel Volume De Chanel Waterproof Mascara, 42 €.

Pisteet: 4/5

5. Reilusti runsautta

Tätä luvattiin: Maskara luo ripsiin dramaattisen efektin kaartamalla ne. Tuuheuttava koostumus peittää jokaisen ripsen jo yhdellä vedolla.

Näin se toimi: Perusripsari, joka kuitenkin toi rutkasti tuuheutta ja näyttävyyttä. Kohottavaa vaikutustakin olin huomaavinani. Harjalla oli kuitenkin hankala päästä käsiksi ihan sisänurkan pikkuripsiin. Väriä tuli harjaan helposti liikaa, ja ripset takertuivat toisiinsa. Kestävyys ei ollut kovin hyvä: rasvoittuvalla ihollani väri suttaantui kulmaluulle.

Maybelline The Falsies Push Up Drama, 17,90 €.

Pisteet: 3/5

6. Dramaqueenille

Tätä luvattiin: Runsas koostumus kietoutuu jokaiseen ripseen antaen volyymia, ja harjan kuidun maksimaalisen tarttumapinnan ansiosta väriä levittyy optimaalinen määrä jokaiseen ripseen. Voidemainen vahakoostumus mahdollistaa helpon kerrostamisen ilman paakkuuntumista.

Näin se toimi: Harja annostelee värimassaa reilusti, ja tästä joko pitää tai sitten ei. Maskara olisi voinut kuivua nopeammin, sillä nyt se tahrasi yläluomet levityksen jälkeen. Väri kesti koko päivän, mutta oli helppo pestä pois. Hyvä ripsari, kun haluaa ripsistä runsaat ja näyttävät.

Lumene True Mystique Volume Waterproof Mascara, 18,90 €.

Pisteet: 3,5 / 5

7. Nuken räpsyt

Tätä luvattiin: Suuri ripsiväriharja lupaa kaksi kertaa runsaammat, pitkät ja erotellut ripset, joita ei olisi uskonut saavansa ilman irtoripsiä!

Näin se toimi: Pullukka harja levitti värin tasaisesti, ja sen erottelukykykin on kiva. Maskara tymäköitti ripsiä, mutta ei juuri pidentänyt. Luonnolliseksi jälkeä ei voi kutsua, mutta tekoripsiefektiähän tässä haettiinkin... Glamourkaunottaren räpsyttimien sijasta ripsistä tuli mieleen paksun hämähäkin jalat. Ripset myös tuntuivat tönkköisiltä. Väri pysyi kyllä varisematta, ja illalla sitä sai oikein kuurata pois.

Max Factor False Lash Effect, 19,50 €.

Pisteet: 2/5

Vinkki: Vedenkestävä ripsari lähtee parhaiten öljypohjaisella putsarilla.

8. Siisti rivi

Tätä luvattiin: Parabeeniton ja hoitava, luonnonmineraaleja sisältävä ripsiväri erottelee, pidentää ja vahvistaa ripsiä. Nostaa ja pidentää pienimpiäkin ripsiä muutamalla vedolla.

Näin se toimi: Pidin kovasti maskaran sirosta harjasta. Sillä oli todella helppo levittää värimassa siististi ripsiin ilman paakkuja, ja rivistöstä tuli kaunis. Luomeni kuitenkin rasvoittuvat helposti päivän mittaan, ja valitettavasti iltapäivään mennessä ripsiväri oli valunut mustiksi laikuiksi silmien alle.

Bareminerals Flawless Definition Waterproof Mascara, 39 €.

Pisteet: 2,5 / 5

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.