Nämä uutuudet mullistivat ihonhoitoa tänä vuonna.

Heleyttävin kuorinta

Uskomatonta, mitä minuutissa voi saada aikaiseksi! Kermainen kuorintavoide levitetään kasvoille, annetaan vaikuttaa ja huuhtaistaan pois. Lopputuloksena on selvästi kirkastunut, heleytynyt ja siloisen tuntuinen iho. Sääli, että tätä saa käyttää vain kerran pari viikossa.

Emma S. Ageless enzyme peel -entsyymikuorinta, 31 €.

Mullistavin laite

Harjapuhdistus muutti monen kauneudenhoitorutiinit tänä vuonna. Eikä ihme, sillä puhdistusainetta puskeva harja jättää kasvot uskomattoman puhtaan tuntuisiksi. Laitteen hellävarainen, nykyttävä liike ei ärsytä herkimpääkään ihoa, joten vempainta voi käyttää huoletta joka päivä.

Clarisonicin Mia2-puhdistusharja, 149 €.

Tehokkain putsari

Viimeinkin saimme putsarin, joka siivoaa meikin viimeistä ripettä myöten – ja vieläpä tippaakaan ihoa ärsyttämättä. Puhdistusaika puolittuu, kun samalla aineella saa putsattua silmämeikin, ja kasvovesikin on mukana.

Philosophyn 3-in 1 Purity Cleanser -puhdistusemulsio, 21,40 €.

Silottavin seerumi

Seerumirintamalla on ollut huippuvuosi! Oli vaikea päättää, kumpi näistä ihanuuksista on parempi. Molemmat loihtivat tasaisen pinnan ja huijaavat huokoset pienemmiksi. Mikäli kaipaat napakkuutta, valitse Clinique. Jos taas halajat samettista hipiää, testaa Dioria.

Cliniquen Smart custom repair -älyseerumi, 79 €. Diorin Dreamskin-seerumi, 126 €.

Hellivin vartalovoide

Bakel on siitä ainutlaatuinen sarja, että se sisältää vain vaikuttavia ainesosia – kaikki turha on karsittu pois säilöntäaineita myöten. Tässäkin vartalovoiteessa tehon tuntee välittömästi: jopa hilseilevän kuiva iho silottuu silmin nähden. Voide imeytyy sukkelaan ja tuntuu mukavan rauhoittavalta. Hinta on suolainen, mutta voide todella riittoisaa.

Bakelin Hydrabody-vartalovoide, 105 €.

Lue lisää:

Päivitä hiustyylisi helposti – tämä jakauksen paikka on nyt muodikkain

Viikon kynsivinkki: Joulu hyppysissä

On taas se aika vuodesta, kun aurinkorasvan käyttö on vältämätöntä palamisen estämiseksi. Mutta kun naamaan laittaa useampaa ainetta, mihin väliin aurinkorasva tulee? 

Sky-Cidesco kosmetologi ja meikkaaja Minna Granqvist sekä meikkaaja-maskeeraaja Jaana Veronika opastavat, missä järjestyksessä aurinkosuoja ja muut voiteet kannattaa levittää. 

 1. Ensin alle omat hoitotuotteet, kuten tehoseerumi ja kosteusvoide. 
 2. Hoitotuotteiden päälle aurinkorasva. 
 3. Aurinkorasvan päälle mahdollinen meikkivoide, kun aurinkovoide on imeytynyt. 
 4. Viimeiseksi peitevärit. 

– Kannattaa olla huolellinen, sillä aurinkorasvan päälle laitettu meikki saattaa lähteä ”rullaamaan” aurinkorasvan mekaanisen suojan takana. Meikki kannattaa laittaa iholle vaikkapa meikkisienellä painelemalla, Minna Granqvist neuvoo. 

  Suojakerroin päivävoiteessa voi pelastaa

  Granqvistin mukaan aurinkorasvaa ei kannata lisätä meikin päälle, sillä lopputulos on helposti sotkuinen. Sen sijaan hän suosittelee käyttämään suojakertoimellisia sävyttäviä päivävoiteita  tai meikkivoiteita ja lisäämään sitä päivän mittaan.

  – Nykyään on hyvä valikoima tuotteita, joissa on mukana suojakerroin. Myös mikä tahansa meikki antaa lisäsuojan iholle, vaikkei siinä spf:ää erikseen mainittaisikaan, Granqvist opastaa. 

  ”Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään.”

  Jaana Veronika suosittelee käyttämään suihkutettavia aurinkosuojia. 

  – Niitä voi suihkuttaa meikin päälle silmänympärysihoa varoen, mikäli altistus auringolle on pitkäkestoinen. 

  Kesällä vähemmän on enemmän

  Kesämeikissä pätee yksi hyvä nyrkkisääntö – vähemmän on enemmän.

  – Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään. Nykyään on hyviä sävyttäviä päivävoiteita ja kevyitä meikkivoiteita, jotka saavat kevyen olon iholle, Minna Granqvist sanoo.

  Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun.”

  Myös Jaana Veronika puhuu luonnollisuuden puolesta. 

  – Kesällä kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta meikkiä ja jättää puuteri pois. Suojakertoimen sisältämä bb-voide sormin levitettynä on oiva vaihtoehto. Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun. Siistityt kulmat, lämpimällä vedellä peseytyvä ripsiväri ja raikas huulimeikki ilman rajauskynää tekevät raikkaan ilmeen kesäpäivään. 

  Hän suosittelee myös ennakoimaan maksaläiskäherkät kohdat iholla suojaamalla ne erityisen hyvin auringolta. 

  Kasvojen puhdistusainetta voi käyttää oman harkinnan mukaan. Asiantuntija kertoo, miten sopiva naamanpesutahti löytyy.

  Moni oppi jo nuorena, että kasvot tulee pestä aamuin illoin, jotta välttyy epäpuhtauksilta.

  Toisaalta viime aikoina on alettu varoitella kasvojen liiallisesta pesemisestä. Jos kasvoja pesee usein ja liian voimakkailla aineilla, iho saattaa ärtyä ja mennä jopa huonompaan kuntoon.

  Viime aikoina on hehkutettu esimerkiksi hellävaraista mutta tehokasta tuplapuhdistusta sekä pohdittu, olisiko sittenkin parempi pestä kasvot vain kerran päivässä.

  Tarvitseeko kasvoja sitten pestä ollenkaan? Mitä tapahtuu, jos ei pese?

  Harva on valmis kokeilemaan, mutta Allure-sivusto kysyi asiaa asiantuntijalta.

  Pesemättömyyden seuraukset riippuvat ihotyypistä, dermatologi Soren White sanoo. Pääsääntö kuitenkin on, että iho-ongelmat todennäköisesti pahenevat. Rasvainen iho alkaa pukata pintaansa finnejä, ja kuiva iho muuttuu kuivemmaksi ja sameammaksi.

  Kasvojen pesu vedellä voi riittää

  Jos ihoa ei pese tai sen puhdistaa huonosti, kasvoille kertyy meikkiä, rasvaa, likaa, pölyä, saasteita, hikeä ja kuolleita ihosoluja. Töhnäkerros heikentää myös ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Peseminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ennen kuin iholle on oikeasti kertynyt likaa, asiantuntija huomauttaa.

  Kasvojen likaantumiseen vaikuttavat ihotyyppi sekä elinympäristö.

  Töhnäkerros heikentää ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Soren White neuvoo Alluren jutussa, että kuivaihoisille voi monessa tapauksessa riittää vedellä huuhtelu, jos kasvot eivät ole erityisen likaiset. Kun puhdistusaine ei irrota ihossa luontaisesti olevia öljyjä, kasvojen kosteustasapaino säilyy.

  Muilla ihotyypeillä paras pesutiheys riippuu siitä, kuinka paljon kasvot rasvoittuvat ja likaantuvat. Kaksi kertaa päivässä puhdistusaineen kanssa on silti maksimi.