Kuva Shutterstock.
Kuva Shutterstock.

Oletko kyllästynyt rakkoihin, kovettumiin, halkeamiin ja hikoiltuihin ballerinoihin? Näillä tehokonsteilla kävelet kevyin jaloin koko kesän.

Hiertymät

Kun sandaalit hiertävät ihon rikki, mukavinkin kesäpäivä on pilalla. Hierymänestopuikko tekee ihon pintaan suojakalvon, joka estää kenkien hankaamista. Parasta on, että se oikeasti toimii! Hyvänä plussana vielä se, että kalvo myös häivyyttää pienet halkeamat, jolloin jalat näyttävät ihanan siloisilta.

Compeed Rakonestopuikko, 7,20 €.

Halkeamat

Kun kovettumat ovat siinä jamassa, että iho halkeilee, tilanne vaatii järeitä aseita. Mitä syvempi halkeama on, sitä tehokkaampaa ja hellävaraisempaa hoitoa tarvitaan. Hoitopuikon täyteläinen koostumus helpottaa kipua välittömästi ja auttaa parantaman ihon noin viikon kuluessa.

Scholl Hoitopuikko halkeileville kantapäille, 8,50 €.

Hikoilu

Ei ole mitään niin ärsyttävää kuin läpimäräksi hionneet kesäkengät. Jalkojen hikoilu saattaa olla niin voimakasta, että perinteiset virkistyssuihkeet menevät hyvästä vitsistä. Supertehokas antiperspiranttivoide torppaa hikoilun tehokkaasti ja jättää ihon mattapintaiseksi. Huom! Unohda keinonahka ja käytä kankaisia tai nahkaisia jalkineita.

Stop 24 cream -voide, 11,90 €.

Kovettumat

Koppuraisiksi kovettuneet kantapäät eivät ole jalkapohjien ainoa murheenkryyni, vaan kovettumia tulee helposti myös päkiöihin ja varpaiden sivuille. Ne eivät ole vain esteettinen ongelma, sillä kovettumat saattavat olla todella kipeitä. Hoitonestettä on helppo sipaista näppärällä applikaattorilla juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Kengät voi vetäistä jalkaan saman tien, sillä kevyt hoitoneste imeytyy hetkessä.

Hansaplast Anti-callus -hoitoseerumi, 10,75 €.