Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kauneudenhoidon hittiaines hiili vaikuttaa nyt hammastahnassakin. Hammaslääkäri on kuitenkin epäileväinen tuotteen toimivuudesta.

Jenkkifirma Beverly Hills Formula on tuonut hammashoitomarkkinoille hurjalta kuulostavan tuotteen: mustan hammastahnan. Perfect White Black Toothpaste lupaa supervalkoiset hampaat turvallisesti. Tahnan pääraaka-aine on aktiivihiili, joka on nyt muotiainesosa kauneuden- ja ihonhoitotuotteissa. Lisäksi hammastahna sisältää piihappoa ja fluoria.

Erikoishammaslääkäri Antti Niskanen suhtautuu skeptisesti uutta innovaatiota kohtaan. Vaikka tuote ei ole hänelle tuttu, eivät hammastahnan sisältämät aineet kuulostaa parhailta mahdollisilta purukaluston hoitoon.

– Ainoa aine, joka oikeasti valkaisee on vetyperoksidi, koska se pääsee kiilteen alle. Tässä ei ole lueteltu yhtään sellaista ainetta, joka tosissaan valkaisisi hammasainesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niskasen mukaan valkaisuasioissa menevät usein puurot ja vellit sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tuote kuulostaa siltä, että se saattaa hangata hampaan pintaa. Silloin on kyse pintavärjäymän poistosta, ei valkaisusta. Jos tahroja poistaessa hangataan samalla kiillettä pois, värjäymät tarttuvat entistä helpommin.

Hammaslääkärin mukaan markkinoilta löytyy vain yksi valkaiseva hammastahna, joka sisältää vetyperoksidia. Niskanen ei käyttäisi hankaavaa hammastahnaa. 

- En suosittele sitä ollenkaan. Meidän ruokavaliomme on urheilujuomien, energiajuomien, limujen ja mehujen myötä muuttunut aika happamaksi, joten hankaavaan tahnan käyttö kuluttaa tuplasti kiillettä.

Antti Niskaselle tulee aktiivihiiltä sisältävästä hammastahnasta mieleen perinteiset valkaisukikat.

– Vanhan kansan konsti oli hangata hiilellä tai soodalla hampaista tummentumia pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla