Joka tukkaan löytyy sopiva muotovaahto.

1. Kuiville hapsille

Paul Mitchell, Sculpting foam, 26 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Vaahto muotoilee, hoitaa, antaa keskivahvan tuen ja tekee­ hiuksista helpommin käsiteltävät. Havajilainen awapuhi-uute tuo kosteutta.

Kokemus
Arkiaamu alkaa mukavasti, kun muoto­vaahto tuoksuu ihanasti menneeltä Thaimaan-­lomalta, miedolle kookokselta. Vaahto pursuaa ravistuksenkin jälkeen aika vetisenä, mutta pullistuu sitten kämmenellä kunnon pallukaksi. Tuote levittyy hyvin, eikä jätä hiuksia yhtään tahmeiksi, kovan tuntuisiksi tai klimppisiksi. Tukka tuntuu ja näyttää luonnollisen ryhdikkäältä.

2. Herkälle hiuspohjalle

No Nothing Very sensitive & strong mousse, 11,90 €.
4/5 pistettä

Lupaus
Muotovaahto sopii herkkä­ihoisille ja tuoksuyliherkille, sillä se ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita. Vaahto antaa vahvaa tukea ja suojaa UV-säteiltä sekä ilmankosteudelta.­

Kokemus
Tänään on todella hyvä hiuspäivä, huomaan ilahtuneena peilin edessä. Muotovaahto on jalostanut liukkaat ja latistumiseen taipuvaiset hiukseni napakaksi kampaukseksi, joka kohoaa kuuliaisesti päänahasta mutta ei ole tönkkö. Hajusteettoman vaahdon ominaistuoksu on mieto ja raikas. Miinusta tulee vain siitä, että suuttimesta pursuaa herkästi turhan suuri määrä vaahtoa.

3. Hennoille hiuksille

Syoss Invisible hold Weightless volume mousse, 8 €.
2/5 pistettä

Lupaus
Erittäin kevyt koostumus tuo hiuksiin tuuheutta tekemättä niitä raskaan tai tahmean tuntuisiksi. Antaa pitkä­kestoisen tuen mutta luonnollisen näköisen loppu­tuloksen.

Kokemus
Vaahto on paljon kevyempää kuin aiemmat käyttämäni. Kun muotoilen hiuksiani ilmakihartimella,­ tuntuu siltä kuin niissä ei olisi lainkaan muotoilutuotetta. Koostumus on lupauksensa mukaisesti tahmaamaton, ja hento tuki kestää seuraavaan pesuun asti. On mukavaa, että vaahto antaa­ kiiltoa, mutta ohut hiuslaatuni olisi kaivannut enemmän pitoa. Hiukan pistävä tuoksu tuo mieleen parta­vaahdon.

4. Karheille kutreille

Four Reasons Cream Mousse, 11,50 €. 
5/5 pistettä TESTIN PARAS!

Lupaus
Pehmeän tuen antava muotovaahto­ silottaa käsiteltyjä ja huonokuntoisia hiuksia ja tekee niistä hoidetun näköiset. Tuoksuna raikas aloe vera.

Kokemus
Olen suosinut muotoilussa öljyjä ja voiteita. Nyt löytyi kuitenkin muotovaahto, joka sopii karheille hiuksilleni. Huomaan eron tavallisiin vaahtoihin heti, kun pursotan tuotetta kädelleni: muotovaahto on voidemaista, kuin kermavaahtoa. Se ei myöskään muutu vesimäiseksi hiuksiin puristeltaessa, mikä on hyvä merkki. Ja kyllä, tukka jää pehmeäksi ja joustavaksi. Tätä­ tuotetta kannattaa kokeilla,­ jos pelkää vaahdon tekevän tukasta kovan. Vain pieni pursotus vaahtoa riittää, sillä liian runsas annostelu tekee tukasta raskaan ja likaisen tuntuisen.

