Ja ei kun uusia mestariteoksia luomaan! Kuva: Shutterstock
Ja ei kun uusia mestariteoksia luomaan! Kuva: Shutterstock

Lexie Lazear esittelee näyttävällä Instagram-tilillään meikkejä, jotka on omistettu klassikkomaalauksille.

Kalifornialaisen meikkitaiteilijan Lexie Lazearin Instagram-tilin luomukset eivät ole mitään käyttömeikkejä, vaan huikeaa taidetta.

Osassa uusimmista kuvistaan Lazear on inspiroitunut taidehistorian klassikkomaalauksista. Esimerkiksi tässä kuvassa hänen tekemä meikkinsä pohjautuu itävaltalaistaiteilija Gustav av Klimtin Suudelma-teokseen (1907–1908).

Lazearin kotisivujen mukaan hän on tehnyt meikkitaiteilijan työtä kaksikymmentä vuotta.

– Rakastan taidetta, joten aloitin teoksista, jotka ovat aina puhutelleet minua, Lazear kommentoi BuzzFeedille.

Hän ei halua kopioida maalauksia, vaan tekee niistä fantasiahenkisiä meikkejä. Meikki on maalia, ja kasvot tyhjä kangas, jolle Lazear luo tarinan.

Tämän meikin idea on peräisin ranskalaisen Edgar Degas'n teoksesta Two Dancers Entering the Stage (1878). Degas on tunnettu nimenomaan balettitanssijoita kuvaavista maalauksistaan.

 

Artist Series: Degas, Two Dancers Entering the Stage Used: @nyxcosmetics Vivid Brights Liners, @meltcosmetics Dark Matter, @viseart Matte White, @maccosmetics Acrylic Paints, @starcrushedminerals Glitters, @katvondbeauty Tattoo Liner, @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lips & @occmakeup lip tar I used SO MUCH stuff on this one, guys, creating the texture called for many different products and finishes! 😂🎨❤️ #artistseries #makeup #makeupartist #mua #makeupoftheday #creativemakeup #undiscovered_muas #wakeupandmakeup #meltcosmetics #maccosmetics #viseart #jeffreestarcosmetics #beautylish #starcrushedminerals #katvondbeauty #jeffreestarcosmetics #degas #artist #makeuplook #makeuplife #motd #makeupartistsworldwide #ardelllashes

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tämän meikin alkulähde taas on espanjalaistaiteilija Pablo Picasson kuuluisa maalaus Itkevä nainen (1937).

Luonnollisesti Lazearin repertuaarista löytyy myös hollantilaisen Vincent Van Goghin luomus, Tähtikirkas yö vuodelta 1889.

 

Inspired by Van Gogh's Starry Night Over the Rhone 💙💚💛 Used: @starcrushedminerals Electric Teal Nebula & Glam Zombie @meltcosmetics in Xenon & Dark Matter, and Neon as blush @nyxcosmetics Vivid Brights in Envy @maccosmetics acrylic paints in pure white and yellow @occmakeup loose colour in Jubilee @patmcgrathreal Gold001 @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lipsticks in Blue Velvet & Jawbreaker @litcosmetics glitter in Go Golf @velourlashesofficial in Fluffin'Dolled Up @kevynaucoin SSE & Scupting powder #makeupartist #makeupartist #makeupartistsworldwide #undiscovered_muas #muashootingstar #inspiredmakeup #makeupisart #creativemakeup #brianchampagne #malakhossam #starcrushedminerals #meltcosmetics #nyx #velourlashes #minklashes #occmakeup #jeffreestarcosmetics #patmcgrath #vangogh #starrynight #kevynaucoin #sephora #beautylish #maccosmetics #litcosmetics

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset “pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

Peilikaappi on looginen muttei välttämättä kaikkein paras paikka kosmetiikalle.

Kosteusvoide toimii parhaiten, kun sen levittää iholle heti pesun jälkeen. Ihonhoitotuotteet myös imeytyvät tehokkaammin, kun kuolleet ihosolut poistaa ensin kasvoilta kuorimalla.

Näistäkään ihonhoitovinkeistä ei silti ole hyötyä, jos tuotteet eivät ole parhaassa terässä. Ensinnäkin ne tulisi käyttää pakkaukseen merkityssä ajassa. Siitä kertoo pieni purkin kuva, jonka sisällä oleva luku kertoo kuukausimäärän, jonka tuote säilyy avaamisesta.

Se on eräänlainen kosmetiikan parasta ennen -päiväys, jonka moni tuntee. Purkissa ei kuitenkaan välttämättä ole tarkempia säilytysohjeita, ja moni säilyttää ihonhoitotuotteitaan siellä missä suorittaa asiaan kuuluvat toimenpiteet – kylpyhuoneessa.

Peilikaappi ei ole tuotteille paras mahdollinen säilytyspaikka, sillä kylpyhuoneessa on usein lämmintä ja kosteaa. Se saattaa saada bakteerikasvuston villiintymään tuotteissa.

The Zoe Report -sivuston mukaan kosmetiikkaa ei kannata säilyttää myöskään ikkunoiden lähellä, sillä auringonvalo saattaa tuhota tuotteiden aktiiviaineet ja tehdä niistä tehottomia. Jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet saattavat hyötyä jääkaappisäilytyksestä, sillä viileys paikkaa säilöntäaineiden puutetta.

The Klog -sivuston mukaan ihonhoitotuotteiden ihanteellinen säilytysympäristö on sellainen, jossa tuotteet ovat suojassa valolta, kosteudelta, ilmalta ja (sormien) bakteereilta. Siis esimerkiksi kuivassa, viileässä ja pimeässä laatikossa, läpinäkymättömässä ja hygieenisessä pumppupullossa.