Yks kaks se vain on siinä, nimittäin kaulan alle tupsahtanut heltta. Jos se häiritsee, hoitoon löytyy koko joukko kotikonsteja.

Ensimmäisenä sen huomaa sivusuunnasta otetuista valokuvista. Leuan alle ilmestynyt pieni nypylä jää itseltä helposti huomaamatta, sillä poimu häviää, kun peiliin katsottaessa kasvoja ryhdistää automaattisesti. Siellä se kuitenkin on, merkki siitä, että eletyt vuodet näkyvät myös kasvojen alaosassa.

Kun 40 vuotta on tullut mittariin, leuan alue alkaa löystyä toden teolla. Kaulan iho on ohutta, ja siinä on vain vähän talirauhasia. Se kuivuu, rypistyy ja menettää kimmoisuutensa helpommin kuin kasvojen iho. Kaulalla on myös vähemmän suojaavaa melaniinia eli väriainetta muodostavia melanosyyttisoluja. Siksi alue on herkempi UVA-säteille, jotka ovat suurin syypää ikääntymisen merkkeihin.

Kaulavoiteet sisältävät enemmän rasvaa, kosteutta ja vaikuttavia aineita kuin kasvojenhoitotuotteet. Jos et kuitenkaan halua törsätä voidepurnukkaan, yövoide on kelpo vaihtoehto.

Kannatta muistaa, että myös dekoltee tulisi aina hoitaa. Kaulan lihakset, niin sanotut luonnolliset rintaliivit, ulottuvat leuasta rintoihin saakka.

Leukalinjan hoitamisesta on tullut suorastaan muoti-ilmiö, joten perinteisten kaula- ja dekolteetuotteiden rinnalle on tupsahtanut aivan uusi tuoteryhmä. V shape -seerumit ja voiteet on kehitetty selkeyttämään kasvonpiirteitä. Ne muokkaava ja kohottavat niitä ihanteelliseen, ovaaliin muotoon.

Myös oikeat otteet ja tuotteet on hyvä pitää mielessä.

Jäikö jokin askarruttamaan? Poimi täsmävinkit tästä!

Levitetäänkö kaulavoiteet ylös- vai alaspäin?

Levityssuunta on ikuisuuskysymys – toiset uskovat, että ylöspäin suuntautuva liike auttaa kohottamaan kaulan ja leuan aluetta. Moni kosmetologi kuitenkin suosii lymfa- eli nestekierron mukaista levitystä leuasta alaspäin.

Voiko vartalotuotteita käyttää kaulalle?

Vartalotuotteet ovat usein tuhteja ja voimakkaasti hajustettuja, joten ne eivät ole paras vaihtoehto kaulalle. Dekolteeta voi kuoria kevyesti vartalokuorinnoilla, mutta kaulalle valitaan kasvoille tarkoitettu tuote.

Saako kaulaa ja dekolteeta kuoria?

Kyllä, oman ihotyypin mukaisilla tuotteilla. Jos kasvojen iho on kovin ohut, kuiva tai herkkä, kaulaa on syytä hoitaa todella varovaisesti. Liian usein toistuvat tai järeät kuorinnat voivat saada nahan punoittamaan ja herkistymään. Rakeettomat kuorinnat tai kuorivat naamiot ovat takuuvarmasti turvallisia valintoja.

Asiantuntijoina SKY-kosmetologi Päivi Kujala Kauneushoitola Profilesta. Lähteenä käytetty myös Una Nuotion kirjaa Kerro, kerro kuvastin (Otava).

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.