Joka tukkaan löytyy sopiva muotovaahto.

1. Kuiville hapsille

Paul Mitchell, Sculpting foam, 26 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Vaahto muotoilee, hoitaa, antaa keskivahvan tuen ja tekee­ hiuksista helpommin käsiteltävät. Havajilainen awapuhi-uute tuo kosteutta.

Kokemus
Arkiaamu alkaa mukavasti, kun muoto­vaahto tuoksuu ihanasti menneeltä Thaimaan-­lomalta, miedolle kookokselta. Vaahto pursuaa ravistuksenkin jälkeen aika vetisenä, mutta pullistuu sitten kämmenellä kunnon pallukaksi. Tuote levittyy hyvin, eikä jätä hiuksia yhtään tahmeiksi, kovan tuntuisiksi tai klimppisiksi. Tukka tuntuu ja näyttää luonnollisen ryhdikkäältä.

2. Herkälle hiuspohjalle

No Nothing Very sensitive & strong mousse, 11,90 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Muotovaahto sopii herkkä­ihoisille ja tuoksuyliherkille, sillä se ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita. Vaahto antaa vahvaa tukea ja suojaa UV-säteiltä sekä ilmankosteudelta.­

Kokemus
Tänään on todella hyvä hiuspäivä, huomaan ilahtuneena peilin edessä. Muotovaahto on jalostanut liukkaat ja latistumiseen taipuvaiset hiukseni napakaksi kampaukseksi, joka kohoaa kuuliaisesti päänahasta mutta ei ole tönkkö. Hajusteettoman vaahdon ominaistuoksu on mieto ja raikas. Miinusta tulee vain siitä, että suuttimesta pursuaa herkästi turhan suuri määrä vaahtoa.

3. Hennoille hiuksille

Syoss Invisible hold Weightless volume mousse, 8 €.
2/5 pistettä

Lupaus
Erittäin kevyt koostumus tuo hiuksiin tuuheutta tekemättä niitä raskaan tai tahmean tuntuisiksi. Antaa pitkä­kestoisen tuen mutta luonnollisen näköisen loppu­tuloksen.

Kokemus
Vaahto on paljon kevyempää kuin aiemmat käyttämäni. Kun muotoilen hiuksiani ilmakihartimella,­ tuntuu siltä kuin niissä ei olisi lainkaan muotoilutuotetta. Koostumus on lupauksensa mukaisesti tahmaamaton, ja hento tuki kestää seuraavaan pesuun asti. On mukavaa, että vaahto antaa­ kiiltoa, mutta ohut hiuslaatuni olisi kaivannut enemmän pitoa. Hiukan pistävä tuoksu tuo mieleen parta­vaahdon.

4. Karheille kutreille

Four Reasons Cream Mousse, 11,50 €. 
5/5 pistettä TESTIN PARAS!

Lupaus
Pehmeän tuen antava muotovaahto­ silottaa käsiteltyjä ja huonokuntoisia hiuksia ja tekee niistä hoidetun näköiset. Tuoksuna raikas aloe vera.

Kokemus
Olen suosinut muotoilussa öljyjä ja voiteita. Nyt löytyi kuitenkin muotovaahto, joka sopii karheille hiuksilleni. Huomaan eron tavallisiin vaahtoihin heti, kun pursotan tuotetta kädelleni: muotovaahto on voidemaista, kuin kermavaahtoa. Se ei myöskään muutu vesimäiseksi hiuksiin puristeltaessa, mikä on hyvä merkki. Ja kyllä, tukka jää pehmeäksi ja joustavaksi. Tätä­ tuotetta kannattaa kokeilla,­ jos pelkää vaahdon tekevän tukasta kovan. Vain pieni pursotus vaahtoa riittää, sillä liian runsas annostelu tekee tukasta raskaan ja likaisen tuntuisen.

5. Blondeille

John Frieda Sheer blonde Styling foam, 8,50 €.
2,5/5 pistettä

Lupaus
Violetin sävyinen vaahto auttaa pitämään vaalean hius­värin raikkaan ja puhtaan sävyisenä.­ Antaa volyymia ja loistavaa kiiltoa vaaleille hiuksille. Sisältää lämpösuojan.­

Kokemus
Vaahdon väri vivahtaa vaalean­violettiin, minkä on ilmeisesti­ tarkoitus häivyttää tukasta kellertäviä sävyjä. Efekti ei päätä huimaa, mutta kuka tietää, jos se tukee hieman hopeasampoon vaikutusta. Vaahto on vesimäisen ohutta, ja hiuksiin puristeltaessa osa siitä tuntuu haipuvan ilmaan. Pidän kuitenkin siitä, että tuote tuo tukkaan kevyttä tukea.­ Tönköstä tahmeudesta ei ole tietoakaan, mutta lopputulos on hieman mitäänsanomaton.

6. Kiharapäille

Tigin Catwalk Curlesque lightweight mousse, 16,50 €.
3/5 pistettä

Lupaus
Täyteläisen vaahdon sisältämät meriheinä,­ merifenkoli ja merilevä kosteuttavat ja jäntevöittävät laineikkaita sekä kiharoita­ hiuksia.

Kokemus
Ensi tuntuma muotovaahdosta on todella runsas ja superriittoisa. Vaahtoa pitää pursottaa purkista varoen, ettei sitä tule liikaa ja hiuksista koppuraiset. Vaahto erottelee kiharoita hyvin ja antaa pitävän tuen. Tigin tuotteissa on yleensä tymäkkä tuoksu, mutta tässä hedelmäistä­ aromia on juuri sopiva sipaus, joka haihtuu hiuksista pian. Hyvä perusvaahto, joka kestää päivittäisessä käytössä kuukausia.

7. Paksulle tukalle

Cutrin Chooz Styling mousse Super strong, 15,90 €.
4,5/5 pistettä

Lupaus
Erittäin voimakas muotovaahto antaa kampaukselle volyymiä, kiiltoa ja pitkä­kestoisen tuen. Hoitava koostumus sisältää myös lämpö-, UV-, ja kosteus­suojan.

Kokemus
Tuoksuu vesimelonilta! Vaikka olen herkkänenäinen, tuoksu on miellyttävä eikä liian voimakas. Vaahto levittyy kivasti ja tuntuu kevyeltä hiuksissa. Föönatessa hiukset takkuuntuvat vähän, mutta niistä tulee jämäkät ja todella tuuheat. Pito kestää hyvin koko päivän, ja polkkapituinen tukkani pysyy ilmavana, vaikka kuljen huppu päässä töihin. Vaahtoa tarvitsee käyttää yllättävän vähän.­ Jos sitä laittaa liikaa, tukka lässähtää. Riittoisa tuote, joka todella toimii. 

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.