1. Kuivahuuliselle

Lumenen Wild rose -huulipunasävy Hehkuvat kukat, 10,90 €.  
● ● ● ●◗

Lupaus
Öljypohjainen koostumus on silkkisen kevyt. Värit toistuvat puhtaina, ja kiilto kestää pitkään. Punassa on kosteuttavaa ruusunmarjan siemen­öljyä, suojakerroin 15.
Kokemus
Kun korkin avaa, nenään tulvahtaa reilun marjaisa tuoksu. Puna tuntuu hoitavan pehmeältä ja jättää puoli­kiiltävän pinnan. Tätä voisi ­sipaista hyvin ilman peiliäkin. Pieni miinus siitä, että puikon kärki on pyöristetty turhan kömpelöksi. Läpikuultava puna on pysyvyydeltään ­tasavahvaa keskikastia.
Loistavaa, että mukana on suojakerroin – näitä lisää!

2. Laadukas

Christian Diorin Rouge dior -huuli­punasävy Rouge massaï, 42 €.
● ● ● ● ●◗

Lupaus
Tehokkaasti hoitava puna, joka antaa huulille pyöreyttä ja täyteläisyyttä. Koostumus peittää täydellisesti ja levittyy helposti. Loppu­tulos on heleä ja satiinipintainen.
Kokemus
Laadun tuntee välittömästi sekä huulilla että näkee peilikuvasta. Puna liukuu huulille kuin unelma ja pysyy pitkään. Koostumus on voidemainen mutta ohut, ja se peittää kunnolla ja tasaisesti. Huulet kiiltävät hillityn kauniisti. Ainoa miinus tulee tuoksusta, sillä klassinen, madamemainen vivahde on turhan voimakas.

3. Kaunis kiilto

Estée Lauderin Pure color envy -huulipunasävy
Infamous, 38 €.
● ● ● ● ●

Lupaus
Ylellinen, runsas koostumus peittää huulet kertalevityksellä. Huulet tuntuvat kosteutetuilta, ja väri säilyy huulilla jopa kuusi tuntia. Hienostunut tuoksu.
Kokemus
Hylsy napsahtaa paikoilleen napakasti, kiitos magneetin. Tuoksu on miellyttävä ja koostumus kermaisen peittävä. Värikerroksen tuntua ei ole, vaan puna ikään kuin sulautuu osaksi huulia. Loppu­tuloksena on kaunis, hillitty kiilto, ja puna kestää moitteetta lounaat ja kahvittelut. Huulet tuntuvat ihanan pehmeiltä ja hoidetuilta.

4. Huulirasvan tuntu

Yves Rocherin Sheer botanical -huuli­punasävy Cerise
noire, 12,90 €.
● ● ●

Lupaus
Sisältää kirsikkaöljyä, joka antaa punalle herkullisen kiillon, sekä omega-6- ja 9-rasvahappoja. Hoitava puna levittyy helposti.
Kokemus
Tumma väri muuttuu huulilla ohuen ­läpikuultavaksi ja kiiltäväksi. Puna ei levity ­tasaisesti nopealla vetäisyllä, vaan puuha vaatii hieman tarkkuutta. Puikon kärki on muotoiltu teräväksi, joten värin levittäminen käy helposti. Puna tuntuu hoitavalta, mutta fiilis on turhan huulirasvamainen.
Korkki vaikuttaa sen verran heppaiselta, ­että saa pelätä, aukeaako se laukussa.

5. Hyvää keskikastia

The Body shopin Colour crush -huuli­punasävy 201, 15,50 €.
● ● ●

Lupaus
Hienojakoiset väripigmentit tekevät punasta pitkä­kestoisen, intensiivisen ­sävyisen ja helposti levittyvän. Mukana on pehmittävää kirsikan siemenöljyä ja marulaöljyä.
Kokemus
Puna on melko voidemaista, ja ehkäpä siksi se kuluu pois melko pian. Koostumus liukuu huulille näppärästi ja tuntuu miellyttävältä, hieman valonh­ehkuakin on havaittavissa. Suurta motkotettavaa ei löydy, mutta ei ihmeemmin ­kehuttavaakaan. Hylsy on niin kevyt, ettei vaikutelma ole järin ylellinen.

6. Muodikas väri

Isadoran Perfect moisture -huuli­punasävy Rio fever, 13,50 €.  
● ● ● ●

Lupaus
Kosteuttava puna hoitaa huulia E-vitamiinin avulla ja sopii myös kuiville ja rohtuneille huulille. Kaunis, pitkäkestoinen väri on täysin
peittävä. Hajusteeton.
Kokemus
Lupaus pitää kutinsa: huulipuna ei tuoksu kerrassaan miltään. Sen sijaan peittävyys ei ole luvatun mukainen vaan hieman läpikuultava. Väri ­levittyy kauniisti ja tasaisesti eikä tunnu tahmaiselta. Huulet jäävät muodikkaan puolimattaisiksi. Isadoran puna­sävyt ovat aina ajankohtaisia, ja sellainen oli myös tämä hehkuvan oranssi Rio fever. Hinta–laatu-suhde on mainio!

7. Peittää ja kestää

Make up Storen Creamy-huuli­punasävy Watermelon, 19 €.
● ●

Lupaus
Kevyehkössä huulipunassa on reilusti väripigmenttejä, joten se peittää hyvin. ­Mukana hoitavaa avokado­öljyä ja shea-voita.
Kokemus
Hylsy tuntuu kädessä ylellisen painavalta, ja korkkikin napsahtaa tiukasti kiinni. Väri on todella kaunis ja nostaa odotukset korkealle, mutta valitettavasti puna osoittautuu hieman vahamaiseksi ­sekä tuoksultaan että tunnultaan. Lopputulos on puolikiiltävä. Väri kestää hyvin huulilla ja peittää kauniisti, mutta tuoksun vuoksi se ­tekee mieli pyyhkiä pois.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.