Huippumalli Doutzen Kroes on trendikkäästi dipannut kasvonsa valoväripurkissa. Kuva: Shutterstock
Huippumalli Doutzen Kroes on trendikkäästi dipannut kasvonsa valoväripurkissa. Kuva: Shutterstock

Tarvitset vain yhden tuotteen ja hetken aikaa, niin kasvoille tulee uutta hehkua.

Kevään suurin meikkitrendi oli contouring eli kasvojen monivaiheinen varjostus- ja korostusoperaatio. Siihen hurahtivat esimerkiksi Kardashianin siskokset ja kotimaisetkin bloggaajat. Contouring luo kieltämättä upean linjakkaan kasvot, mutta kesällä se ei ole kovin käytännöllinen tapa meikata.

Nyt kauneusväki on onneksi luonut trendin, joka

a) ei sisällä puolen tunnin nyhräämistä peilin edessä

b) on mahdollista toteuttaa ilman meikkitaiteilijan tutkintoa

c) ei sula sateessa, kesäkuumalla tai muissa ääriolosuhteissa

d) ei sisällä työvaihetta, joka saa sinut näyttämään siltä, että olet menossa esittämään Leijonakuningas-musikaalia Broadwaylle:

Strobing saa kasvot hehkumaan

Vastaisku contouringille on strobing. Sana viittaa diskojen välkkyviin strobo-valoihin, ja juuri valosta onkin kyse. Strobing tarkoittaa kasvojen muotoilemista pelkän valovoiteen tai muun korostustuotteen avulla. Tavoitteena on luonnollinen, lähes meikitön ilme, mikä sopii erityisen hyvin kevyeen kesämeikkiin. Ihoa ei puuteroida mataksi vaan jätetään puolikiiltäväksi. Tämä voi vaatia hieman totuttelua, mutta lopputulos tekee sinusta hehkuvan kesäimmen!

Ja tältä se sitten näyttää:

Näin sen teet:

1. Luonnollinen look vaatii hyvin hoidetun ihon. Aloita siis puhdistamalla ja kosteuttamalla kasvot huolella.

2. Levitä kevyttä meikki-, BB- tai CC-voidetta tavalliseen tapaan. Pidä pohja kevyenä!

3. Piilota näpyt, tummat silmänaluset ja muut häiritsevät tekijät peitevoiteella. Koska tavoitteena on luonnollinen, pakkeloimaton ilme, tymäkkään peitevoiteeseen kannattaa lisätä notkistajaksi tippa kosteusvoidetta.

4. Sitten strobing-hommiin! Käytä hehkuvaa, vaaleaa korostusväriä, joka voi olla kynän tai voiteen muodossa. Levitä sitä sormin, korostussiveltimellä tai meikkisienellä niille kasvojen alueille, joille valo osuu luonnostaan. Keskity poskiluihin, otsaan, nenänvarteen, kulmaluuhun ja amorinkaareen. Jos sinulla ei ole häiritseviä silmäpusseja, voit lisätä valovoidetta myös silmien alle.

5. Lisää pieni määrä korotusvoidetta silmän sisänurkkaan tuomaan lisätuiketta.

6. Puuteroi kevyesti, mutta muista, että kasvojen on tarkoituskin jäädä kiiltävän kuultaviksi. Valmista!

Jos kaipaat video-ohjeita, YouTuben kauneusgurut rientävät apuun.

 

 

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.