Näyttääkö ahterini isolta näissä ... ööh ... pikkupöksyissä? Sopisiko treffeille? Kuva: Shutterstock
Näyttääkö ahterini isolta näissä ... ööh ... pikkupöksyissä? Sopisiko treffeille? Kuva: Shutterstock

Okay tosin on tarkoitettu amatööristylisteille ja muotifaneille.

Korkokengät vai saappaat? Neule vai jakku? Liian kireät pillifarkut tälle takalistolle? Muun muassa näiden kysymysten ratkaisussa auttaa tulevaisuuden someksi povattu Okay-sovellus.

Ranskassa kehitetyn ja maailmalle levinneen Okayn käyttäjät jakavat palvelussa kuvansa ja siihen liittyvän kysymyksensä. Muut käyttäjät kertovat mielipiteensä, ja kuvan ladannut saa rehellisen vastauksen vaikkapa sitten takapuolensa koosta.

Okay toimii Suomessakin, vaikka tällä hetkellä valtaosa sen 50 000 käyttäjästä on brittejä. Ranskassa palvelu tekee yhteistyötä maan tunnetuimpien muotivaikuttajien ja -bloggaajien kanssa, ja Daily Mailin mukaan muun muassa näyttelijä ja muotivaikuttaja Diane Kruger, 38, on jo ihastunut sovellukseen.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on ennustanut, että tulevaisuuden sosiaaliset mediat perustuvat joukkoälyyn, jota käytetään päätöksentekoon. Juuri tällä tavalla Okay toimii.

Kun seuraavan kerran treffeille lähtiessään tuskastuu asuvaihtoehtojen välillä, voi kuvansa ladata Okayhin sen sijaan, että kilauttaisi kaverille. Entäs jos siellä saatu vastaus ei miellytä? Se riski on otettava.

Lue myös:

Tutkimus: Istuminen todella leventää takapuolta

Oletko kyllästynyt Facebookiin? Uuteen some-palveluun Elloon ei ole helppo päästä

Uusi suomalainen palvelu on "kenkien Tinder"

Hetken kuumin hiustyyli on elegantti ja aikuinen.

Hiuksissa luksusta on kuin itsestään asettuva, kantajansa kasvoja imarteleva leikkaus – sileä, kiiltävä pinta ja herkullinen, hehkuva väri. Aivan kuten huippumalli Christy Turlingtonilla vuonna 1990. Turlingtonin hiustyyli himottaakin taas. Moschinon kevätnäytöksessä staili luotiin peruukeilla, koska lyhyttukkaisia malleja ei löytynyt tarpeeksi. Siististi kammattu, paksuksi ja kiiltäväksi sokerisuihkeella viimeistelty lyhyt tukka on elegantti ja aikuinen, arjen luksusta aidoimmillaan.

Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.
Givenchyn näytöksessä otsis näytti huolettomalta mutta oli tarkkaan aseteltu.

Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press
Christy Turlingtonin hiukset olivat vuonna 1990 takaa ja sivuilta lyhyet, mutta kruunulta ja otsalta muunneltavan pitkät. Kuva: All Over Press

Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.
Miten eleganttia! Kuva Moschinon näytöksestä.

Ripsiväri ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avattuna.

Tuore ja vielä koskemattomassa putelissa oleva kosmetiikkatuote on aina ilo ottaa käyttöön, mutta ripsiväri on meikki, joka ei välttämättä ole parhaimmillaan heti avaamisen jälkeen.

Ensimmäisellä levityksellä ripsiväri saattaa sutata, aiheuttaa klimppejä ja sen kuivuminen voi kestää turhan kauan. Niin voi käydä etenkin kaikkien märimpien ripsarikoostumuksien kohdalla. Sellaiset eivät ole parhaimmillaan vasta-avattuina, vaan muutaman viikon käytön jälkeen ja kun koostumus on saanut hieman kuivahtaa.

Sitä mieltä on myös Coveteur-sivuston haastattelema meikkitaiteilija Cassandra Garcia. Hänen mukaansa ripsivärit ovat parhaimmillaan puolivälissä käyttöikäänsä. Silloin ripsiväri antaa reilusti tuuheutta, mutta se on yhä kunnolla mustaa ja pysyy ripsissä varisematta.

Optimaaliseen käyttökokemukseen on kuitenkin mahdollista päästä Cassandran vinkillä nopeammin.

– Joskus, kun otan käyttöön uuden ripsivärin, avaan sen, pumppaan sitä muutaman kerran ja lasken sen sivuun hetkeksi. Koska joskus uudet ovat hyvin liukkaita ja silkkisiä (ja päätyvät kaikkialle), meikkaaja selittää.

Hän toimii siis vastoin kaikkia sääntöjä. Kirjoitimme nimittäin hetki sitten, että ripsiväriharjaa ei tulisi ikinä pumpata tuubissa, vaan paras tekniikka on pyörittäminen.

Pumppaaminen sekoittaa ripsivärimassaan ilmaa ja kuivattaa sitä. Siksi sitä suositellaan välttämään, jos ripsivärinsä haluaa pysyvän käyttökunnossa mahdollisimman pitkään. Jos sen sijaan käyttää ripsiväriä runsaasti ja kuluttaa tuubit loppuun melko nopeasti, ripsivärin kuivatuskikkoja kannattaa kokeilla. Kaikkein uskaliaimmat jopa jättävät upouuden ripsivärin ensimmäiseksi yöksi auki kuivahtamaan, jotta suttaaminen loppuu mahdollisimman nopeasti.

Säästeliäämmälle ripsivärin käyttäjälle parempi konsti sotkujen välttämiseen voi kuitenkin olla se, että pyyhkäisee ylimääräisen värin paperiin ennen kuin vie harjan ripsiin.