Onko jokin suosikkiripsareistamme myös sinun lempparisi?

Mistä tietää, että kosmetiikkatuote on hyvä? Tietenkin siitä, että tuotteen käyttää viimeiseen rippeeseen asti ja ostaa vielä uudelleenkin. Se on merkki luottamuksesta, sillä uusiakin houkutuksia tekisi mieli kokeilla.

Ripsiväri on hyvin henkilökohtainen valinta, sillä makuja ja ripsiä on monenlaisia. Me Naisten toimitus paljastaa nyt omat suosikkiripsarinsa. Löytyykö oma luottotuubisi listalta vai tiedätkö vielä paremman tuotteen? Kerro jutun kommenteissa!

Tuuheaa ja paakutonta jälkeä

Max Factorin False Lash Effect -maskara, 13 ml, 19,70 €.

”Tämä ripsiväri oli vuosia suosikkini, ja sitä on vieläkin alesta hamstrattuna kaapissa. False Lash Effectistä tykkään, koska harja on näppärä ja jälki siistiä. Haen tuuheutusta enemmän kuin pituutta, ja tämä ripsiväri toimii siinä hommassa hyvin ja paakuttamatta. Mitään tekoripsiefektiä en koskaan kyllä huomannut, eli siinä mielessä tuote ei ihan lunasta nimeään.”

Luonnollista pörheyttä

Lancômen Hypnôse Volume-à-Porter -maskara, 6,5 ml, 33€.

”Minulla on pitkät, mutta ei mitenkään kovin tuuheat ripset, joten lisäpörheys on toisinaan paikallaan. Tämä tuuheuttaa mukavasti, mutta jälki on silti hyvin luonnollinen. Erottelee ja myös taivuttaa ripset kauniisti ilman taivuttajaa. Hylsy on kaunis ja siitä saa hyvän otteen. Vähän tyyris, mutta tällaisesta paljon käytettävästä perustuotteesta kannattaa pulittaa vähän enemmän.”

Takuuhyvä klassikko

Maybellinen Great Lash -maskara, 12,5 ml, 8,90 €.

”Klassikko, joka pesee mennen tullen kalliit ripsarit laadussa. Tekee näyttävää jälkeä.”

Pieni harja, kaunis ja kestävä lopputulos

Cliniquen Lash Power -mascara, 6 ml, 29 €.

”Tämän ripsivärin harja on täydellinen. En suostu käyttämään mitään muuta ripsaria. Harja erottelee ripset hyvin, eikä jätä paakun paakkua. Väri levittyy kauniisti ja pysyy hyvin. Ei kannata hämääntyä pienestä harjasta – se toimii tuhat kertaa paremmin kuin kaiken maailman jättikokoiset, tuuheutta lupaavat. Minulla on suht pitkät ja taipuisat ripset, joihin kaikki muut ripsivärit tuntuvat kökkööntyvän. Tämä ripsiväri ei myöskään ärsytä silmiä, ja ripset pysyvät hyvässä kunnossa.”

Vapaus silmämeikin puhdistamisesta

Sensai Mascara 38°C Silk Performance, 6 ml, 24 €.

”Kanebo 38 tietty! Tai nykyäänhän se kulkee Sensai-nimellä. Äitini osti ekan tällaisen, kun olin teini, enkä ole kokenut tarpeelliseksi vaihtaa. Tekee ripsistä melko luonnolliset, eikä siis sovi megaräpsyttimiä kaipaaville. Itselläni on suht pitkät ripset, enkä ole kauheasti ekstravolyymia kaivannut. Tykkään tästä eniten ihan vain siksi, etten ole koskaan tarvinnut silmämeikinpuhdistusainetta. Lähtee 38-asteisella vedellä missä tahansa olosuhteissa, nätisti ja suttaamatta. Eikä leviä sateessa, hikoillessa tai itkiessä. Nätti purkkikin.”

Reilusti väriä, helposti kerrostettavissa

L'Oréal Paris'n Volume Million Lashes -maskara, 10,5 ml, 19,90 €.

”Sen jälkeen kun otin ripsijatkeet pois, omat ripset olivat totaalisen kuluneet nysät. Kokeilin silloin kaikkea, ja puolivahingossa myös tätä ripsaria, jota olen käyttänyt siitä lähtien. Harja levittää reilusti väriä myös pienimpiin ripsiin, mutta ei silti tee klönttejä. Väri kerrostuu nätisti, halusi sitten kevyemmän tai näyttävämmän lopputuksen. Pysyy siistinä koko päivän ja peseytyy helposti pois.”

Hellä ja helppo

Cliniquen High impact -mascara, 8 ml, 29 €.

”Olen käyttänyt tätä ainakin kuusi vuotta. Sopivan kostea, ei paakkuunnu koskaan, kestää sopivasti itkua ja sadetta, helppo pestä pois vaikka vain kosteusvoiteella. Ripseni ovat lähes värittömät ja melko lyhyet, mutta tämä ripsari tuo niiden pitkät ja hennot kärjet kauniisti esiin. Tummanruskea on paras sävy minulle, ei tee kovan näköiseksi.” (Myös ripsivärin taivuttava curling-versio sai kehuja toimitukseltamme.)

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.