Kun satsaa ihotyypin mukaiseen aurinkovoiteeseen, ei hipiä ala helteillä kiukutella.

Myös silmät kannattaa suojata tyylikkäillä aurinkolaseilla. Sähäkän oranssit aurinkolasit, 137 €, D&G. Trikoomekko, 100 €, Supertrash. Huivi, 19,95 €, H&M.  Punosrannerenkaat, 4,95 €/kpl, Seppälä. Pokissa on kokoa ja näköä, 300 €, Marc Jacobs. Hihaton mekko, 229 €, Tara Jarmon. Huivi, 19,95 €, H&M. Rannekorut, 43,50 €/kpl, Snö of Sweden. Kuvat Jouni Harala, Jari Kesti

Korppuiholle korjausta ja kuorintaa

Kuivaihoisten onneksi aurinkovoiteet tekevät paljon muutakin kuin vain suojelevat säteiltä. Lupausten mukaan nykyiset suojavoiteet eivät juuri eroa tavallisista kosteuttavista päivävoiteista muuten kuin kertoimillaan.

Vaikka aurinkovoiteissa itsessään olisi hoitavia aineita, mikään ei estä taputtelemasta seerumia tai kevyttä emulsiota aurinkovoiteen alle, jos kaipaa tuotteeseen lisätehoa. Myös nykyiset after sun -tuotteet ovat entistä tehokkaampia ja korjaavampia. Ne korvaavatkin kesällä yövoiteen.

Itseruskettajan käyttö voi olla kuivaihoiselle hankalaa. Kuivat kohdat nappaavat värin tiukasti, joten lopputuloksesta tulee helposti läikikäs. Iholta kannattaakin kuoria karheus pois ja kosteuttaa se kuntoon ennen ruskettamispuuhia. Jos ihon pinta tuntuu epätasaiselta, ruskettajan sekaan voi lisätä vähän kosteusvoidetta. Myös öljypohjaiset tai asteittain ruskettavat kosteusvoiteet ovat korppuiholle hyviä valintoja.

Hellävaraista hoitoa herkkähipiäiselle

Herkkäihoinen tuntee nopeasti nahoissaan, jos suojaus on jäänyt puolitiehen. Iho voi alkaa helottaa ja kutista, ja etenkin ensimmäisinä päivinä pintaan saattaa nousta aurinkoihottumaa. Aurinkoon kannattaakin totutella pikkuhiljaa korkeakertoimisten suojien kanssa. Hellävaraiset ja miedon tuoksuiset tuotteet ovat turvallisia herkkä­hipiäiselle.

Helposti reagoivalle iholle after sun -tuote on lähes yhtä ehdoton kuin suojavoide. Se rauhoittaa ja viilentää kuumottavaa nahkaa sekä palauttaa iholle sen menettämää kosteutta ja poistaa kiristävää tunnetta. Voiteen voi laittaa vaikka hetkeksi jääkaappiin, jolloin sen rauhoittava vaikutus tuplaantuu.

Jos iho on arka auringolle, voi olla syytä hankkia päivetys purkista. On hyvä muistaa, että itseruskettajan antama väri ei suojaa auringolta, vaan iholle on käytettävä suojaa – tai mieluummin pysytellä kokonaan pois paahteesta.

Suojaa ja kosteutusta rasvoittuvalle

Kesä on usein sekaihoiselle turhauttavaa aikaa. Vaikka aurinko voi antaa näpyille kyytiä ja vähentää ihon kiiltelyä, aurinkovoiteet saavat usein ihon kukkimaan ja tuntumaan rasvaiselta. Tämän ovat huomanneet myös kosmetiikkavalmistajat, sillä markkinoille on tullut entistä enemmän kevyitä ja helposti imeytyviä, mattapinnan jättäviä suojatuotteita. Geelit ja suihkeet sulautuvat ihoon hetkessä ja jättävät sen raikkaan tuntuiseksi.

Jos iho tuntuu tukkeutuvan, perusteellinen pesu on tärkeää. Kevyet vaahto- tai geeliputsarit eivät riitä, vaan aurinkovoide vaatii liuetakseen jämäkämpää ja tehokkaampaa ainetta. Kuorinta silloin tällöin on sekaiholle hyväksi. 

Monet jättävät vartalon kosteuttamatta aurinkopäivän jälkeen, etenkin jos selkään tai käsivarsiin alkaa ilmestyä näppyjä. Kyse voi kuitenkin olla siitä, että iho ei ole saanut tarpeeksi kosteutta. Kun pinta kuivuu, iho alkaa tuottaa lisää talia. After sun -voiteeksi voi valita geelimäisen tai nestemäisen kosteuttajan. Myös öljyttömät itseruskettajat tuntuvat mukavilta rasvaisella iholla.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.