Sähkönsininen palaa muotiin sännöllisesti. Nyt sitä nähdään luomilla. Kuva: Päivi Ristell
Sähkönsininen palaa muotiin sännöllisesti. Nyt sitä nähdään luomilla. Kuva: Päivi Ristell

Ota vastustamaton meikkitrendi haltuun helpoilla ohjeilla.

Sähkönsininen luomiväri on jättänyt monelle traumoja 1980-luvulta. Värissä on kuitenkin jotain vastustamatonta, miksipä se muuten ponnahtaisi aina säännöllisesti trendikkääksi!

INSPIRAATIO:

Leitmotiven näytöksessä voidemainen luomiväri oli vetäisty rennolla sudinvedolla poikittain mallien luomille. Mielenkiintoista mutta aika kokeellista! Oikeaan elämään sopivampi versio on pehmeämpi ja hienostuneempi, ja siinä luomiväri pyöritetään koko liikkuvalle luomelle seuraten silmän luonnollista muotoa.

TARVITSET:

Silmämeikinpohjustusainetta

Sähkönsinistä, hyväpigmenttistä luomiväriä

Lämpimän ruskeaa luomiväriä

Kaksi luomivärisivellintä, jämäkämpi luomivärin levittämiseen ja pehmeämpi luomivärin häivyttämiseen

Ripsentaivutin

Ripsiväriä

TEE NÄIN:

1. Kun luomiväri on tumma, kannattaa silmät meikata ennen meikkipohjan tekoa. Pohjusta silmät ensin meikinpohjustusaineella, jonka jälkeen pohjusta ne vielä meikkivoiteella ja irtopuuterilla. Näin silmämeikistä tulee kestävä ja väri näyttää kirkkaalta.

2. Tuputtele sähkönsinistä luomiväriä luomelle jämäkämmällä siveltimellä. Tämän jälkeen vaihda sivellintä pehmeämpään ja seuraa silmävaon luonnollista muotoa häivyttäessäsi väriä.

3. Lisää hieman ruskeaa luomiväriä silmävakoon ja silmän ulkoreunaan ja häivytä. Lämpimän ruskea luomiväri häivyttää sinisen helposti ja kauniisti.

4. Taivuta ripset ja lisää ripsiväri.

& Other Storiesin sininen luomiväripaletti sävyssä Azurite Notte, 9 €. Neljän hiekansävyn paletti Beauty by Ellos, 11,90 €. Kuvat: IMaxTree ja valmistajat
& Other Storiesin sininen luomiväripaletti sävyssä Azurite Notte, 9 €. Neljän hiekansävyn paletti Beauty by Ellos, 11,90 €. Kuvat: IMaxTree ja valmistajat

 

Mitä löytyy Anna Perhon meikkipussista? Ainakin loppuun puristettu Bepanthen.

”Kiinnostuin meikkaamisesta yläkouluikäisenä, kun seurasin isompia tyttöjä. Kasarilla ei tunnettu natural beauty -ideaa, joten meikki-idolini oli Michael Monroe.

Jälkikäteen ajateltuna oli typerää kuorruttaa kasvot paksulla Jane Hellenin meikkivoiteella. Ihoni ei ole ollut koskaan yhtä hyvässä kunnossa kuin viisitoistavuotiaana.

Ripsivärin ja sisäkajalin käyttö oli suurta. Myös pinkki luomiväri Hanoi Rocks -tyyliin oli kova juttu. Lukiossa aloin fanittaa Madonnaa. Kaulassa roikkuvat ristit ja kapinallinen asenne vaikuttivat.

Nykyään selviän vähällä. Tarpeen vaatiessa olen valmis kahdessa minuutissa. Usein meikkini on ripsiväri, kirkkaanpunainen huulipuna ja aurinkopuuteri. Kestovärjään myös ripseni ja kulmani. Näin pääsen jo pitkälle.

”Meikki asettaa minut tiettyyn rooliin, jossa ryhtini oikenee.”

Salille tai koiralenkille en meikkaa. Tapaamisiin ja töihin menen kuitenkin aina laitettuna. Kun olin töissä aamuradiossa, meikkasin silloinkin, vaikka lähetys alkoi ennen seitsemää. Meikki asettaa minut tiettyyn rooliin, jossa ryhtini oikenee.

