"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock
"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock

Saako vettä juomalla kuulaana hehkuvan ihon? No ei saa.

Jos uskoo Hollywood-kaunottarien vinkkejä, kuulaana hehkuvan ihon salaisuus ei ole rasvapurkeissa tai kasvohoidoissa. Monen mielestä hipiä pysyy nuorekkaana minimivaivalla. Jotkut kiittelevät geenejään, toiset vannovat vedenjuonnin nimeen.

Todellisuudessa nuorekkaan hipiän salaisuus on hyvässä ihonhoidossa, väittää yhdysvaltalainen kauneusguru Renée Rouleau, joka paljastaa Refinery29-sivustolla totuuden julkkisten ihonhoitomyyttien takana.

”Juon paljon vettä.”

Totuus: Moni julkkis vannoo ihonsa kosteuden johtuvan runsaasta vedenjuomisesta. On totta, että veden ryystäminen on tärkeä osa terveitä elintapoja, mutta ylenpalttinen vedenjuonti ei ole ratkaisu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä toimii? Ihosolujen kosteuttaminen on tärkeä osa hipiän hyvinvointia. Helpoiten se Rouleaun mukaan hoituu käyttämällä alkoholitonta kasvovettä ja viimeistelemällä sen teho hyaluronihappoa ja natrium PCA:ta sisältävällä seerumilla. Myös vesipohjaiset naamiot ovat hyviä ihon rauhoittajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Minulla on hyvät geenit.”

Totuus: Perimä vaikuttaa tiettyihin ihon ominaisuuksiin, kuten rasvaisuuteen, väriin ja paksuuteen. Tutkimusten mukaan ihon ikääntyminen ei kuitenkaan ole vahvasti geneettistä. 30 prosenttia ihon ikääntymisestä on geeniperäistä, ja suurin merkitys on ihmisen elintavoilla.

Mikä toimii? Auringon haitalliset UV-säteet ovat nuorekkaan ihon pahin vihollinen. Suojaa siis kasvosi vahvalla kertoimella. Aurinkovoiteen käyttäminen on tarpeellista myös silloin, jos altistut auringonsäteille, jotka tulevat ikkunan läpi.

”Yritän olla käyttämättä meikkiä, jotta ihoni saa hengittää.”

Totuus: Meikki suojaa ihoa auringolta ja ilmansaasteilta. Meikin välttely ei siis välttämättä ole paras keino hoitaa ihoa.

Mikä toimii? Tämä ei tarkoita, että ihon puhdistaminen meikistä pitäisi unohtaa. Meikin käyttäminen ei kuitenkaan itsessään ole paha asia hipiälle, jos käyttää iholleen sopivia tuotteita. Itse asiassa meikistä saattaa olla hyötyä, koska useimmat tuotteet sisältävät esimerkiksi UV-suojan.

”Pesen kasvoni vain iltaisin.”

Totuus: Nassu tulisi pestä myös aamulla, vaikka heräisikin meikittömin kasvoin. Iho alkaa yöllä korjata itseään, jolloin se erittää siihen kertyneet myrkyt ja talin hipiän pinnalle, Rouleau neuvoo. Nämä eritteet voivat estää päivävoiteiden imeytymisen, jos niitä ei puhdisteta kunnolla.

Mikä toimii? Puhdista iho myös aamulla, niin saat parhaan hyödyn aurinkovoiteestasi ja seerumistasi.

Mitä julkkikset oikeasti tekevät?

Rouleaun mukaan julkkisten todelliset ihonhoitoniksit ovat tuoteuskollisuus, auringonvalon välttely ja säännölliset kasvohoidot. Jos siis haluat samanlaisen ihon kuin Hollywoodin kuumimmilla kaunottarilla, kokeile näitä vinkkejä.

1. Älä vaihda ihonhoitotuotesarjaa kuin sukkia. Jos löydät tuotteen, joka toimii, luota siihen.

2. Käy välillä kosmetologin pakeilla. Kemialliset kuorinnat, happihoidot, timanttihionnat.. Kasvohoitoja löytyy joka lähtöön ja julkkikset käyvät niissä viikoittain. Jos oma rahatilanne ei tätä salli, voi kasvohoitoja tehdä myös kotosalla.

3. Hommaa hyvä suojakerroin päivittäiseen käyttöön. Lisäksi kannattaa vältellä auringossa paistattelua aina, kun se on mahdollista.

Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Tämä ihonhoitomyytti on nyt kumottu

Tällainen on kasvovoiteen matka laboratoriosta markettiin

Kymmenentuhannen euron kampaus ja minkinkarvaripset – näin naistähdet tuhlaavat kauneuteensa

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla