Rakennekynnet ovat vakiinnuttaneet paikkansa kauneudenhoidossa. Kuva: Colourbox
Rakennekynnet ovat vakiinnuttaneet paikkansa kauneudenhoidossa. Kuva: Colourbox

Jos omat kynnet ovat tylsät tai tököt, apua saa akryyli- tai geelikynsistä. Rakennekynnet ovat nyt helpommat kuin koskaan.

Rakennekynnet miellettiin vielä muutama vuosi sitten hömpötykseksi, joita ei tavallisilla pulliaisilla nähty. Ne ovat kuitenkin raivanneet tiensä muiden kauneus- ja hemmotteluhoitojen joukkoon.

– Rakennekynnet ovat vakiinnuttaneet oman paikkansa kauneudenhoitoalalla. Niiden teettäminen ja huoltaminen on nykyään yhtä itsestäänselvyys kuin kampaajalla käyntikin, NSI:n kynsikouluttaja Ulla Leppäkoski-Juvonen sanoo.

Feikkikynsien, erityisesti geelillä tehtyjen, suurin ongelma on tähän mennessä ollut niiden poistaminen. Kynsien kasvaessa oman ja rakennekynnen rajakohta tulee näkyviin ja geelikerros saattaa kupruilla irti kynnen reunoilta. Geelikynnet onkin aiemmin jouduttu poistamaan työläästi kasvattamalla ja viilaamalla.

Kynsiammattilaisten kiivas kisailu näyttää kuitenkin tuottavan tulosta, sillä geelikynsien poistamiseksi on kehitetty kätevä liuottamismenetelmä. Liuottamalla kynttä geeli häviää jälkiä jättämättä. NSI-kynsihoitoloihin menetelmä on tulossa parin kuukauden sisällä.

Geeli vai akryyli?

Rakennekynnet voidaan tehdä geelin lisäksi akryylilla. Kumpikin tapa on yhtä hyvä, geelikynsimenetelmiä tosin kehitellään ripeämpään tahtiin.

Kovan luokan kynsitaiteilijat suosivat akryyleja, koska koristelumahdollisuuksia on enemmän ja akryylit ovat tähän mennessä olleet helpompia poistaa. Geelin puolesta taas puhuu se, ettei se haise miltään.

Geelikynnet muotoillaan vetämällä geeliä siveltimellä muovisen kynnen jatkeen tai muotin päälle ja kovetetaan UV-lampun alla. Akryylikynnet muotoillaan samalla tavoin, mutta geeli on korvattu neste-jauhe-menetelmällä. Akryyli kovettuu ilman vaikutuksesta.

Rakennekynsien huoltoväli on kolmesta neljään viikkoa. Operaatio kestää kerralla parisen tuntia. Hinnat vaihtelevat 70 eurosta reiluun sataan euroon.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.