Ja ei kun uusia mestariteoksia luomaan! Kuva: Shutterstock
Ja ei kun uusia mestariteoksia luomaan! Kuva: Shutterstock

Lexie Lazear esittelee näyttävällä Instagram-tilillään meikkejä, jotka on omistettu klassikkomaalauksille.

Kalifornialaisen meikkitaiteilijan Lexie Lazearin Instagram-tilin luomukset eivät ole mitään käyttömeikkejä, vaan huikeaa taidetta.

Osassa uusimmista kuvistaan Lazear on inspiroitunut taidehistorian klassikkomaalauksista. Esimerkiksi tässä kuvassa hänen tekemä meikkinsä pohjautuu itävaltalaistaiteilija Gustav av Klimtin Suudelma-teokseen (1907–1908).

Lazearin kotisivujen mukaan hän on tehnyt meikkitaiteilijan työtä kaksikymmentä vuotta.

– Rakastan taidetta, joten aloitin teoksista, jotka ovat aina puhutelleet minua, Lazear kommentoi BuzzFeedille.

Hän ei halua kopioida maalauksia, vaan tekee niistä fantasiahenkisiä meikkejä. Meikki on maalia, ja kasvot tyhjä kangas, jolle Lazear luo tarinan.

Tämän meikin idea on peräisin ranskalaisen Edgar Degas'n teoksesta Two Dancers Entering the Stage (1878). Degas on tunnettu nimenomaan balettitanssijoita kuvaavista maalauksistaan.

 

Artist Series: Degas, Two Dancers Entering the Stage Used: @nyxcosmetics Vivid Brights Liners, @meltcosmetics Dark Matter, @viseart Matte White, @maccosmetics Acrylic Paints, @starcrushedminerals Glitters, @katvondbeauty Tattoo Liner, @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lips & @occmakeup lip tar I used SO MUCH stuff on this one, guys, creating the texture called for many different products and finishes! 😂🎨❤️ #artistseries #makeup #makeupartist #mua #makeupoftheday #creativemakeup #undiscovered_muas #wakeupandmakeup #meltcosmetics #maccosmetics #viseart #jeffreestarcosmetics #beautylish #starcrushedminerals #katvondbeauty #jeffreestarcosmetics #degas #artist #makeuplook #makeuplife #motd #makeupartistsworldwide #ardelllashes

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tämän meikin alkulähde taas on espanjalaistaiteilija Pablo Picasson kuuluisa maalaus Itkevä nainen (1937).

Luonnollisesti Lazearin repertuaarista löytyy myös hollantilaisen Vincent Van Goghin luomus, Tähtikirkas yö vuodelta 1889.

 

Inspired by Van Gogh's Starry Night Over the Rhone 💙💚💛 Used: @starcrushedminerals Electric Teal Nebula & Glam Zombie @meltcosmetics in Xenon & Dark Matter, and Neon as blush @nyxcosmetics Vivid Brights in Envy @maccosmetics acrylic paints in pure white and yellow @occmakeup loose colour in Jubilee @patmcgrathreal Gold001 @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lipsticks in Blue Velvet & Jawbreaker @litcosmetics glitter in Go Golf @velourlashesofficial in Fluffin'Dolled Up @kevynaucoin SSE & Scupting powder #makeupartist #makeupartist #makeupartistsworldwide #undiscovered_muas #muashootingstar #inspiredmakeup #makeupisart #creativemakeup #brianchampagne #malakhossam #starcrushedminerals #meltcosmetics #nyx #velourlashes #minklashes #occmakeup #jeffreestarcosmetics #patmcgrath #vangogh #starrynight #kevynaucoin #sephora #beautylish #maccosmetics #litcosmetics

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.