Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tummasta vaaleaksi vai toisin päin? Ammattilainen neuvoo oikean tavan värjätä hiukset.

Vuosia sitten halusin tehdä hiuksilleni radikaalin muutoksen. Tummat pitkät hiukset saivat vaihtua platinablondiin polkkaan. Tulos oli toivottu, mutta operaatio kivulias ja päänahka rakkuloilla. Sanonnan mukaan kauneudesta pitää kärsiä. Olen kuitenkin jälkeenpäin miettinyt, oliko värjäysoperaatio kovin viisas. Saisiko tummia hiuksia edes värjätä supervaaleiksi?

Goldwellin koulutuspäällikkö Tommi Ruskomäki on sitä mieltä, että tummahiuksinenkin saa blondata tukkansa.

– Ei siinä ole mitään värirajaa, että kuka saa vaalentaa ja kuka ei. Vaalentaminen kannattaa kuitenkin teettää ammattilaisella, koska näin se on turvallisempaa. Jos kotona tykitetään täysillä vaaleaksi, on lopputulos usein oranssi tai hiukset menevät ihan purkaksi, Tommi muistuttaa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiuspohjankaan ei pitäisi joutua kärsimään, kun vaalennus tehdään kampaajan luona. Nykypäivän vaalennusaineet ovat Tommin mukaan  paljon hellävaraisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaalentamien vaatii kärsivällisyyttä

Tommin mielestä vaalentaminen kannatata tehdä asteittain ja varautuen siihen, että operaatio kysyy sekä aikaa että rahaa.

- Jos hiuksiin on tintannut monta kertaa mustaa tai tummanruskeaa, niissä on jo paljon pigmenttiä. Vaalennus saatetaan joutua tekemään kaksi, kolmekin kertaa, mikä tarkoittaa jo kuutta tuntia istumista. Monet myös yllättyvät, kuinka paljon tummasta vaaleaan värjääminen maksaa.

Tummaa kuontaloa voi vaalentaa myös raidoittamalla. Silloin lopputulos on pehmeämpi ja muutokseen on helpompi tottua.

– Tiheä harsoraidoitus on hyvä vaihtoehto vaalentaa tummaa hiusta.

Tarkkana tummentamisen kanssa

Entä jos blondius kyllästyttää ja vaalean haluaisikin tummemmaksi? Tummat värit ainakin ovat hellävaraisempia kuin vaalennusaineet. Vaikka tummentaminen voi kuulostaa helpommalta projektilta kuin vaalentaminen, on siinäkin omat sudenkuoppansa.

– Yks kaks tukka onkin vihreä, Tommi Ruskomäki pelottelee.

Tommi neuvoo, että tumman värin lisäksi hiuksiin pitäisi saada kullan ja oranssin sävyjä, vaikka lopputuloksesta haluaisikin trendikkään luonnollisen ruskean.

– Tätyy rohkeasti valita punertavia tai kuparisia ruskeita, niin vältytään vihreiltä hiuksilta. Hiuksiin kannattaisi myös tehdä ensin hoito, ettei väristä tule laikukasta.

Platinaa pohjoimaisille

Luonnolliset värit jylläävät edelleen hiustrendeissä, ja moni tavoittelee syksyn saapuessa syviä ruskeita sävyjä. Rohkea ja vaaleista vaalein platina näyttää silti hyvältä. Platinablondi on Tommi Ruskomäen mukaan aina trendikäs. Etenkin suomalaisilla.

– Sellainen Vappu Pimiän blondi sopii pohjoismaisille. Se korostaa vaaleaa ihoa ja silmienväriä. Suosittelen suomalaisille usein mieluummin puhdasta vaaleaa kuin kultaisia sävyjä.

Lue myös:

7 suoristusrautamokaa, joihin sinäkin olet saattanut sortua

Rasitatko päänahkaasi kuivashampoolla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla