Kuten kliseinen sanonta kuuluu: vähemmän on joskus enemmän. Kuva: Shutterstock
Kuten kliseinen sanonta kuuluu: vähemmän on joskus enemmän. Kuva: Shutterstock

Näiden vinkkien avulla meikki saa sinut näyttämään ikäiseltäsi, ehkä nuoremmalta. Muttei missään tapauksessa tuo lisää ikää.

Kivoja meikkivinkkejä on internet pullollaan, mutta paras meikki on sellainen, joka sopii kantajalleen ja jossa olo tuntuu hyvältä.

Jos tavoitteena on, ettei meikki ainakaan vanhentaisi, tarkoitukseen löytyy muutamia hyviä vinkkejä. Meikkaajat kertoivat niitä Allurelle. Poimimme joukosta parhaat ja jatkoimme hyviksi havaitsemillamme kikoilla.

1. Suosi kellertävää meikkivoidetta

Aikuinen iho kaipaa usein pientä lisäripausta lämpöä. Jos käytät meikkivoidetta, kellertävä pohjasävy tuo ihoon hehkua.

Meikkitaiteilija Mariela Sarkimakin neuvoi jutussamme, ettei meikkipohjaa ole pakko valita yksi yhteen ihon pohjasävyn kanssa, vaan kannattaa ennemmin miettiä, millaisen lopputuloksen haluaa. Lue juttu täältä.

2. Vältä peitevoideansa

Toiko ikä mukanaan lisää peitettävää? Peitevoide ei välttämättä tee palvelusta, vaan paksu pakkeli saattaa pikemminkin vetää huomiota puoleensa jumahtaessaan juonteisiin. Nestemäinen, kevyt peitevoide on silloin paras valinta, sillä se sulautuu ihoon niin huomaamattomasti kuin suinkin mahdollista ja piilottaa samalla tummat silmänaluset ja punaiset läiskät.

3. Levitä ja häivytä sienellä

Kostea meikkisieni, esimerkiksi hehkutettu mutta tyyriin puoleinen BeautyBlender tai jokin lukuisista jäljittelijöistään, auttaa välttämään vanhentavan pakkelimeikin. Sieni kostutetaan hanan alla, ylimääräinen vesi puristetaan pois ja meikkivoidetta levitetään sienellä kämmenselästä kasvoille. Huokoinen sieni imee ylimääräisen voiteen sisäänsä, ja vesi ohentaa meikin kauniin kuultavaksi. Kostea sieni sopii myös peitevoiteen häivyttämiseen.

4. Valitse irtopuuteri

Kökkövaara vaanii myös puuteriosastolla. Kasvoja ei ole pakko puuteroida lainkaan, mutta jos iho on rasvoittuva tai meikkipohjasta haluaa kestävän, ratkaisu on hienojakoinen, valoa heijastava, sävytön irtopuuteri. Sitäkin kannattaa tupsutella kasvoille vain kevyellä kädellä – esimerkiksi pelkästään helposti kiiltelevään kasvojen keskiosaan.

Kökkövaara vaanii puuteriosastolla.

5. Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Puuterit sikseen – kosteutta iholle tuovat voiteet ja nesteet ovat avain hehkuvaan, nuorekkaaseen lopputulokseen. Ne voi myös yleensä levittää sormilla, joiden lämpö saa tuotteet sulautumaan ihoon luonnollisen näköisesti.

Vinkki! Jos kuitenkin päädyit puuterimaisiin tuotteisiin, ja lopputuloksesta tuli liiankin matta, suihkuttele kasvoille meikin viimeistelysuihketta (tai vettä hienojakoisena sumuna). Puuterit sulautuvat ihoon kauniimmin.

6. Tee kasvojenkohotus – poskipunalla

Kasvonpiirteillä on tapana seurata ennen pitkää maan vetovoimaa ja valahtaa pikkuisen. Silloin on aika tarkistaa poskipunan paikka. Se on kasvojen korkeimmalla kohdalla, poskipäiden huipulla.

Hohtavan korostustuotteen käyttökin on ihan sallittua myös muille kuin 20-vuotiaille kauneusbloggareille. Hohde poskipäillä ja silmien sisänurkissa tuo kasvoille kaivattua muotoa.

Tuuheuttava maskara saattaa olla ohentuneille ripsille liian tuhtia tavaraa.

7. Jätä kulmakarvat rauhaan

Mitä luonnollisemmat kulmat, sitä parempi eli nuorekkaampi. Nypi vain hajakarvat, jos on pakko ja valitse kulmiesi sävyä lähellä oleva kulmakarvatuote. 

8. Taivuta ripset

Vuodet kuluttavat ripsiä ja painavat niitä alaspäin. Kunnon räpsyt kirkastavat katseen hetkessä, joten ripsien taivuttaminen ja pidentävä ripsiväri tekevät ihmeitä. Pidentävä ripsiväri myös auttaa pitämään ripset kaarevina – tuuheuttava maskara saattaa olla ohentuneille ripsille liian tuhtia tavaraa ja painaa niitä alas.

9. Vaihda musta ruskeaan

Jossakin vaiheessa elämää saattaa tulla vaihe, jossa musta alkaa näyttää liian, no, mustalta. Jyrkältä. Tummanruskealla saa saman efektin, mutta aavistuksen pehmeämmin. Esimerkiksi silmänrajaus kannattaa tehdä ruskealla meikkikynällä yläluomelle, jotta katse avartuu. Katso täältä kullekin silmän muodolle parhaiten sopiva rajauksen tyyli.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.