Punapää saa itselleen liekkitukan helposti raidoittamalla tai liukuvärjäystekniikalla. Kuva: Shutterstock
Punapää saa itselleen liekkitukan helposti raidoittamalla tai liukuvärjäystekniikalla. Kuva: Shutterstock

Punapäät huomio! Tämä trendivärjäys ei jätä ketään kylmäksi.

Hiusväririntamalla on viime aikoina nähty vaikka ja mitä: pastellikutrit ovat olleet jo pitkään kovassa huudossa, vaikka nyt niiden suosio näyttää hieman laskeneen. Vain taivas tuntuu olevan rajana hiusten värjäämisessä, ja villeimmät värjääjät saattavat iskeä päähänsä montaa eri väriä samaan aikaan.

Tämän kesän räväkin hiusväritrendi on kuitenkin tulitukka. Hiukset siis värjätään punaisen, oranssin ja keltaisen sävyillä, jolloin lopputulos muistuttaa tulenlieskaa.

 

From coals to flames #firehair #redheads #longmont #studioK10

A photo posted by Kristen (@kristen_pk) on

Lisää inspiraatiota liekehtiville hiukselle löytyy Instagramista hastagilla #firehair.

Oranssin sävyt yhdistetään usein syksyyn ja ruskaan. Tämä värjäystrendi saattaakin nousta entistä suositummaksi iltojen pimetessä.

Lähde: Cosmopolitan

Mitä löytyy Anna Perhon meikkipussista? Ainakin loppuun puristettu Bepanthen.

”Kiinnostuin meikkaamisesta yläkouluikäisenä, kun seurasin isompia tyttöjä. Kasarilla ei tunnettu natural beauty -ideaa, joten meikki-idolini oli Michael Monroe.

Jälkikäteen ajateltuna oli typerää kuorruttaa kasvot paksulla Jane Hellenin meikkivoiteella. Ihoni ei ole ollut koskaan yhtä hyvässä kunnossa kuin viisitoistavuotiaana.

Ripsivärin ja sisäkajalin käyttö oli suurta. Myös pinkki luomiväri Hanoi Rocks -tyyliin oli kova juttu. Lukiossa aloin fanittaa Madonnaa. Kaulassa roikkuvat ristit ja kapinallinen asenne vaikuttivat.

Nykyään selviän vähällä. Tarpeen vaatiessa olen valmis kahdessa minuutissa. Usein meikkini on ripsiväri, kirkkaanpunainen huulipuna ja aurinkopuuteri. Kestovärjään myös ripseni ja kulmani. Näin pääsen jo pitkälle.

”Meikki asettaa minut tiettyyn rooliin, jossa ryhtini oikenee.”

Salille tai koiralenkille en meikkaa. Tapaamisiin ja töihin menen kuitenkin aina laitettuna. Kun olin töissä aamuradiossa, meikkasin silloinkin, vaikka lähetys alkoi ennen seitsemää. Meikki asettaa minut tiettyyn rooliin, jossa ryhtini oikenee.

1. ZO Skin Health Oclipse 50 Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 ”Aurinkosuoja, jossa on sävyä, antaa hehkua. Käytän tuotetta meikin alla ympäri vuoden. Ihoterapeuttini Skinmedistä on velho. Hän painottaa suojan tärkeyttä.” 2. Bepanthen-voide ”Salainen aseeni ja huulirasvana ylivoimainen. Myös kuivuus ja pienet haavat paranevat. Käytän joskus myös poskipäissäni antamaan väriä. Hinta–laatusuhde kohdillaan.”  3. Clarins BB Skin Detox Fluid Foundation ”Värivoide tulee aurinkosuojan päälle. Se tasoittaa ihoani niin, että kaikki on suurin piirtein saman väristä. Ohuet voiteet ovat hyviä. Pakkelin aikakausi jäi 1980-luvulle.”  4. Clinique Wrappings ”Yritän välillä vaihtaa tuoksuani, mutta en onnistu. Tämä haisee ullakolle, museolle ja kirjastolle. Kuvastaa sieluani.”  5. YSL The Shock Volumizing Mascara ”Ripsiväri on yksi harvoista tuotteista, joihin suostun laittamaan enemmän rahaa. Tämä tekee tuuheammat ripset.”  6. YSL Rouge Pur Couture ”Huulipunan valitseminen on tarkkaa puuhaa. Kun löydän oikean sävyn, käytän sitä maailman tappiin. Tämä puna sointuu ihooni.”
1. ZO Skin Health Oclipse 50 Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 ”Aurinkosuoja, jossa on sävyä, antaa hehkua. Käytän tuotetta meikin alla ympäri vuoden. Ihoterapeuttini Skinmedistä on velho. Hän painottaa suojan tärkeyttä.” 2. Bepanthen-voide ”Salainen aseeni ja huulirasvana ylivoimainen. Myös kuivuus ja pienet haavat paranevat. Käytän joskus myös poskipäissäni antamaan väriä. Hinta–laatusuhde kohdillaan.” 3. Clarins BB Skin Detox Fluid Foundation ”Värivoide tulee aurinkosuojan päälle. Se tasoittaa ihoani niin, että kaikki on suurin piirtein saman väristä. Ohuet voiteet ovat hyviä. Pakkelin aikakausi jäi 1980-luvulle.” 4. Clinique Wrappings ”Yritän välillä vaihtaa tuoksuani, mutta en onnistu. Tämä haisee ullakolle, museolle ja kirjastolle. Kuvastaa sieluani.” 5. YSL The Shock Volumizing Mascara ”Ripsiväri on yksi harvoista tuotteista, joihin suostun laittamaan enemmän rahaa. Tämä tekee tuuheammat ripset.” 6. YSL Rouge Pur Couture ”Huulipunan valitseminen on tarkkaa puuhaa. Kun löydän oikean sävyn, käytän sitä maailman tappiin. Tämä puna sointuu ihooni.”

