Me Naiset
|
Ia Luhtanen
Kuva: Jussi Helttunen/Sanoma-arkisto
Kuva: Jussi Helttunen/Sanoma-arkisto

Kauneusyrittäjä bongasi lempituotteensa etelän-matkalta.

”Kookosöljy on jäänyt minulle tärppinä reissuista – etelässähän öljyä on kaikissa aurinkovoiteissa, ja sillä hoidetaan hiuksia ja ihoa. Aluksi ostin kosmetiikkaliikkeistä erilaisia kookosöljyvoiteita, mutta sitten ajattelin, että on parempi käyttää oikeaa, puhdasta öljyä. Nappaan purkin ruokakaupan hyllystä, enkä usko, että sillä on kauheasti merkitystä, onko öljy luomua vai ei. Reissaan paljon, ja pikku purkki öljyä kulkee aina mukana.

Kookosöljyä parempaa vartalonhoitoainetta ei ole. Kun ensin kuorii kropan oikein hyvin ja levittää sen jälkeen öljyn, ihosta tulee pehmeä kuin vauvalla. Kasvoille käytän öljyä ainoastaan iltaisin, sillä se kiiltelisi liikaa meikin alla. Öljy toimii hyvin myös meikin poistamiseen ja hiusten hoitoon. Laitan sitä silloin tällöin tukkaan tehohoidoksi, mikä tekee hiuksista tosi kiiltävät. Kaiken kukkuraksi öljystä jää hyvä tuoksu.

Käytän kookosöljyä paljon myös ruuanlaittoon, sillä se antaa vähän makeutta. Paistan kaikki letut kookosöljyssä, ja iltamunakasta tehdessäni pyöräytän pannun pohjaan öljyä. Ja kun grilliritilän pyyhkäisee sillä, ai että! Minulta löytyy siis sama rasvapurkki keittiöstä, kylppäristä ja grillipaikalta.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Kuva: Shutterstock

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla