"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock
"Hetkinen, mullahan piti olla hyvät geenit..." Kuva: Shutterstock

Saako vettä juomalla kuulaana hehkuvan ihon? No ei saa.

Jos uskoo Hollywood-kaunottarien vinkkejä, kuulaana hehkuvan ihon salaisuus ei ole rasvapurkeissa tai kasvohoidoissa. Monen mielestä hipiä pysyy nuorekkaana minimivaivalla. Jotkut kiittelevät geenejään, toiset vannovat vedenjuonnin nimeen.

Todellisuudessa nuorekkaan hipiän salaisuus on hyvässä ihonhoidossa, väittää yhdysvaltalainen kauneusguru Renée Rouleau, joka paljastaa Refinery29-sivustolla totuuden julkkisten ihonhoitomyyttien takana.

”Juon paljon vettä.”

Totuus: Moni julkkis vannoo ihonsa kosteuden johtuvan runsaasta vedenjuomisesta. On totta, että veden ryystäminen on tärkeä osa terveitä elintapoja, mutta ylenpalttinen vedenjuonti ei ole ratkaisu.

Mitä toimii? Ihosolujen kosteuttaminen on tärkeä osa hipiän hyvinvointia. Helpoiten se Rouleaun mukaan hoituu käyttämällä alkoholitonta kasvovettä ja viimeistelemällä sen teho hyaluronihappoa ja natrium PCA:ta sisältävällä seerumilla. Myös vesipohjaiset naamiot ovat hyviä ihon rauhoittajia.

”Minulla on hyvät geenit.”

Totuus: Perimä vaikuttaa tiettyihin ihon ominaisuuksiin, kuten rasvaisuuteen, väriin ja paksuuteen. Tutkimusten mukaan ihon ikääntyminen ei kuitenkaan ole vahvasti geneettistä. 30 prosenttia ihon ikääntymisestä on geeniperäistä, ja suurin merkitys on ihmisen elintavoilla.

Mikä toimii? Auringon haitalliset UV-säteet ovat nuorekkaan ihon pahin vihollinen. Suojaa siis kasvosi vahvalla kertoimella. Aurinkovoiteen käyttäminen on tarpeellista myös silloin, jos altistut auringonsäteille, jotka tulevat ikkunan läpi.

”Yritän olla käyttämättä meikkiä, jotta ihoni saa hengittää.”

Totuus: Meikki suojaa ihoa auringolta ja ilmansaasteilta. Meikin välttely ei siis välttämättä ole paras keino hoitaa ihoa.

Mikä toimii? Tämä ei tarkoita, että ihon puhdistaminen meikistä pitäisi unohtaa. Meikin käyttäminen ei kuitenkaan itsessään ole paha asia hipiälle, jos käyttää iholleen sopivia tuotteita. Itse asiassa meikistä saattaa olla hyötyä, koska useimmat tuotteet sisältävät esimerkiksi UV-suojan.

”Pesen kasvoni vain iltaisin.”

Totuus: Nassu tulisi pestä myös aamulla, vaikka heräisikin meikittömin kasvoin. Iho alkaa yöllä korjata itseään, jolloin se erittää siihen kertyneet myrkyt ja talin hipiän pinnalle, Rouleau neuvoo. Nämä eritteet voivat estää päivävoiteiden imeytymisen, jos niitä ei puhdisteta kunnolla.

Mikä toimii? Puhdista iho myös aamulla, niin saat parhaan hyödyn aurinkovoiteestasi ja seerumistasi.

Mitä julkkikset oikeasti tekevät?

Rouleaun mukaan julkkisten todelliset ihonhoitoniksit ovat tuoteuskollisuus, auringonvalon välttely ja säännölliset kasvohoidot. Jos siis haluat samanlaisen ihon kuin Hollywoodin kuumimmilla kaunottarilla, kokeile näitä vinkkejä.

1. Älä vaihda ihonhoitotuotesarjaa kuin sukkia. Jos löydät tuotteen, joka toimii, luota siihen.

2. Käy välillä kosmetologin pakeilla. Kemialliset kuorinnat, happihoidot, timanttihionnat.. Kasvohoitoja löytyy joka lähtöön ja julkkikset käyvät niissä viikoittain. Jos oma rahatilanne ei tätä salli, voi kasvohoitoja tehdä myös kotosalla.

3. Hommaa hyvä suojakerroin päivittäiseen käyttöön. Lisäksi kannattaa vältellä auringossa paistattelua aina, kun se on mahdollista.

Lue myös:

Kärsitkö kuivasta ihosta? Suolaa se!

Tämä ihonhoitomyytti on nyt kumottu

Tällainen on kasvovoiteen matka laboratoriosta markettiin

Kymmenentuhannen euron kampaus ja minkinkarvaripset – näin naistähdet tuhlaavat kauneuteensa

Nämä halvat kauneustuotteet ovat superlöytöjä

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.