Daily Mailin jutussa kerrotaan, että yhä useampi kiinalainen kokee paineita sukupuolistereotypioista. Kuva: Shutterstock
Daily Mailin jutussa kerrotaan, että yhä useampi kiinalainen kokee paineita sukupuolistereotypioista. Kuva: Shutterstock

Kiinassa pelkkä kauneusleikkaus ei takaa täydellisyyttä.

Tuhannet kiinalaisnaiset ja -miehet matkustavat päivittäin kauneusleikkauksiin Etelä-Koreaan. Matkan tarkoituksena ei ole tehdä pieniä huomaamattomia kohennuksia, vaan muokata ulkonäkö niin perusteellisesti, että rajaviranomaiset eivät enää tunnista kotimaahansa palaavia passikuvasta. Eikä tämäkään riitä, vaan Daily Mailin mukaan myös äänen korjaamiseen tarkoitettuja leikkauksia tehdään yhä useammin. Leikkaukseen päätyvät haluavat omasta äänestään joko matalamman tai korkeamman.

23-vuotias kiinalaismies Lu Xiang kertoi Global Times -lehdelle hakeutuneensa leikkaukseen, koska hän kiusattiin vuosia tyttömäisestä kimakasta äänestä. Hänen mukaansa naiset eivät nähneet häntä miehekkäänä miehenä, vaan yhtenä naisista, eikä tyttöystäväehdokkaitakaan löytynyt. Leikkauksessa Lu Xiangin äänihuuliin ruiskutettiin Botoxia ja hänen kurkunpäätään operoitiin.

Daily Mailin mukaan samanlaisia toimenpiteitä tehdään Englannissa noin kaksi kuukaudessa, mutta yleensä sukupuolenkorjausleikkaukseen hakeutuneille. Äänihuulileikkaukset eivät ole riskittömiä, vaan saattavat aiheuttaa äänenmenetyksen tai keuhkokuumeen.

Lue myös:

Hurja buumi: nuoret kiinalaisnaiset leikkauttavat itsensä tunnistamattomiksi

Kohta Putousta katsotaan kiinaksi

Näin taipuu PMMP:n Lautturi kiinaksi – kuuntele törkeä kopio!

Kiinan yhden lapsen politiikkaa kritisoiva Xue Xinran: "Haluan auttaa äitejä ja hylättyjä tyttöjä"