Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Uskoisitko – rento ja trendikäs kesänuttura syntyy neulalla ja langalla! Anne Kukkohovi näyttää Instagramissa mallia.

Jos pinneillä kikkaileminen kyllästyttää, voi kampauksen kiinnittää myös neulan ja langan avulla.

Juontaja-yrittäjä, ex-malli Anne Kukkohovi väkersi hiuksensa trendikkäästi sotkuiselle nutturalle viime viikonloppuna. Anne teki kampauksen Kevin Murphyn lanseeraamalla setillä, johon kuuluu lankapaketti ja suuri neula.

- Se on ihana ja helppo. Kampauksesta tuli tosi hieno. Tosin lanka takertuu hiuksiin aika pahasti, joten pois ottaminen ei ole niin helppoa.

Anne esitteli hetkessä kasattua hiusluomustaan Instagramissa. Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Jo ensimmäisessä Instagram-päivityksessä Anne ennusteli, että nutturan avaaminen saattaa olla mutkikkaampaa kuin ompeleminen. Samana iltana Anne julkaisi Instassa toisen otoksen, jossa langat olivat edelleen takertuneina kuontaloon.

– Lanka on niin tuhtia, että se kannattaisi leikata saksilla poikki. Olimme hotellissa, joten minulla ei ollut saksia mukana. Loppujen lopuksi aviomieheni irrotti langan, Anne nauraa.

Kuva: Anne Kukkohovin Instagram

Anne muistuttaa, että nutturaan voi käyttää myös jotain muuta lankaa, kunhan ompelemista varten on tylppä ja iso neula. Ompelu onnistuu helpoiten, jos hiukset eivät ole ihan vastapestyt.

– Hiukset eivät saa olla liian liukkaat: joko pitää olla hieman likainen tukka tai siihen voi laittaa hiuspuuteria.

Annen mielestä ompelutekniikkaa kannattaa kokeilla myös lettikampauksiin. Huoliteltuihin luomuksiin lanka ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

– Tekniikka vaatii asenteen, ettei tarvitse olla ihan vimpan päälle. Itsekin vain kieppasin tukan nopeasti enkä katsellut liiemmin ohjeita.

Kevin Murphyn Sewing Kit -settiä saa tilattua Suomeen nettikaupoista ja hinta liikkuu 20 ja 30 euron välillä.

Kevin Murphyn ohjeet nutturan ompeluun videolla.

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?