Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock
Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock

Anti-age kasvoille on jo vanha juttu – nyt nuorennetaan käsiä.

Naisen ikää voi olla vaikea päätellä kasvoista, mutta käsiä tutkimalla se yleensä selviää. Iän myötä käsien iho ohenee, jolloin verisuonet tulevat näkyvämmiksi. Ikä lisää myös pigmenttiläiskiä.

Esimerkiksi Madonnan, 54, kasvojen ja kropan nuorekkuutta kehutaan usein, mutta viime vuosina popin kuningatar on alkanut peittää kätensä yhä useammin hanskoilla. Käsistään hän nimittäin näyttää ikäiseltään, mikä ei ikinuorelle tähdelle tietenkään sovi.

Uusin kauneusvillitys ovatkin tuotteet, joilla kädet saa mahdollisesti näyttämään nuoremmilta. Anti-age-käsivoiteet, seerumit ja naamiot lupaavat vähentää ryppyjä ja tasoittaa ihonväriä. Radikaali ratkaisu ovat plastiikkakirurgien tekemät pistoshoidot.

Ikääntymisen merkit tosin ovat käsissä aika luonnollisia, sillä meillä kädellisillä näpit nyt vain joutuvat koville. Käsien ikääntymiseen tepsivät esimerkiksi seuraavat kikat.

1. Suojaa auringolta

Aurinkosuojan käyttöä käsien iholla ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Aurinko vanhentaa ihoa tutkitusti, joten siltä suojautuminen on yksi tehokkaimmista keinoista. Kädet ovat yksi eniten aurinkoa saavista ruumiinosista, joten aurinkorasvassa ei kannata säästellä.

2. Kosteuta

Jos kädet ovat kuivat, niihin kannattaa levittää reilusti paksua käsirasvaa ja antaa vaikuttaa yön yli puuvillahanskojen alla. Kuivumiseen voi auttaa myös, että pyrkii välttämään turhaa käsien kastelua. Hygieniasta ei kuitenkaan pidä luistaa.

3. Käytä hanskoja

Esimerkiksi siivotessa ja puutarhatöissä käsien iho kuivuu. Suojaavat hanskat pitävät iho pehmeänä ja kynnetkin pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei liota pesuainevedessä ja kurassa.

Lähteet: Daily Mail, The Huffington Post, All Women Stalk


Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Nämä pienet tavat nakertavat kauneuttasi

9 vinkkiä kuiville käsille

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.