Keskustelin podcastissamme meikkaamisesta ystäväni Jenni Pääskysaaren kanssa. Hän on tehnyt mielestäni kovan ratkaisun päättäessään, että ei meikkaa Pitääkö olla huolissaan -televisio-ohjelmaan. En suostuisi tai pystyisi samaan. Koen oloni itsevarmemmaksi, kun minulla on meikkiä.

On kuitenkin tärkeää korostaa, että jokainen tekee, kuten tahtoo. Kun laulaja Alicia Keys lopetti meikkaamisen, häntä kehuttiin. En aivan ymmärtänyt sitä. Jokainen meikatkoon juuri niin paljon tai vähän kuin sielu sietää.

Eräs ihailemani nainen sanoi kerran, että se, että kosmetiikkajuttuja ja -esittelyjä vähätellään, on taas yksi naisten arvostelemisen muoto. Miksi niitä ei saisi fiilistellä samaan tapaan kuin auton moottoreita?”

Saanen esitellä: kelluva silmänrajaus. 

Joskus silmänrajauksen on tarkoitus tuoda syvyyttä katseeseen ilman, että rajaukseen sinänsä kiinnitetään huomiota. Toisinaan taas olisi kiva saada vaivalla piirretty kissarajaus tai muu näyttävä rajaus kunnolla esille.

Jotkin silmät ovat kuitenkin sen muotoisia, että rajaus helposti piiloutuu liikkuvalta luomelta. Englannin kielessä tällaista silmäluomityyppiä kutsutaan monolidiksi – tuppaa rajaus häviämään näkyvistä heti, kun silmä on auki. Monolid-silmäluomi on yleinen varsinkin aasialaisilla.

Kiitos internetin tee-se-itse-meikkigurujen, tähänkin pulmaan löytyy pelastava rajauskikka: floating eyeliner eli kelluva silmänrajaus. 

Kelluva silmänrajaus piirretään ripsirajan sijaan keskelle luomea niin, että kun silmät avaa, näyttää kuin rajaus olisi ripsirajassa. Oikea rajauksen paikka riippuu tietysti siitä, millaiset juuri sinun silmäsi ovat, ja sopivan kohdan löytäminen voi vaatia muutaman harjoituskierroksen. Toisaalta, jos pienellä treenillä saa vähennettyä tulevaisuudessa ilmenevää silmänrajaustuskaa, on harjoittelu kelpo investointi. 

Meikkibloggaaja Francesca Tanmizi sai Redditissä paljon hehkutusta osakseen jaettuaan siellä vinkkinsä kelluvan rajauksen tekoon. Toinen Reddit-käyttäjä vinkkasi, että keskellä luomea kelluva rajaus toimii vielä paremmin, kun rajauksen alareunan häivyttää pehmeäksi ruskealla tai harmaalla luomivärillä. 

Francesca Tanmizilla on Working with monolids -nimisellä Instagram-tilillään paljon muitakin silmämeikkejä erityisesti niille, joiden liikkuva luomi ei erotu. Osa vinkeistä on avuksi myös raskaiden silmäluomien kanssa.

Olennaista on löytää lukuisista rajauskikoista se, joka sopii omiin silmiin. Lue, millainen rajaus toimii parhaiten esimerkiksi lähellä toisiaan olevissa tai ulkonevissa silmissä.