Joka tukkaan löytyy sopiva muotovaahto.

1. Kuiville hapsille

Paul Mitchell, Sculpting foam, 26 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Vaahto muotoilee, hoitaa, antaa keskivahvan tuen ja tekee­ hiuksista helpommin käsiteltävät. Havajilainen awapuhi-uute tuo kosteutta.

Kokemus
Arkiaamu alkaa mukavasti, kun muoto­vaahto tuoksuu ihanasti menneeltä Thaimaan-­lomalta, miedolle kookokselta. Vaahto pursuaa ravistuksenkin jälkeen aika vetisenä, mutta pullistuu sitten kämmenellä kunnon pallukaksi. Tuote levittyy hyvin, eikä jätä hiuksia yhtään tahmeiksi, kovan tuntuisiksi tai klimppisiksi. Tukka tuntuu ja näyttää luonnollisen ryhdikkäältä.

2. Herkälle hiuspohjalle

No Nothing Very sensitive & strong mousse, 11,90 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Muotovaahto sopii herkkä­ihoisille ja tuoksuyliherkille, sillä se ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita. Vaahto antaa vahvaa tukea ja suojaa UV-säteiltä sekä ilmankosteudelta.­

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokemus
Tänään on todella hyvä hiuspäivä, huomaan ilahtuneena peilin edessä. Muotovaahto on jalostanut liukkaat ja latistumiseen taipuvaiset hiukseni napakaksi kampaukseksi, joka kohoaa kuuliaisesti päänahasta mutta ei ole tönkkö. Hajusteettoman vaahdon ominaistuoksu on mieto ja raikas. Miinusta tulee vain siitä, että suuttimesta pursuaa herkästi turhan suuri määrä vaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Hennoille hiuksille

Syoss Invisible hold Weightless volume mousse, 8 €.
2/5 pistettä

Lupaus
Erittäin kevyt koostumus tuo hiuksiin tuuheutta tekemättä niitä raskaan tai tahmean tuntuisiksi. Antaa pitkä­kestoisen tuen mutta luonnollisen näköisen loppu­tuloksen.

Kokemus
Vaahto on paljon kevyempää kuin aiemmat käyttämäni. Kun muotoilen hiuksiani ilmakihartimella,­ tuntuu siltä kuin niissä ei olisi lainkaan muotoilutuotetta. Koostumus on lupauksensa mukaisesti tahmaamaton, ja hento tuki kestää seuraavaan pesuun asti. On mukavaa, että vaahto antaa­ kiiltoa, mutta ohut hiuslaatuni olisi kaivannut enemmän pitoa. Hiukan pistävä tuoksu tuo mieleen parta­vaahdon.

4. Karheille kutreille

Four Reasons Cream Mousse, 11,50 €. 
5/5 pistettä TESTIN PARAS!

Lupaus
Pehmeän tuen antava muotovaahto­ silottaa käsiteltyjä ja huonokuntoisia hiuksia ja tekee niistä hoidetun näköiset. Tuoksuna raikas aloe vera.

Kokemus
Olen suosinut muotoilussa öljyjä ja voiteita. Nyt löytyi kuitenkin muotovaahto, joka sopii karheille hiuksilleni. Huomaan eron tavallisiin vaahtoihin heti, kun pursotan tuotetta kädelleni: muotovaahto on voidemaista, kuin kermavaahtoa. Se ei myöskään muutu vesimäiseksi hiuksiin puristeltaessa, mikä on hyvä merkki. Ja kyllä, tukka jää pehmeäksi ja joustavaksi. Tätä­ tuotetta kannattaa kokeilla,­ jos pelkää vaahdon tekevän tukasta kovan. Vain pieni pursotus vaahtoa riittää, sillä liian runsas annostelu tekee tukasta raskaan ja likaisen tuntuisen.

5. Blondeille

John Frieda Sheer blonde Styling foam, 8,50 €.
2,5/5 pistettä

Lupaus
Violetin sävyinen vaahto auttaa pitämään vaalean hius­värin raikkaan ja puhtaan sävyisenä.­ Antaa volyymia ja loistavaa kiiltoa vaaleille hiuksille. Sisältää lämpösuojan.­

Kokemus
Vaahdon väri vivahtaa vaalean­violettiin, minkä on ilmeisesti­ tarkoitus häivyttää tukasta kellertäviä sävyjä. Efekti ei päätä huimaa, mutta kuka tietää, jos se tukee hieman hopeasampoon vaikutusta. Vaahto on vesimäisen ohutta, ja hiuksiin puristeltaessa osa siitä tuntuu haipuvan ilmaan. Pidän kuitenkin siitä, että tuote tuo tukkaan kevyttä tukea.­ Tönköstä tahmeudesta ei ole tietoakaan, mutta lopputulos on hieman mitäänsanomaton.

6. Kiharapäille

Tigin Catwalk Curlesque lightweight mousse, 16,50 €.
3/5 pistettä

Lupaus
Täyteläisen vaahdon sisältämät meriheinä,­ merifenkoli ja merilevä kosteuttavat ja jäntevöittävät laineikkaita sekä kiharoita­ hiuksia.

Kokemus
Ensi tuntuma muotovaahdosta on todella runsas ja superriittoisa. Vaahtoa pitää pursottaa purkista varoen, ettei sitä tule liikaa ja hiuksista koppuraiset. Vaahto erottelee kiharoita hyvin ja antaa pitävän tuen. Tigin tuotteissa on yleensä tymäkkä tuoksu, mutta tässä hedelmäistä­ aromia on juuri sopiva sipaus, joka haihtuu hiuksista pian. Hyvä perusvaahto, joka kestää päivittäisessä käytössä kuukausia.

7. Paksulle tukalle

Cutrin Chooz Styling mousse Super strong, 15,90 €.
4,5/5 pistettä

Lupaus
Erittäin voimakas muotovaahto antaa kampaukselle volyymiä, kiiltoa ja pitkä­kestoisen tuen. Hoitava koostumus sisältää myös lämpö-, UV-, ja kosteus­suojan.

Kokemus
Tuoksuu vesimelonilta! Vaikka olen herkkänenäinen, tuoksu on miellyttävä eikä liian voimakas. Vaahto levittyy kivasti ja tuntuu kevyeltä hiuksissa. Föönatessa hiukset takkuuntuvat vähän, mutta niistä tulee jämäkät ja todella tuuheat. Pito kestää hyvin koko päivän, ja polkkapituinen tukkani pysyy ilmavana, vaikka kuljen huppu päässä töihin. Vaahtoa tarvitsee käyttää yllättävän vähän.­ Jos sitä laittaa liikaa, tukka lässähtää. Riittoisa tuote, joka todella toimii. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla