Kasvoharja lupaa syväpuhdistaa kasvot minuutissa. Testasimme.

Laitebuumi sen kun kiihtyy! Yksi mielenkiintoimimmista uutuuksista on Clarisonic-kasvoharja, jonka otimme pikatestiin. Tältä se tuntui:

Kun olen putsannut silmämeikin, lurautan vedellä kostutettuun harjaan muutaman tipan puhdistusgeeliä. Tuntuu kieltämättä hieman oudolta, että kasvomeikki jätetään paikoilleen – aina ennen olen tehnyt harjauksen puhtaalle iholle.

Aiemmista sähkökäyttöisistä harjoista poiketen tämä harja ei pyöri ympyrää, vaan tekee iholla kevyttä edestakaista mikrovärähdysliikettä. Se tuntuu pehmeän nykyttävältä eikä venytä ihoa tai tunnu ikävältä edes lähellä silmänympäryksiä. Koska harja liikkuu myös syvyyssuunnassa, sen pitäisi puskea vesi ja puhdistusaine tehokkaasti huokosiin. Kasvomeikki irtoaakin viimeistä ripettä myöten, ja iho tuntuu superpuhtaalta.

Laite on vesitiivis, joten sitä voi käyttää suihkussakin. Märissä käsissä se on kuitenkin sekä painava että liukas, ja saattaa siksi lipsahtaa helposti lattialle. Harja pitää myös melko voimakasta ääntä.

Puhdistusharja on kallis hankinta, ja sopii sellaiselle, joka panostaa muutenkin paljon aikaa ja vaivaa ihonsa puhdistukseen. Itse olen niin tottunut nopeaan puhdistusrutiiniin, että päivittäiseen käyttöön en harjaa ottaisi. Voisin käyttää sitä esimerkiksi kerran viikossa hemmottelupäivänä, samalla kun kuorin ihon ja laitan kasvonaamion.

 

Hinta mallista riippuen 149–225 €. Myynnissä Stockmann-tavarataloissa marraskuussa.

Videon asiantuntija: koulutuspäällikkö Jaana Ollikainen, malli Emilia Aaltonen.

Lue myös:

Uusi tapa poistaa kynsilakat varpaista: dippaus!

Onko sinulla kaupunki-iho?

Miksei näitä ole keksitty? Tuotteet, joita kauneusammattilaisetkin kaipaavat

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.