"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock
"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock

Saako vettä juomalla kuulaana hehkuvan ihon? No ei saa.

Jos uskoo Hollywood-kaunottarien vinkkejä, kuulaana hehkuvan ihon salaisuus ei ole rasvapurkeissa tai kasvohoidoissa. Monen mielestä hipiä pysyy nuorekkaana minimivaivalla. Jotkut kiittelevät geenejään, toiset vannovat vedenjuonnin nimeen.

Todellisuudessa nuorekkaan hipiän salaisuus on hyvässä ihonhoidossa, väittää yhdysvaltalainen kauneusguru Renée Rouleau, joka paljastaa Refinery29-sivustolla totuuden julkkisten ihonhoitomyyttien takana.

”Juon paljon vettä.”

Totuus: Moni julkkis vannoo ihonsa kosteuden johtuvan runsaasta vedenjuomisesta. On totta, että veden ryystäminen on tärkeä osa terveitä elintapoja, mutta ylenpalttinen vedenjuonti ei ole ratkaisu.

Mitä toimii? Ihosolujen kosteuttaminen on tärkeä osa hipiän hyvinvointia. Helpoiten se Rouleaun mukaan hoituu käyttämällä alkoholitonta kasvovettä ja viimeistelemällä sen teho hyaluronihappoa ja natrium PCA:ta sisältävällä seerumilla. Myös vesipohjaiset naamiot ovat hyviä ihon rauhoittajia.

”Minulla on hyvät geenit.”

Totuus: Perimä vaikuttaa tiettyihin ihon ominaisuuksiin, kuten rasvaisuuteen, väriin ja paksuuteen. Tutkimusten mukaan ihon ikääntyminen ei kuitenkaan ole vahvasti geneettistä. 30 prosenttia ihon ikääntymisestä on geeniperäistä, ja suurin merkitys on ihmisen elintavoilla.

Mikä toimii? Auringon haitalliset UV-säteet ovat nuorekkaan ihon pahin vihollinen. Suojaa siis kasvosi vahvalla kertoimella. Aurinkovoiteen käyttäminen on tarpeellista myös silloin, jos altistut auringonsäteille, jotka tulevat ikkunan läpi.

”Yritän olla käyttämättä meikkiä, jotta ihoni saa hengittää.”

Totuus: Meikki suojaa ihoa auringolta ja ilmansaasteilta. Meikin välttely ei siis välttämättä ole paras keino hoitaa ihoa.

Mikä toimii? Tämä ei tarkoita, että ihon puhdistaminen meikistä pitäisi unohtaa. Meikin käyttäminen ei kuitenkaan itsessään ole paha asia hipiälle, jos käyttää iholleen sopivia tuotteita. Itse asiassa meikistä saattaa olla hyötyä, koska useimmat tuotteet sisältävät esimerkiksi UV-suojan.

”Pesen kasvoni vain iltaisin.”

Totuus: Nassu tulisi pestä myös aamulla, vaikka heräisikin meikittömin kasvoin. Iho alkaa yöllä korjata itseään, jolloin se erittää siihen kertyneet myrkyt ja talin hipiän pinnalle, Rouleau neuvoo. Nämä eritteet voivat estää päivävoiteiden imeytymisen, jos niitä ei puhdisteta kunnolla.

Mikä toimii? Puhdista iho myös aamulla, niin saat parhaan hyödyn aurinkovoiteestasi ja seerumistasi.

Mitä julkkikset oikeasti tekevät?

Rouleaun mukaan julkkisten todelliset ihonhoitoniksit ovat tuoteuskollisuus, auringonvalon välttely ja säännölliset kasvohoidot. Jos siis haluat samanlaisen ihon kuin Hollywoodin kuumimmilla kaunottarilla, kokeile näitä vinkkejä.

1. Älä vaihda ihonhoitotuotesarjaa kuin sukkia. Jos löydät tuotteen, joka toimii, luota siihen.

2. Käy välillä kosmetologin pakeilla. Kemialliset kuorinnat, happihoidot, timanttihionnat.. Kasvohoitoja löytyy joka lähtöön ja julkkikset käyvät niissä viikoittain. Jos oma rahatilanne ei tätä salli, voi kasvohoitoja tehdä myös kotosalla.

3. Hommaa hyvä suojakerroin päivittäiseen käyttöön. Lisäksi kannattaa vältellä auringossa paistattelua aina, kun se on mahdollista.

Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Tämä ihonhoitomyytti on nyt kumottu

Tällainen on kasvovoiteen matka laboratoriosta markettiin

Kymmenentuhannen euron kampaus ja minkinkarvaripset – näin naistähdet tuhlaavat kauneuteensa

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Ohuthiuksisen kannattaa leikitellä jakauksellaan, sillä se saa kuontalon näyttämään tuuheammalta.

Ohuita hiuksiaan on turha vihata – siksi olemme listanneet 10 syytä rakastaa niitä, esimerkiksi ajan ja rahan säästymisen.

Paljon on myös tehtävissä, jotta hiukset näyttäisivät kuohkeammilta. Yksi helpoimmista tempuista on jakauksella leikittely. Byrdie-sivuston artikkelissa neuvotaan, että ohuille hiuksille sopii parhaiten sekainen jakaus.

– Älä kampaa hiuksia siistille jakaukselle. Pidä jakaus sotkuisena ja suunnattuna taakse kohti päälakea. Älä myöskään kasvata hiuksia liian pitkiksi, kampaaja Scott Ade neuvoo jutussa.

Sotkuinen jakaus kannattaa ehdottomasti tehdä pään sivuun. Silloin sen voi heilauttaa kesken päivän toiselle puolelle – ja tadaa, hiuksissa on taas reilusti pöyhkeyttä!

Jos aikaa ja valmiutta panostamiseen löytyy enemmän, pohjalle voi tehdä kampaamotason föönauksen, joka näyttää takuulla tuuhealta.

Miten ihmeessä lentoemännät sen tekevät? Hanna, Anna ja Jenni kertovat, kuinka onnistuvat näyttämään freeseiltä jopa mannertenvälisen lennon ajan.

Hanna Majaniemi luottaa huolelliseen ihonhoitoon ja puuteripapereihin.
Hanna Majaniemi luottaa huolelliseen ihonhoitoon ja puuteripapereihin.

Hanna Majaniemi, 31: Luottopunan turvin

”Asun Hämeenlinnassa, ja työmatkaan lentokentälle menee tunti. Minulla on kaksi lasta, ja haluan käyttää mahdollisimman vähän aikaa töihin valmistautumiseen. Olen (1) opetellut tekemään työmeikin kymmenessä minuutissa. Menen siitä, missä aita on matalin.

Pääsen meikkauksessa helpolla, koska hoidan ihoani hyvin. (2) Puhdistan kasvot huolellisesti aamuin illoin. Pitkässä työvuorossa saatan päästä pesulle vasta 20 tunnin kuluttua, joten ihoa on hoidettava hyvin silloin, kun siihen on mahdollisuus. Hotelliin tai kotiin päästyäni käytän aina (3) syväpuhdistavaa kuorintaa.

Sekaihoni kiiltää töissä helposti. Olen kuitenkin huomannut, että puuterin kerrostaminen vain pahentaa tilannetta. Siksi ostan nykyään aina virkapuvun taskuun (4) puuteripapereita, joilla painelen nopeasti kiillon pois nenänpielistä, otsalta ja leuasta. Lopputulos on huomattavasti kauniimpi kuin kuusi kerrosta puuteria.

En aiemmin pitänyt itselläni punaisesta huulipunasta, mutta nyt olen opetellut käyttämään sitä. (5) Huulituotteet ovatkin korvanneet meikkipussissani luomivärit lähes kokonaan. Yksi kiinnekohta kasvoissa riittää mielestäni hyvin, ja huulipuna on nopea ja vaivaton levittää.

Etsin pitkään hyvää punaa, koska huuleni kuivuvat lentokoneen ilmastoinnissa puolessa tunnissa, vaikka olisin laittanut alle kolme kerrosta huulirasvaa. Nyt käytössäni on (6) hoitava, öljypohjainen pinkki kiilto, joka saa hampaani näyttämään kirkkailta. Puhun koneessa hirveästi, kun palvelen 200–300 asiakasta, eli huulipunan täytyy olla pysyvää sorttia. Peiliin ei ole aikaa vilkuilla.

Kaukolennolle (7) en tee suuria nutturavirityksiä, enkä suosittele niitä matkustajillekaan. Ne menevät vain nukkuessa sotkuun. Samasta syystä levitän (8) ripsiväriä vain ohuen kerroksen ja valitsen aina vedenkestävän version.”

Hannan työtä voi seurata Instagramissa tilillä @hannamiam

 

Anna Laakkonen on kouluttautumassa meikkaajaksi lentoemännän työnsä ohella.
Anna Laakkonen on kouluttautumassa meikkaajaksi lentoemännän työnsä ohella.

Anna Laakkonen, 27: Kaikki alkaa unesta

”Kauneudenhoitoni alkaa unesta. (9) Pyrin nukkumaan aina, kun voin, koska vuorotyöni on raskasta.

Kun olen levännyt, (10) menen lenkille, jotta iho saa happikylpyjä lentokoneilman jälkeen. Uskon, että liikunta ja (11) hyvä ravinto ovat tärkeitä kauneusrutiineja. En luista tavoistani koskaan, sillä muuten työ alkaisi näkyä kropassa ja kasvoilla.

Kuiva ihoni kaipaa lennolla paljon kosteutusta. Suosittelen hankkimaan lentoa varten (12) matkakokoisen meikin viimeistelysuihkeen. Kosteutuksen lisäksi se auttaa meikkiä kestämään haastavissa olosuhteissa.

Saatan käyttää työmeikin tekoon jopa tunnin. (13) Hyvä pohjatyö takaa sen, ettei minun tarvitse korjailla meikkiä lennolla lainkaan. Lisään ainoastaan huulipunaa, joka kuluu väkisinkin. (14) Omalle ihotyypille sopivan meikkivoiteen löytäminen on tärkeintä. Kannattaa muistaa, ettei kaverin suositus ole aina paras vaihtoehto itselle. Nyt olen innostunut (15) mineraalimeikkipohjasta, koska se on puuterinen eikä vie tilaa sallituilta nesteiltä.

Vapaalla pesen kasvot heti kun mahdollista ja (16) nautin meikittömyydestä.

En värjää hiuksiani tai kulmiani. Arvostan jokaisen naisen luonnollista kauneutta ja toivon, ettei sitä peiteltäisi. Esimerkiksi omaa etnistä alkuperäänsä kannattaa arvostaa ja korostaa. Olen kouluttautumassa nykyisen työni ohella meikkaajaksi, koska haluaisin auttaa naisia tuomaan parhaat puolensa esiin.”

Jenni Wallen, 45: Kosteutus on tärkeintä

”Olen ollut alalla jo 23 vuotta ja rikon varmaankin yleisiä mielikuvia lentoemännistä. Vapaalla saatan lähteä kotoa tukka solmussa ja ilman meikkiä. Töihin toki laittaudun, mutta hyvin hillitysti. (17) En ole koskaan esimerkiksi käyttänyt meikkivoidetta. Olen toki onnekas, että ihoni näyttää hyvältä ilmankin. Mielestäni ihminen saa kuitenkin ikääntyä. Meissä näkyvät elämän rypyt, ilot ja surut. Kaikkea ei tarvitsekaan peittää.

(18) Korostan pisamiani aurinkopuuterilla ja häivytän mahdolliset hormoninäpyt ja tummat silmänaluset (19) peiteaineella.

Suosin (20) ripsivärejä, joiden poistoon riittää pelkkä lämmin vesi. Ne myös pysyvät hyvin, vaikka koneessa nukkuu tai hikoilee.

Lentokoneessa on niin kuiva sisäilma, että käytän kosteuttavia tuotteita. Yksi ikisuosikkini on (21) Himalaya Herbals, jonka voiteita saa nykyään Suomestakin. Aiemmin hamstrasin niitä Intian-pysähdyksillä paikallisista apteekeista. Merkin tuotteissa on mielestäni loistava hinta-laatusuhde.

Meidän kannattaisi mielestäni kuitenkin vetää enemmän kotiin päin. Siksi käytän mielelläni myös esimerkiksi Lumenen tuotteita, joissa hyödynnetään kotimaisia raaka-aineita. (22) Silmänympärysihoa kosteutan geelillä, jota voi hyvin taputella lisää kesken lennonkin.

Pakkaan töihin aina (23) silmätipat ja (24) nenäöljyä, joka kosteuttaa kuivat limakalvot. Yritän muistaa hoitaa myös niitä kohtia kehossani, jotka jäävät helposti vähemmälle huomiolle. Esimerkiksi hiuspohja kuivuu lennolla siinä missä kasvotkin. Sitä kosteutan (25) arganöljyllä.

Lennon jälkeen kannattaa olla armollinen itselleen. Rankan treenin sijaan vien koiran (26) rennolle kävelylenkille ja annan itselleni aikaa palautua.”

Lue lisää Hannan, Annan ja Jennin luottotuotteista täältä!