Kuva: Seasons.Agency/MVPhotos
Kuva: Seasons.Agency/MVPhotos

Yks kaks se vain on siinä, nimittäin kaulan alle tupsahtanut heltta. Jos se häiritsee, hoitoon löytyy koko joukko kotikonsteja.

Ensimmäisenä sen huomaa sivusuunnasta otetuista valokuvista. Leuan alle ilmestynyt pieni nypylä jää itseltä helposti huomaamatta, sillä poimu häviää, kun peiliin katsottaessa kasvoja ryhdistää automaattisesti. Siellä se kuitenkin on, merkki siitä, että eletyt vuodet näkyvät myös kasvojen alaosassa.

Kun 40 vuotta on tullut mittariin, leuan alue alkaa löystyä toden teolla. Kaulan iho on ohutta, ja siinä on vain vähän talirauhasia. Se kuivuu, rypistyy ja menettää kimmoisuutensa helpommin kuin kasvojen iho. Kaulalla on myös vähemmän suojaavaa melaniinia eli väriainetta muodostavia melanosyyttisoluja. Siksi alue on herkempi UVA-säteille, jotka ovat suurin syypää ikääntymisen merkkeihin.

Kaulavoiteet sisältävät enemmän rasvaa, kosteutta ja vaikuttavia aineita kuin kasvojenhoitotuotteet. Jos et kuitenkaan halua törsätä voidepurnukkaan, yövoide on kelpo vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannatta muistaa, että myös dekoltee tulisi aina hoitaa. Kaulan lihakset, niin sanotut luonnolliset rintaliivit, ulottuvat leuasta rintoihin saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leukalinjan hoitamisesta on tullut suorastaan muoti-ilmiö, joten perinteisten kaula- ja dekolteetuotteiden rinnalle on tupsahtanut aivan uusi tuoteryhmä. V shape -seerumit ja voiteet on kehitetty selkeyttämään kasvonpiirteitä. Ne muokkaava ja kohottavat niitä ihanteelliseen, ovaaliin muotoon.

Myös oikeat otteet ja tuotteet on hyvä pitää mielessä.

Jäikö jokin askarruttamaan? Poimi täsmävinkit tästä!

Levitetäänkö kaulavoiteet ylös- vai alaspäin?

Levityssuunta on ikuisuuskysymys – toiset uskovat, että ylöspäin suuntautuva liike auttaa kohottamaan kaulan ja leuan aluetta. Moni kosmetologi kuitenkin suosii lymfa- eli nestekierron mukaista levitystä leuasta alaspäin.

Voiko vartalotuotteita käyttää kaulalle?

Vartalotuotteet ovat usein tuhteja ja voimakkaasti hajustettuja, joten ne eivät ole paras vaihtoehto kaulalle. Dekolteeta voi kuoria kevyesti vartalokuorinnoilla, mutta kaulalle valitaan kasvoille tarkoitettu tuote.

Saako kaulaa ja dekolteeta kuoria?

Kyllä, oman ihotyypin mukaisilla tuotteilla. Jos kasvojen iho on kovin ohut, kuiva tai herkkä, kaulaa on syytä hoitaa todella varovaisesti. Liian usein toistuvat tai järeät kuorinnat voivat saada nahan punoittamaan ja herkistymään. Rakeettomat kuorinnat tai kuorivat naamiot ovat takuuvarmasti turvallisia valintoja.

Asiantuntijoina SKY-kosmetologi Päivi Kujala Kauneushoitola Profilesta. Lähteenä käytetty myös Una Nuotion kirjaa Kerro, kerro kuvastin (Otava).

Sisältö jatkuu mainoksen alla