"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock
"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock

Saako vettä juomalla kuulaana hehkuvan ihon? No ei saa.

Jos uskoo Hollywood-kaunottarien vinkkejä, kuulaana hehkuvan ihon salaisuus ei ole rasvapurkeissa tai kasvohoidoissa. Monen mielestä hipiä pysyy nuorekkaana minimivaivalla. Jotkut kiittelevät geenejään, toiset vannovat vedenjuonnin nimeen.

Todellisuudessa nuorekkaan hipiän salaisuus on hyvässä ihonhoidossa, väittää yhdysvaltalainen kauneusguru Renée Rouleau, joka paljastaa Refinery29-sivustolla totuuden julkkisten ihonhoitomyyttien takana.

”Juon paljon vettä.”

Totuus: Moni julkkis vannoo ihonsa kosteuden johtuvan runsaasta vedenjuomisesta. On totta, että veden ryystäminen on tärkeä osa terveitä elintapoja, mutta ylenpalttinen vedenjuonti ei ole ratkaisu.

Mitä toimii? Ihosolujen kosteuttaminen on tärkeä osa hipiän hyvinvointia. Helpoiten se Rouleaun mukaan hoituu käyttämällä alkoholitonta kasvovettä ja viimeistelemällä sen teho hyaluronihappoa ja natrium PCA:ta sisältävällä seerumilla. Myös vesipohjaiset naamiot ovat hyviä ihon rauhoittajia.

”Minulla on hyvät geenit.”

Totuus: Perimä vaikuttaa tiettyihin ihon ominaisuuksiin, kuten rasvaisuuteen, väriin ja paksuuteen. Tutkimusten mukaan ihon ikääntyminen ei kuitenkaan ole vahvasti geneettistä. 30 prosenttia ihon ikääntymisestä on geeniperäistä, ja suurin merkitys on ihmisen elintavoilla.

Mikä toimii? Auringon haitalliset UV-säteet ovat nuorekkaan ihon pahin vihollinen. Suojaa siis kasvosi vahvalla kertoimella. Aurinkovoiteen käyttäminen on tarpeellista myös silloin, jos altistut auringonsäteille, jotka tulevat ikkunan läpi.

”Yritän olla käyttämättä meikkiä, jotta ihoni saa hengittää.”

Totuus: Meikki suojaa ihoa auringolta ja ilmansaasteilta. Meikin välttely ei siis välttämättä ole paras keino hoitaa ihoa.

Mikä toimii? Tämä ei tarkoita, että ihon puhdistaminen meikistä pitäisi unohtaa. Meikin käyttäminen ei kuitenkaan itsessään ole paha asia hipiälle, jos käyttää iholleen sopivia tuotteita. Itse asiassa meikistä saattaa olla hyötyä, koska useimmat tuotteet sisältävät esimerkiksi UV-suojan.

”Pesen kasvoni vain iltaisin.”

Totuus: Nassu tulisi pestä myös aamulla, vaikka heräisikin meikittömin kasvoin. Iho alkaa yöllä korjata itseään, jolloin se erittää siihen kertyneet myrkyt ja talin hipiän pinnalle, Rouleau neuvoo. Nämä eritteet voivat estää päivävoiteiden imeytymisen, jos niitä ei puhdisteta kunnolla.

Mikä toimii? Puhdista iho myös aamulla, niin saat parhaan hyödyn aurinkovoiteestasi ja seerumistasi.

Mitä julkkikset oikeasti tekevät?

Rouleaun mukaan julkkisten todelliset ihonhoitoniksit ovat tuoteuskollisuus, auringonvalon välttely ja säännölliset kasvohoidot. Jos siis haluat samanlaisen ihon kuin Hollywoodin kuumimmilla kaunottarilla, kokeile näitä vinkkejä.

1. Älä vaihda ihonhoitotuotesarjaa kuin sukkia. Jos löydät tuotteen, joka toimii, luota siihen.

2. Käy välillä kosmetologin pakeilla. Kemialliset kuorinnat, happihoidot, timanttihionnat.. Kasvohoitoja löytyy joka lähtöön ja julkkikset käyvät niissä viikoittain. Jos oma rahatilanne ei tätä salli, voi kasvohoitoja tehdä myös kotosalla.

3. Hommaa hyvä suojakerroin päivittäiseen käyttöön. Lisäksi kannattaa vältellä auringossa paistattelua aina, kun se on mahdollista.

Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Tämä ihonhoitomyytti on nyt kumottu

Tällainen on kasvovoiteen matka laboratoriosta markettiin

Kymmenentuhannen euron kampaus ja minkinkarvaripset – näin naistähdet tuhlaavat kauneuteensa

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.