Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tummasta vaaleaksi vai toisin päin? Ammattilainen neuvoo oikean tavan värjätä hiukset.

Vuosia sitten halusin tehdä hiuksilleni radikaalin muutoksen. Tummat pitkät hiukset saivat vaihtua platinablondiin polkkaan. Tulos oli toivottu, mutta operaatio kivulias ja päänahka rakkuloilla. Sanonnan mukaan kauneudesta pitää kärsiä. Olen kuitenkin jälkeenpäin miettinyt, oliko värjäysoperaatio kovin viisas. Saisiko tummia hiuksia edes värjätä supervaaleiksi?

Goldwellin koulutuspäällikkö Tommi Ruskomäki on sitä mieltä, että tummahiuksinenkin saa blondata tukkansa.

– Ei siinä ole mitään värirajaa, että kuka saa vaalentaa ja kuka ei. Vaalentaminen kannattaa kuitenkin teettää ammattilaisella, koska näin se on turvallisempaa. Jos kotona tykitetään täysillä vaaleaksi, on lopputulos usein oranssi tai hiukset menevät ihan purkaksi, Tommi muistuttaa.  

Hiuspohjankaan ei pitäisi joutua kärsimään, kun vaalennus tehdään kampaajan luona. Nykypäivän vaalennusaineet ovat Tommin mukaan  paljon hellävaraisempia.

Vaalentamien vaatii kärsivällisyyttä

Tommin mielestä vaalentaminen kannatata tehdä asteittain ja varautuen siihen, että operaatio kysyy sekä aikaa että rahaa.

- Jos hiuksiin on tintannut monta kertaa mustaa tai tummanruskeaa, niissä on jo paljon pigmenttiä. Vaalennus saatetaan joutua tekemään kaksi, kolmekin kertaa, mikä tarkoittaa jo kuutta tuntia istumista. Monet myös yllättyvät, kuinka paljon tummasta vaaleaan värjääminen maksaa.

Tummaa kuontaloa voi vaalentaa myös raidoittamalla. Silloin lopputulos on pehmeämpi ja muutokseen on helpompi tottua.

– Tiheä harsoraidoitus on hyvä vaihtoehto vaalentaa tummaa hiusta.

Tarkkana tummentamisen kanssa

Entä jos blondius kyllästyttää ja vaalean haluaisikin tummemmaksi? Tummat värit ainakin ovat hellävaraisempia kuin vaalennusaineet. Vaikka tummentaminen voi kuulostaa helpommalta projektilta kuin vaalentaminen, on siinäkin omat sudenkuoppansa.

– Yks kaks tukka onkin vihreä, Tommi Ruskomäki pelottelee.

Tommi neuvoo, että tumman värin lisäksi hiuksiin pitäisi saada kullan ja oranssin sävyjä, vaikka lopputuloksesta haluaisikin trendikkään luonnollisen ruskean.

– Tätyy rohkeasti valita punertavia tai kuparisia ruskeita, niin vältytään vihreiltä hiuksilta. Hiuksiin kannattaisi myös tehdä ensin hoito, ettei väristä tule laikukasta.

Platinaa pohjoimaisille

Luonnolliset värit jylläävät edelleen hiustrendeissä, ja moni tavoittelee syksyn saapuessa syviä ruskeita sävyjä. Rohkea ja vaaleista vaalein platina näyttää silti hyvältä. Platinablondi on Tommi Ruskomäen mukaan aina trendikäs. Etenkin suomalaisilla.

– Sellainen Vappu Pimiän blondi sopii pohjoismaisille. Se korostaa vaaleaa ihoa ja silmienväriä. Suosittelen suomalaisille usein mieluummin puhdasta vaaleaa kuin kultaisia sävyjä.

Lue myös:

7 suoristusrautamokaa, joihin sinäkin olet saattanut sortua

Rasitatko päänahkaasi kuivashampoolla?

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.