Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock
Olisi tietysti kiva, että naama ja kädet olisivat samaa paria. Kuva: Shutterstock

Anti-age kasvoille on jo vanha juttu – nyt nuorennetaan käsiä.

Naisen ikää voi olla vaikea päätellä kasvoista, mutta käsiä tutkimalla se yleensä selviää. Iän myötä käsien iho ohenee, jolloin verisuonet tulevat näkyvämmiksi. Ikä lisää myös pigmenttiläiskiä.

Esimerkiksi Madonnan, 54, kasvojen ja kropan nuorekkuutta kehutaan usein, mutta viime vuosina popin kuningatar on alkanut peittää kätensä yhä useammin hanskoilla. Käsistään hän nimittäin näyttää ikäiseltään, mikä ei ikinuorelle tähdelle tietenkään sovi.

Uusin kauneusvillitys ovatkin tuotteet, joilla kädet saa mahdollisesti näyttämään nuoremmilta. Anti-age-käsivoiteet, seerumit ja naamiot lupaavat vähentää ryppyjä ja tasoittaa ihonväriä. Radikaali ratkaisu ovat plastiikkakirurgien tekemät pistoshoidot.

Ikääntymisen merkit tosin ovat käsissä aika luonnollisia, sillä meillä kädellisillä näpit nyt vain joutuvat koville. Käsien ikääntymiseen tepsivät esimerkiksi seuraavat kikat.

1. Suojaa auringolta

Aurinkosuojan käyttöä käsien iholla ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Aurinko vanhentaa ihoa tutkitusti, joten siltä suojautuminen on yksi tehokkaimmista keinoista. Kädet ovat yksi eniten aurinkoa saavista ruumiinosista, joten aurinkorasvassa ei kannata säästellä.

2. Kosteuta

Jos kädet ovat kuivat, niihin kannattaa levittää reilusti paksua käsirasvaa ja antaa vaikuttaa yön yli puuvillahanskojen alla. Kuivumiseen voi auttaa myös, että pyrkii välttämään turhaa käsien kastelua. Hygieniasta ei kuitenkaan pidä luistaa.

3. Käytä hanskoja

Esimerkiksi siivotessa ja puutarhatöissä käsien iho kuivuu. Suojaavat hanskat pitävät iho pehmeänä ja kynnetkin pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä ei liota pesuainevedessä ja kurassa.

Lähteet: Daily Mail, The Huffington Post, All Women Stalk


Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Nämä pienet tavat nakertavat kauneuttasi

9 vinkkiä kuiville käsille

Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.