Viikonloppuna näytetään raikkaalta. Kuva: Shutterstock
Viikonloppuna näytetään raikkaalta. Kuva: Shutterstock

Ei tekisi mieli meikata, mutta olisi kiva näyttää hyvältä? Ratkaisu on pikaehostus, joka sopii hyvin viikonloppuun.

Viikonloppuisin tekee usein mieli vältellä vahvaa meikkiä ja antaa lepopäivä kasvoille ja meikkipussille. Mutta jos kasvot ovat täysin meikittömät, näyttää sitä helposti vähän räjähtäneeltä.

– Meikkivoidetta ei kuitenkaan tarvita, vaan kevyt, sävyttävä päivävoide riittää. Se tasoittaa ihon sävyä, mutta ei paklaa sitä piiloon, sanovat Me Naisten kauneustoimittajat Elina Karemo ja Ia Luhtanen.

Sävyttävän päivävoiteen päälle ei tarvitse laittaa edes puuteria, sillä supertrendikkäässä nude-tyylissä iho saa olla luonnollinen, läpikuultava ja hieman kiiltävä. Lisäksi puuteri saa ihon tuntumaan meikatulta.

– Jos ihon sävy on luonnostaan todella tasainen, ei edes sävyttävää päivävoidetta tarvita. Silloin riittää, että sipaisee hieman peitevoidetta silmien alle ja nenänpieliin.

Kauniit kulmakarvat kehystävät kasvoja ja piristävät ilmettä. Niinpä kulmiin voi sipaista aavistuksen sävytettyä kulmageeliä. Riittää, että kulmat vain korostuvat hieman, se tekee kasvoista huolitellut.

Huulipunalle voi huoleti heittää hyvästit.

– Huuliin voi töpötellä hieman sävytettyä huulibalsamia. Jos balsamin sävy on punertava, sitä voi töpötellä hieman myös poskiin. Jos jäät kaipaamaan poskiin lisäväriä, lisää aavistus voidemaista poskipunaa.

Jos ripsesi ovat tummat ja tuuheat, pelkkä taivuttaminen riittää mainiosti. Muussa tapauksessa yläripsiin voi kevyesti sipaista hieman ripsiväriä, mutta jätä alaripset luonnollisiksi.

Lue myös:

Näin käytät voidemaista poskipunaa – katso video!

Hienosäädä kulmien sävy – saat ihmeitä aikaan!

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Levittyykö kynsilakka aina epätasaisesti? Rikkooko viila kynsien kärjet? Tässä ratkaisut yleisimpiin kynsiongelmiin.

Helläkätisesti

Ongelma: Kynsilakka näyttää huomattavasti siistimmältä, kun kynsinauhat ovat kynsivallin alla. Joskus kynsinauha kuitenkin kasvaa kynnen päälle, ja repsottava kynsinauha olisi ihanan helppo repiä tai napsaista pois kynsileikkureilla. Kynsinauhojen leikkaaminen voi kuitenkin johtaa kipeään kynsivallin tulehdukseen.

Ratkaisu: Liota kynsinauhat pehmeiksi erityisellä kynsinauhojen poistoon tarkoitetulla aineella tai vaikka oliiviöljyllä. Työnnä pehmenneet kynsinauhat varovasti kohti kynsivallia appelsiinipuutikulla, ja pyyhkäise kynnet puhtaiksi nenäliinalla tai hellävaraisesti kiillotusviilan pehmeällä puolella.

Viilaten ja höyläten

Ongelma: Viilaa tulee usein vedeltyä kynnen kärjessä edestakaisin siinä toivossa, että reunasta saisi nopeasti tasaisen. Kynsi toki lyheneekin nopeasti, mutta kärki jää tehoviilauksen jäljiltä helposti epämuotoiseksi. Lisäksi siksakkaaminen tekee kärjestä oikeasti rikkonaisen eikä tasaisen.

Ratkaisu: Viilaa kärjet hinkkaavan edestakaisen liikkeen sijaan yhdensuuntaisilla vedoilla niin, että vedät viilaa kynnen reunasta kohti keskustaa ja käsittelet samoin kynnen molemmat laidat. Virtaviivainen veto tekee kynnen reunasta tasaisen ja on hellempi myös kynsipedille, kun koko kynsi ei liiku edestakaisin vimmaisan viilauksen takia.

Onko kynsissä värjäytymiä? Levitä kynsille valkaisevaa hammastahnaa ja hankaa kynsiharjalla.

Pullonpyöritystä

Ongelma: Kuinka turhauttava onkaan tunne, kun kynnet on lakannut kaikkien ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti, ja silti tasaiseen lakkakerrokseen ilmestyy rykelmä kuplia.

Ratkaisu: Juju piilee pullon käsittelyssä: Kynsilakan heiluttaminen synnyttää lakkaan ilmakuplia, jotka näkyvät myös kynnellä. Heiluttelun sijaan pyörittele pulloa kämmenien välissä, jotta lakka tasoittuu. Pyörittely on omiaan myös glitterlakassa, sillä pyörittelyn ansiosta hileet jakautuvat tasaisemmin kirkkaaseen pohjalakkaan.

Foliohatut sormenpäihin

Ongelma: Lakan poistaminen pumpulipalloilla raastaa hermoja, varsinkin, jos lakassa on mukana kimalletta tai hohtoa. Pumpuli jää kiinni kynsiin, ja nukkaa saa hinkkaamalla hinkata ennen uutta lakkausta.

Ratkaisu: Tehokkain keino puhdistaa kynsistä lakka on käyttää vanulappuja. Kostuta laput läpikotaisin kynsilakanpoistoaineella, asettele laput kynsien päälle ja kääri sormenpäät lappuineen pienen foliopalan sisään. Anna foliopakettien vaikuttaa kynsillä kymmenisen minuuttia, ja lakka lähtee kynneltä kevyen pyyhkäisyn jälkeen.

Tekokynsien paluu

Ongelma: Näyttävät rakennekynnet ovat vaivaton keino pitää kynnet aina juhlakunnossa. Pitkällä aikavälillä akryylikynnet kuitenkin kuivattavat omat kynnet ja voivat saada ne haurastumaan ja liuskoittumaan.

Ratkaisu: Kokeile vaihteeksi vanhoja kunnon tekokynsiä. Teippipinta on hellävarainen kynnelle. Koska tekokynnet harvemmin ovat käsissä yhtä tai kahta päivää kauemmin, pääsee oma kynsi hengittämään juhlien jälkeen. Tekokynnet ovat jalostuneet muovimöhkäleistä: nyt ne ovat sulavan muotoisia ja menevät uskottavasti omista kynsistä.

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!