Ashley Armitage haluaa kertoa kuvillaan, että karvojen ajeleminen ei ole ainoa vaihtoehto, jos haluaa sopia kauneusstandardeihin.

Valokuvaaja Ashley Armitagen Instagram-tili näyttää ensivilkaisulla eteeriseltä kokoelmalta kuvia nuorten naisten elämästä. Ystäviä. Makoilua uima-altaalla. Aurinkoa. Moni otoksista on aika rohkeakin: lähikuvia reisistä, takapuolista, lyhyistä hameista... Nuoren naisten Instagramin voisi hyvin kuvitella näyttävän juuri tältä.

Paitsi että ei. Kun katsoo lähemmin, bikinien reunasta pilkottavat mitkäs muut kuin häpykarvat. Se on niille harvinainen hetki, sillä yleensä häpykarvoitus on viimeinen asia, jota valokuvissa näkee. Moni uskoo, että alapääkarvojen kuuluu pysyä näkymättömissä.

Tosiaan, kun Ashleyn kuvia katsoo tarkemmin, kuvissa huomaa myös sellaista, joka on yleensä piilossa. Häpy- ja kainalokarvojen lisäksi näkyviin pääsevät esimerkiksi tamponit ja mummoalushousut.

 

I have a photo shoot today at a hotel pool. Can't wait! 🌊💅

Kuva, jonka Ashley Armitage (@ladyist) julkaisi

Refinery29-sivustolle antamassaan haastattelussa Ashley kertoo, että hänen kuviensa tarkoitus on näyttää nuorille naisille, mitä heidän elämänsä kulisseissa tapahtuu. Kuinka naiset toteuttavat feminiinisyyttään ja rikkovat sen oletettuja "sääntöjä". Ideana on, että kaukaa katsottuna kuvat ovat kuin mistä tahansa tyttöjen elämän kuvauksesta, mutta lähempää tarkasteltuna huomattavasti totuudenmukaisempia.

Kuvista ei ole tarkoitus häivyttää pois luonnollisuutta, esimerkiksi karvoja. Kun Ashleyn ystävä ehdotti kuvaa häpykarvoistaan, valokuvaaja ajatteli, että nyt on oikea hetki jakaa kuvaa ystävän luonnollisesta vartalosta sellaisena kuin se on.

– Sen sanoma on, että meillä on vaihtoehto. Tämä on myös kaunista, Ashley kertoo haastattelussa.

Karvoilla tai ilman, sinä päätät

Vaikka karvat ovatkin vilahdelleet kuvissa jo aiemmin, ja Ashley on lentänyt kuvapalvelusta muutaman kerran ulos, palaute on ollut pääasiassa positiivista. Kuva ystävästä sinisissä alushousuissaan kuitenkin sai seuraajat tuohtumaan.

– En odottanut niin negatiivista reaktiota. Mutta sitten yksi ihminen tuli ja sanoi jotain hyvin vihamielistä, taggasi ystävänsä ja nämä tulivat ja taggasivat lisää ystäviään, Ashley selittää Refinery29:lle.

Vähitellen muutkin kuvat saivat osansa kritiikistä, ja kuvissa esiintyneitä naisia muun muassa huoriteltiin.

Instagram poisti kuvan palvelusta, mutta Ashley latasi sen uudelleen ja kirjoitti kuvan yhteyteen: "Tämä kuva ei riko Instagramin sääntöjä. Tässä ei näytetä "yhdyntää, sukupuolielimiä tai paljaita pakaroita", jotka ovat kiellettyjä. Instagramissa on miljoonia kuvia naisista bikineissä. Sellaisen kuvan sensurointi, jossa näkyy luonnollinen bikiniraja, on kuin sanoisi että naisen keho on kuvottava, epänormaali ja mahdoton hyväksyä. On kuin sanoisi, että ollakseen kunnollinen ja hyväksyttävä, täytyy ajella karvansa sopiakseen kauneusstandardeihin. Jos olet sitä mieltä, että kuva on ällöttävä, lopeta tilini seuraaminen. En kaipaa sellaista negatiivisuutta itseäni tai ystävieni kehoja kohtaan."

Ashley korostaa, että hän ei myöskään puhu pelkästään häpykarvojen puolesta, vaan sen, että jokaisella on vaihtoehto päättää omasta kehostaan ja ulkonäöstään. Hänen Instagram-tilinsä löytyy täältä.

 

Kuva, jonka Ashley Armitage (@ladyist) julkaisi

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.