Talvikarvojenpoisto ja kesäkarvojenpoisto? Kyllä, aivan eri jutut! Kuva: Shutterstock
Talvikarvojenpoisto ja kesäkarvojenpoisto? Kyllä, aivan eri jutut! Kuva: Shutterstock

Talvitakki, pipo ja hanskat. Ne kuuluvat talveen! Mutta jotain muutakin, nimittäin aivan uudenlainen karvojenpoistorutiini!

Sheivaustyyliäkin pitäisi vaihtaa talven, eli kylmän ja kuivan, ajaksi. Alla neljä vinkkiä korvaamaan kesäjalkojen karvanpoisto.

1. Hemmottele ihoa ennen ajoa.

Ihon pitää olla puhdas ja kosteutettu ennen karvojen poistamista. Vaihda talvella suihkugeeliksi kosteuttava ja hellävarainen vaihtoehto.

2. Vaihda tuotteet.

Heitä hyvästit saippuoille, vartalonpesuaineille ja partavaahdoille ja käytä ihokarvojen poistossa öljyä, vartalovoidetta tai jopa hiustenhoitoainetta. Lue lisää täältä: Ihokarvojen poisto talvella voi olla tuskaa – nämä kikat helpottavat

3. Ajoita oikein.

Eli suihkun tai kylvyn loppuvaiheeseen. Silloin ihosi on kimmoisa. Jos lämmität ajovehkeesi teriä lämpimän veden alla hetken, ne liukuvat iholla paremmin.

Tätäkin kannattaa kokeilla: entäpä jos ajelisitkin ennen sänkyyn menemistä? Karvojenpoisto jättää ihon haavoittuvaiseksi ja araksi, joten sille tekee hyvää levätä kunnon yöunet toimenpiteen jälkeen.

4. Kosteuta HETI!

Älä koikkelehdi ympäri asuntoa sileissä säärissä ja odota, että iho kuivuu, vaan kosteuta välittömästi ajelun jälkeen. Silloin iho imee kosteuden parhaiten. Vaikka kesällä voisit jättää kosteutuksen väliin, talvella sitä ei kannata unohtaa.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Valitsimme vuoden parhaat ihonhoitotuotteet – tässä ne ovat

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.