5. Blondeille

John Frieda Sheer blonde Styling foam, 8,50 €.
2,5/5 pistettä

Lupaus
Violetin sävyinen vaahto auttaa pitämään vaalean hius­värin raikkaan ja puhtaan sävyisenä.­ Antaa volyymia ja loistavaa kiiltoa vaaleille hiuksille. Sisältää lämpösuojan.­

Kokemus
Vaahdon väri vivahtaa vaalean­violettiin, minkä on ilmeisesti­ tarkoitus häivyttää tukasta kellertäviä sävyjä. Efekti ei päätä huimaa, mutta kuka tietää, jos se tukee hieman hopeasampoon vaikutusta. Vaahto on vesimäisen ohutta, ja hiuksiin puristeltaessa osa siitä tuntuu haipuvan ilmaan. Pidän kuitenkin siitä, että tuote tuo tukkaan kevyttä tukea.­ Tönköstä tahmeudesta ei ole tietoakaan, mutta lopputulos on hieman mitäänsanomaton.

6. Kiharapäille

Tigin Catwalk Curlesque lightweight mousse, 16,50 €.
3/5 pistettä

Lupaus
Täyteläisen vaahdon sisältämät meriheinä,­ merifenkoli ja merilevä kosteuttavat ja jäntevöittävät laineikkaita sekä kiharoita­ hiuksia.

Kokemus
Ensi tuntuma muotovaahdosta on todella runsas ja superriittoisa. Vaahtoa pitää pursottaa purkista varoen, ettei sitä tule liikaa ja hiuksista koppuraiset. Vaahto erottelee kiharoita hyvin ja antaa pitävän tuen. Tigin tuotteissa on yleensä tymäkkä tuoksu, mutta tässä hedelmäistä­ aromia on juuri sopiva sipaus, joka haihtuu hiuksista pian. Hyvä perusvaahto, joka kestää päivittäisessä käytössä kuukausia.

7. Paksulle tukalle

Cutrin Chooz Styling mousse Super strong, 15,90 €.
4,5/5 pistettä

Lupaus
Erittäin voimakas muotovaahto antaa kampaukselle volyymiä, kiiltoa ja pitkä­kestoisen tuen. Hoitava koostumus sisältää myös lämpö-, UV-, ja kosteus­suojan.

Kokemus
Tuoksuu vesimelonilta! Vaikka olen herkkänenäinen, tuoksu on miellyttävä eikä liian voimakas. Vaahto levittyy kivasti ja tuntuu kevyeltä hiuksissa. Föönatessa hiukset takkuuntuvat vähän, mutta niistä tulee jämäkät ja todella tuuheat. Pito kestää hyvin koko päivän, ja polkkapituinen tukkani pysyy ilmavana, vaikka kuljen huppu päässä töihin. Vaahtoa tarvitsee käyttää yllättävän vähän.­ Jos sitä laittaa liikaa, tukka lässähtää. Riittoisa tuote, joka todella toimii. 

Kuukausi ilman kuivasampoota muistutti siitä, kuinka ihanilta puhtaat hiukset ja päänahka tuntuvat. Ja että ei hiusten pesu nyt niin iso urakka lopulta ole.

Jossakin vaiheessa talvea huomasin, että hiukseni tuntuivat koko ajan vähän likaisilta. Vaikutti siltä, etten saanut hiuksiani sampoopesulla kunnolla puhtaiksi. Sampoo ikään kuin vanutti hiukset tiheäksi massaksi takaraivolle, eikä likaa ja rasvaa saanut huuhdeltua kokonaan pois.

Siksi päätin kokeilla, mitä tapahtuu, jos lopetan pesuvälien pidentämisen kuivasampoolla. Tähän saakka olin siirtänyt hiusten pesua päivällä tai parilla suihkuttelemalla hiuksiin reilusti kuivasampoota.

Lähdin lomalle ja jätin kuivasampooputelit kotiin. Hikoilin hiihtoladulla, saunoin ja pesin hiuksiani ahkerasti. Kotiin palattuani teki mieli jatkaa kokeilua, kun kerran olin päässyt hyvään alkuun.

Minulla on pitkät ja tuuheat hiukset, joten päätös ei ollut maailman helpoin. Tällaisen pehkon peseminen on työlästä, kuivuminen kestää kauan ja muotoiluyritykset ovat tuhoon tuomittuja. (Ja tiedän, että moni antaisi tällaisista hiuksista mitä vain. He eivät tiedä, mitä toivovat.)

”Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne puhdistuvat helpommin.”

Niinpä olen suosinut pesutahtia ”mitä harvemmin sen parempi”. Kuivasampoon avulla pesun on voinut siirtää seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.

Ilman kuivasampoota vaihtoehtoja on kaksi. Voi joko yrittää sietää likaisia hiuksia tai pestä ne.

Huomaan suosivani jälkimmäistä yhä useammin. Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne myös puhdistuvat helpommin. Pestessä pääsee vähemmällä. Eikä hiusten laitto pesun jälkeen ole lopulta niin iso urakka, jos ei yritä tavoitella mitään herttuatar Catherine -eleganssia.

Hiusten kunnossa tai päänahassa en huomaa eroa. Ainoa ero on puhtaudessa. Pitkästä aikaa hiukset tuntuvat pesun jälkeisenä päivänä oikeasti puhtailta.

Helinä

Lopetin kuivasampoon käytön – eikä takaisin entiseen tee mieli palata

Kokeile alkaa pestä hiuksiasi Caritacosmetiikka hiuksille tarkoitetuilla palashamppoo paloilla. Ei tarvitse hoitoaineitakaan, shamppoopala sisältää hoitavia aineita. Palashamppoota täytyy käyttää useamman kerran ennenkuin hiuksista lähtee kaikki kemialliset aineet pois mitä hiusshamppoot aina sisältää. Kokemusta on ja päänahka ei enään kutise. Loistava tuote.
Lue kommentti

Korostuspuuterin levitysvälineellä on väliä.

Kesän kauneustrendeistä selviää halutessaan sen kummempia kikkailematta, sillä nyt on trendikästä panna kaikki paukut hehkuvaan ihoon. Yksi suosituimmista trendeistä on Etelä-Koreasta tullut glass skin eli suomennettuna lasi-iho.

Sen idea on, että iho näyttää hohtavalta kuin lasi. Vähän katsojasta riippuen kasvot voivat näyttää myös märiltä tai juuri kosteusvoiteella sivellyiltä.

Lasi-ihon perusta rakentuu hyvälle ihonhoidolle, mutta tyylin saa aikaan myös meikillä. Ideana on käyttää meikkipohjassa hehkuvia ja kosteuttavia tuotteita, jotka heijastavat valoa.

Kauneusvloggaaja Mariah Leonard kertoo videollaan kattavasti, miten glass skin -tyylin saa aikaan meikillä. Tärkeää on häivyttää meikkivoide ja muut tuotteet erityisen huolellisesti.

Kaikkein olennaisin ero tavalliseen meikkiin verrattuna on kuitenkin siinä, miten hän levittää korostuspuuterin.

Normaalisti korostuspuuteri pyritään keskittämään poskipäiden korkeimmalle kohdalle. Sen levittämiseen käytetään pientä, tarkkaa sivellintä. Glass skin -tyylissä Mariah Leonard käyttää isoa, kärkeä kohti kapenevaa sivellintä. Se häivyttää hohdepuuterin laajemmalle alueelle.

Lopputuloksen tulee näyttää siltä, että iho hohtaa kauttaaltaan – ei siltä, että korostustuotetta on levitetty tarkoituksella tietylle alueelle.

Tuotetta ei kuitenkaan ole tarkoitus sutia ihan koko kasvoille. Oikea paikka sille on poskipäillä, kulmaluulla ja ohimolla, kuten korostuspuuterin yleensäkin, mutta nyt levittämisessä saa olla suurpiirteisempi. Lopun siveltimeen jääneen puuterin voi levittää vielä kasvojen keskiosaan: nenään, otsaan ja leukaan.

Kannattaa myös huomioida, että korostuspuutereissa on eroja. Osa on metallisempia, ja runsaalla kädellä niillä saa aikaan tinasotilasmaisen hohteen. Glass skin -tyyliin sopii parhaiten märältä näyttävä hohdepuuteri, jossa ei ole paljoa sävyä antavaa pohjapigmenttiä. Tuotevinkkejä voi etsiä esimerkiksi Youtubesta hakusanoilla wet look, glossy ja dewy highlighter.