1. ZO Skin Health Oclipse 50 Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 ”Aurinkosuoja, jossa on sävyä, antaa hehkua. Käytän tuotetta meikin alla ympäri vuoden. Ihoterapeuttini Skinmedistä on velho. Hän painottaa suojan tärkeyttä.” 2. Bepanthen-voide ”Salainen aseeni ja huulirasvana ylivoimainen. Myös kuivuus ja pienet haavat paranevat. Käytän joskus myös poskipäissäni antamaan väriä. Hinta–laatusuhde kohdillaan.”  3. Clarins BB Skin Detox Fluid Foundation ”Värivoide tulee aurinkosuojan päälle. Se tasoittaa ihoani niin, että kaikki on suurin piirtein saman väristä. Ohuet voiteet ovat hyviä. Pakkelin aikakausi jäi 1980-luvulle.”  4. Clinique Wrappings ”Yritän välillä vaihtaa tuoksuani, mutta en onnistu. Tämä haisee ullakolle, museolle ja kirjastolle. Kuvastaa sieluani.”  5. YSL The Shock Volumizing Mascara ”Ripsiväri on yksi harvoista tuotteista, joihin suostun laittamaan enemmän rahaa. Tämä tekee tuuheammat ripset.”  6. YSL Rouge Pur Couture ”Huulipunan valitseminen on tarkkaa puuhaa. Kun löydän oikean sävyn, käytän sitä maailman tappiin. Tämä puna sointuu ihooni.”
1. ZO Skin Health Oclipse 50 Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 ”Aurinkosuoja, jossa on sävyä, antaa hehkua. Käytän tuotetta meikin alla ympäri vuoden. Ihoterapeuttini Skinmedistä on velho. Hän painottaa suojan tärkeyttä.” 2. Bepanthen-voide ”Salainen aseeni ja huulirasvana ylivoimainen. Myös kuivuus ja pienet haavat paranevat. Käytän joskus myös poskipäissäni antamaan väriä. Hinta–laatusuhde kohdillaan.” 3. Clarins BB Skin Detox Fluid Foundation ”Värivoide tulee aurinkosuojan päälle. Se tasoittaa ihoani niin, että kaikki on suurin piirtein saman väristä. Ohuet voiteet ovat hyviä. Pakkelin aikakausi jäi 1980-luvulle.” 4. Clinique Wrappings ”Yritän välillä vaihtaa tuoksuani, mutta en onnistu. Tämä haisee ullakolle, museolle ja kirjastolle. Kuvastaa sieluani.” 5. YSL The Shock Volumizing Mascara ”Ripsiväri on yksi harvoista tuotteista, joihin suostun laittamaan enemmän rahaa. Tämä tekee tuuheammat ripset.” 6. YSL Rouge Pur Couture ”Huulipunan valitseminen on tarkkaa puuhaa. Kun löydän oikean sävyn, käytän sitä maailman tappiin. Tämä puna sointuu ihooni.”

Keskustelin podcastissamme meikkaamisesta ystäväni Jenni Pääskysaaren kanssa. Hän on tehnyt mielestäni kovan ratkaisun päättäessään, että ei meikkaa Pitääkö olla huolissaan -televisio-ohjelmaan. En suostuisi tai pystyisi samaan. Koen oloni itsevarmemmaksi, kun minulla on meikkiä.

On kuitenkin tärkeää korostaa, että jokainen tekee, kuten tahtoo. Kun laulaja Alicia Keys lopetti meikkaamisen, häntä kehuttiin. En aivan ymmärtänyt sitä. Jokainen meikatkoon juuri niin paljon tai vähän kuin sielu sietää.

Eräs ihailemani nainen sanoi kerran, että se, että kosmetiikkajuttuja ja -esittelyjä vähätellään, on taas yksi naisten arvostelemisen muoto. Miksi niitä ei saisi fiilistellä samaan tapaan kuin auton moottoreita?”

Saanen esitellä: kelluva silmänrajaus. 

Joskus silmänrajauksen on tarkoitus tuoda syvyyttä katseeseen ilman, että rajaukseen sinänsä kiinnitetään huomiota. Toisinaan taas olisi kiva saada vaivalla piirretty kissarajaus tai muu näyttävä rajaus kunnolla esille.

Jotkin silmät ovat kuitenkin sen muotoisia, että rajaus helposti piiloutuu liikkuvalta luomelta. Englannin kielessä tällaista silmäluomityyppiä kutsutaan monolidiksi – tuppaa rajaus häviämään näkyvistä heti, kun silmä on auki. Monolid-silmäluomi on yleinen varsinkin aasialaisilla.

Kiitos internetin tee-se-itse-meikkigurujen, tähänkin pulmaan löytyy pelastava rajauskikka: floating eyeliner eli kelluva silmänrajaus. 

Kelluva silmänrajaus piirretään ripsirajan sijaan keskelle luomea niin, että kun silmät avaa, näyttää kuin rajaus olisi ripsirajassa. Oikea rajauksen paikka riippuu tietysti siitä, millaiset juuri sinun silmäsi ovat, ja sopivan kohdan löytäminen voi vaatia muutaman harjoituskierroksen. Toisaalta, jos pienellä treenillä saa vähennettyä tulevaisuudessa ilmenevää silmänrajaustuskaa, on harjoittelu kelpo investointi. 

Meikkibloggaaja Francesca Tanmizi sai Redditissä paljon hehkutusta osakseen jaettuaan siellä vinkkinsä kelluvan rajauksen tekoon. Toinen Reddit-käyttäjä vinkkasi, että keskellä luomea kelluva rajaus toimii vielä paremmin, kun rajauksen alareunan häivyttää pehmeäksi ruskealla tai harmaalla luomivärillä. 

Francesca Tanmizilla on Working with monolids -nimisellä Instagram-tilillään paljon muitakin silmämeikkejä erityisesti niille, joiden liikkuva luomi ei erotu. Osa vinkeistä on avuksi myös raskaiden silmäluomien kanssa.

Olennaista on löytää lukuisista rajauskikoista se, joka sopii omiin silmiin. Lue, millainen rajaus toimii parhaiten esimerkiksi lähellä toisiaan olevissa tai ulkonevissa silmissä.