Moni on vaihtanut meikkivoidesiveltimensä monipuolisempaan sieneen. Kuva: Shutterstock
Moni on vaihtanut meikkivoidesiveltimensä monipuolisempaan sieneen. Kuva: Shutterstock

Silikonisieni ei ime kalliita meikkejä sisäänsä, joten se on kukkaroystävällisempi kuin huokoiset meikkisienet.

Kananmunanmuotoiset meikkisienet, esimerkiksi kehuttu Beautyblender ja sen lukuisat seuraajat, ovat vakiinnuttaneet paikkansa meikkivälinevalikoimissamme.

Monikäyttöinen sieni levittää meikkivoiteen kauniisti, auttaa voidemaisten meikkituotteiden häivyttämisessä, meikin virheiden korjailussa, ja sitä voi käyttää myös puuterin levittämiseen iholle. Sientä voi käyttää sekä vedellä kostutettuna että kuivana, ja se kestää käytössä useita kuukausia, kun sienen muistaa puhdistaa käyttökertojen välissä huolellisesti.

Meikkisienten peseminen ei ole älyttömän vaivalloista, mutta toki olisi hienoa, jos saisi samat ominaisuudet, mutta välineen puhdistaminen olisi vielä vaivattomampaa.

Huokoiset sienet myös imevät sisäänsä kohtalaisia määriä meikkivoidetta ja muita tököttejä. Toisaalta ominaisuus takaa sen, että iholle jää juuri sopiva määrä meikkiä ja ylimääräisen voi häivyttää pois, toisaalta on kallisarvoisten meikkien haaskaamista imeyttää ne ensin sieneen ja huuhdella sitten viemäriin.

Huokoiset sienet imevät sisäänsä meikkivoidetta.

Vuoden lopulla netissä kohkattiinkin Silisponge-meikkisienestä, joka muistuttaa ulkonäöltään läpinäkyvää rintaliivien silikonitäytettä. Jep, meikkiä ei mennyt hukkaan, mutta tuote kuitenkin jakoi mielipiteet, eikä ihan saavuttanut asemaa meikkivälineenä, joka on pakko saada.

Uusia yrittäjiä kuitenkin riittää. Meikkitaiteilija Angie Johnsonin kehittelemä Evie Blender muistuttaa pisaramaiselta muodoltaan esikuviaan, mutta se on valmistettu allergiatestatusta silikonista. Se on helppo puhdistaa, eikä Evie Blenderiin jää meikkitahroja. Sen luvataan kestävän käytössä vuoden verran, paljon pidempään kuin nykyiset meikkisienet.

Evie Blenderin Kickstarter-kampanjassa tuotteen voi lunastaa itselleen 28 dollarin eli noin 26 euron hintaan. Glitterillä koristeltu meikkisieni näyttää jo sellaisenaan jonkinlaiselta pehmeältä avaruuskiveltä, ja Kickstarterin kautta sitä saa myös violetilla ja sateenkaari-pastelliglitterillä. Sitä ei vielä voi tietää, saapuuko väline koskaan suomalaiskauppojen hyllyihin, mutta tuote kyllä kiinnostaa meikkaajia, sillä Kickstarterin tavoitesumma täyttyi alle viikossa.

Hello Giggles -sivusto esitteli sientä Facebookissa julkaisemallaan videolla.

Sinun täytyy olla kirjautunut Facebookiin nähdäksesi videon.

Moni pitää alkuperäistä, noin 20 euroa maksavaa Beautyblenderiä suolaisen hintaisena, mutta toisaalta myös monesti kilpailijoitaan parempana. Tulokkaat eivät ole onnistuneet horjuttamaan sen paikkaa munanmuotoisten meikkisienten ykkösenä, ja osa kopioista on tuomittu jopa surkeiksi. (Esimerkiksi Real Techniques -merkin meikkisienet ovat melko hyviä.)

Silikonisienen ominaisuudet tuskin ovat täysin samat kuin kimmoisampaa ja huokoisempaa materiaalia olevan, mutta toisaalta tapoja levittää meikki on yhtä paljon kuin meikkaajiakin. Mutta tarvitaanko siihen erillinen väline vai pitäisikö muistaa, että myös sormet ovat edelleen kätevä työkalu meikkaamisessa?

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.