Talvella iho vaatii erityistä huolenpitoa. Kuva: Shutterstock
Talvella iho vaatii erityistä huolenpitoa. Kuva: Shutterstock

Kipakka pakkanen panee kasvojen hipiän koville. Suojaa ihosi korppuuntumiselta näillä tehokeinoilla.

Talvipakkaset ovat kasvojen iholle aikamoinen haaste. Stylelist.com -sivustolla opastetaan, miten hipiä pysyy kauniina ja kimmoisana kylmyyttä ja kuivuutta vastaan.

Huolehdi ihostasi näin

Kosteuta kokonaisvaltaisesti
Keinotekoinen lämpö eli talvisin täyttä häkää jylläävät lämmityslaitteet imevät huoneilmasta kosteutta. Ilmankostutin voi olla hyvä apu myös ihon kuivuuden ehkäisyyn.

Paksummat voiteet kehiin
Kesäisin iho pärjää kevyemmällä voiteella, mutta talvea vasten kannattaa valita vesipohjainen ja riittävän paksu kosteusvoide. Voide saa tuntua paksultakin ihoa vasten, koska imeytyessään se suojaa ja pehimittää rapisevaa ihoa. Levitä voidetta aamuin illoin.

Ole hellä
Pese kasvot hellästi. Älä hankaa puhdistusainetta vaan hiero se iholle kevyesti. Älä myöskään käytä ihoa rasittavaa pesusientä. 

Älä unohda aurinkosuojaa
Kevättä kohden aurinko porottaa hankia vasten aivan yhtä voimakkaasti kuin etelän hiekkarannoilla. Käytä kosteusvoidetta, joka sisältää suojakertoimia.

Yöunille naamion kanssa
Laita yöksi kasvoille ei-öljypohjainen, kosteuttava naamio, joka ei tuki ihohuokosia. Kuivat ihosolut saavat kyytiä!

Älä lämmittele suihkussa
Kuumaan, pitkään suihkuun on suloista suojautua kylmillä keleillä. Yli viiden minuutin suihkussa iho kuitenkin rasittuu ja kuivuu entisestään. Tehosta siis rutiinejasi ja pidä suihkutuokiosi muutamassa minuutissa.

Syö hyvin
Se, mitä pumppaat sisääsi, näkyy todennäköisesti myös ulospäin. Siispä tuo kevyt kesäfiilis kroppaasi syömällä hyviä rasvoja sisältäviä ruokia kuten avokadoa ja lohta.

Juo vettä
Loppuvuoden juhlakauden herkuttelu näkyy kasvoilla turvotuksena ja tukkoisuutena. Juomalla paljon vettä, jopa neljä litraa päivässä, saa ihon näyttämään hehkuvalta – tai ainakin vähän eloisammalta.

Lue lisää: 

Testasimme: nuoreneeko iho kasvopilateksella?

Tässäkö uusi hittihoito? Punttitreeni kasvoille

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!