Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock
Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock

Anti-age kasvoille on jo vanha juttu – nyt nuorennetaan käsiä.

Naisen ikää voi olla vaikea päätellä kasvoista, mutta käsiä tutkimalla se yleensä selviää. Iän myötä käsien iho ohenee, jolloin verisuonet tulevat näkyvämmiksi. Ikä lisää myös pigmenttiläiskiä.

Esimerkiksi Madonnan, 54, kasvojen ja kropan nuorekkuutta kehutaan usein, mutta viime vuosina popin kuningatar on alkanut peittää kätensä yhä useammin hanskoilla. Käsistään hän nimittäin näyttää ikäiseltään, mikä ei ikinuorelle tähdelle tietenkään sovi.

Uusin kauneusvillitys ovatkin tuotteet, joilla kädet saa mahdollisesti näyttämään nuoremmilta. Anti-age-käsivoiteet, seerumit ja naamiot lupaavat vähentää ryppyjä ja tasoittaa ihonväriä. Radikaali ratkaisu ovat plastiikkakirurgien tekemät pistoshoidot.

Ikääntymisen merkit tosin ovat käsissä aika luonnollisia, sillä meillä kädellisillä näpit nyt vain joutuvat koville. Käsien ikääntymiseen tepsivät esimerkiksi seuraavat kikat.

1. Suojaa auringolta

Aurinkosuojan käyttöä käsien iholla ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Aurinko vanhentaa ihoa tutkitusti, joten siltä suojautuminen on yksi tehokkaimmista keinoista. Kädet ovat yksi eniten aurinkoa saavista ruumiinosista, joten aurinkorasvassa ei kannata säästellä.

2. Kosteuta

Jos kädet ovat kuivat, niihin kannattaa levittää reilusti paksua käsirasvaa ja antaa vaikuttaa yön yli puuvillahanskojen alla. Kuivumiseen voi auttaa myös, että pyrkii välttämään turhaa käsien kastelua. Hygieniasta ei kuitenkaan pidä luistaa.

3. Käytä hanskoja

Esimerkiksi siivotessa ja puutarhatöissä käsien iho kuivuu. Suojaavat hanskat pitävät iho pehmeänä ja kynnetkin pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei liota pesuainevedessä ja kurassa.

Lähteet: Daily Mail, The Huffington Post, All Women Stalk


Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Nämä pienet tavat nakertavat kauneuttasi

9 vinkkiä kuiville käsille

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.