Kasvoharja lupaa syväpuhdistaa kasvot minuutissa. Testasimme.

Laitebuumi sen kun kiihtyy! Yksi mielenkiintoimimmista uutuuksista on Clarisonic-kasvoharja, jonka otimme pikatestiin. Tältä se tuntui:

Kun olen putsannut silmämeikin, lurautan vedellä kostutettuun harjaan muutaman tipan puhdistusgeeliä. Tuntuu kieltämättä hieman oudolta, että kasvomeikki jätetään paikoilleen – aina ennen olen tehnyt harjauksen puhtaalle iholle.

Aiemmista sähkökäyttöisistä harjoista poiketen tämä harja ei pyöri ympyrää, vaan tekee iholla kevyttä edestakaista mikrovärähdysliikettä. Se tuntuu pehmeän nykyttävältä eikä venytä ihoa tai tunnu ikävältä edes lähellä silmänympäryksiä. Koska harja liikkuu myös syvyyssuunnassa, sen pitäisi puskea vesi ja puhdistusaine tehokkaasti huokosiin. Kasvomeikki irtoaakin viimeistä ripettä myöten, ja iho tuntuu superpuhtaalta.

Laite on vesitiivis, joten sitä voi käyttää suihkussakin. Märissä käsissä se on kuitenkin sekä painava että liukas, ja saattaa siksi lipsahtaa helposti lattialle. Harja pitää myös melko voimakasta ääntä.

Puhdistusharja on kallis hankinta, ja sopii sellaiselle, joka panostaa muutenkin paljon aikaa ja vaivaa ihonsa puhdistukseen. Itse olen niin tottunut nopeaan puhdistusrutiiniin, että päivittäiseen käyttöön en harjaa ottaisi. Voisin käyttää sitä esimerkiksi kerran viikossa hemmottelupäivänä, samalla kun kuorin ihon ja laitan kasvonaamion.

 

Hinta mallista riippuen 149–225 €. Myynnissä Stockmann-tavarataloissa marraskuussa.

Videon asiantuntija: koulutuspäällikkö Jaana Ollikainen, malli Emilia Aaltonen.

Lue myös:

Uusi tapa poistaa kynsilakat varpaista: dippaus!

Onko sinulla kaupunki-iho?

Miksei näitä ole keksitty? Tuotteet, joita kauneusammattilaisetkin kaipaavat

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!