Viikonloppuna näytetään raikkaalta. Kuva: Shutterstock
Viikonloppuna näytetään raikkaalta. Kuva: Shutterstock

Ei tekisi mieli meikata, mutta olisi kiva näyttää hyvältä? Ratkaisu on pikaehostus, joka sopii hyvin viikonloppuun.

Viikonloppuisin tekee usein mieli vältellä vahvaa meikkiä ja antaa lepopäivä kasvoille ja meikkipussille. Mutta jos kasvot ovat täysin meikittömät, näyttää sitä helposti vähän räjähtäneeltä.

– Meikkivoidetta ei kuitenkaan tarvita, vaan kevyt, sävyttävä päivävoide riittää. Se tasoittaa ihon sävyä, mutta ei paklaa sitä piiloon, sanovat Me Naisten kauneustoimittajat Elina Karemo ja Ia Luhtanen.

Sävyttävän päivävoiteen päälle ei tarvitse laittaa edes puuteria, sillä supertrendikkäässä nude-tyylissä iho saa olla luonnollinen, läpikuultava ja hieman kiiltävä. Lisäksi puuteri saa ihon tuntumaan meikatulta.

– Jos ihon sävy on luonnostaan todella tasainen, ei edes sävyttävää päivävoidetta tarvita. Silloin riittää, että sipaisee hieman peitevoidetta silmien alle ja nenänpieliin.

Kauniit kulmakarvat kehystävät kasvoja ja piristävät ilmettä. Niinpä kulmiin voi sipaista aavistuksen sävytettyä kulmageeliä. Riittää, että kulmat vain korostuvat hieman, se tekee kasvoista huolitellut.

Huulipunalle voi huoleti heittää hyvästit.

– Huuliin voi töpötellä hieman sävytettyä huulibalsamia. Jos balsamin sävy on punertava, sitä voi töpötellä hieman myös poskiin. Jos jäät kaipaamaan poskiin lisäväriä, lisää aavistus voidemaista poskipunaa.

Jos ripsesi ovat tummat ja tuuheat, pelkkä taivuttaminen riittää mainiosti. Muussa tapauksessa yläripsiin voi kevyesti sipaista hieman ripsiväriä, mutta jätä alaripset luonnollisiksi.

Lue myös:

Näin käytät voidemaista poskipunaa – katso video!

Hienosäädä kulmien sävy – saat ihmeitä aikaan!

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?