Ranskalaisnäyttelijät Marion Cotillard, Clémence Poésy ja Charlotte Gainsbourg. Kuvat: Reuters
Ranskalaisnäyttelijät Marion Cotillard, Clémence Poésy ja Charlotte Gainsbourg. Kuvat: Reuters

Päiväunilta heräämisessä on jotain maagista, johon kannattaa pyrkiä.

Jos on katsonut yhdenkin Youtuben meikkitutoriaalin, ymmärtää hyvän peitevoiteen tärkeyden.

Sillä saa aikaan ihmeitä, etenkin silmänympärysalueella. Vaalea väri silmän alla kirkastaa koko kasvot hetkessä ja saa näyttämään siltä, että takana on kahdeksan tuntia laadukasta yöunta.

Vaikka tummia silmänalusia pidetään eräänlaisena kauneusvirheenä, ne voivat olla myös tärkeä tyyliseikka. Täysin virheettömiksi meikatut kasvot kun saattavat olla vähän tylsät.

Ranskalaisnaiset ovat kuuluisia huolettoman sensuellista tyylistään, joka huokuu sanomaa ”näytän hyvältä, vaikken edes yrittänyt”. Hiukset näyttävät siltä kuin tyyny olisi vain painanut ne yön aikana rennoille laineille, eikä niille ole muka tehty mitään muuta. Vaatteet ensimmäisiltä, jotka tuolin selkämykseltä tarttuivat käteen – ne nyt vain sattuivat sopimaan hyvin yhteen.

Tummat silmänaluset kuuluvat samaan kategoriaan. Vogue kuvailee jutussaan, että niistä tulee juuri päiväunilta herännyt vaikutelma. (Tässä kuvitelmassa päiväunilta ei herätä naama rutussa kuolaiselta tyynyltä.)

 

👽👽

Henkilön Camille Hurel (@camhrl) jakama julkaisu

– Äitini ei ole koskaan ymmärtänyt peitevoiteen päälle. Tummat renkaat silmien alla voivat olla olla yksi ihmiskasvojen liikuttavimmista piirteistä, ranskalaisnäyttelijä ja -malli Clémence Poésy kuvaili samaisessa jutussa.

Pohjimmiltaan ranskalaistyylissä on tietenkin kyse siitä, että hyväksyy itsensä sellaisenaan ja suhtautuu ulkonäköönsä leikkisällä rentoudella.

Eikä luonnollisempi look ole vain ranskalaisten juttu. Kirjoittaja Dorrie Dent kertoo Popsugarin tuoreessa artikkelissaan taistelleensa ensin vuosikausia tummia silmänalusiaan vastaan, mutta kyllästyneensä jossakin vaiheessa ”Instagram-meikkiin”, jossa kasvoilta pyyhitään ensin kaikki luonnolliset muodot paksun meikin avulla, ja sitten poskipäät ja -kuopat rakennetaan uudestaan lukuisten tuotteiden avulla. Miksi nähdä kaikki vaiva, kun kasvoissa on särmää jo meikittöminä?

”Tummat renkaat silmien alla voivat olla olla yksi ihmiskasvojen liikuttavimmista piirteistä.”

Silmänalusihon tummuus ja silmäpussien muodostuminen on tietenkin yksilöllistä, mutta monella on silmiensä ympärillä luontaista tummuutta, jota ei välttämättä kannata peittää. Se toimii kuin luomiväri tuoden syvyyttä katseeseen.

Lue myös: Mistä tummat silmänaluset johtuvat – ja mitä niille voi tehdä? Asiantuntija vastaa

 

😒❄️😬

Henkilön Louise Follain (@louisefollain) jakama julkaisu

Vaikkei meikkaisi, silmänympärysihoa ei tarvitse jättää täysin heitteille, vaan herkkää aluetta voi hoitaa puhdistamalla se hellästi ja käyttämällä silmänympärysvoidetta.

Jos silmäpussien katseleminen tuntuu ylitsepääsemättömän kamalalta, varjokohtaan voi tietenkin levittää kevyttä peitevoidetta ja jättää ripsirajaa lähinnä olevan alueen paljaaksi – tai jopa häivyttää alaripsien alle kevyen kerroksen aurinkopuuteria tai ruskeaa luomiväriä lisävarjoksi, jos sellaista ei silmien alla luonnostaan ole.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.