Nestemäisen meikkivoiteen levittäminen on helppoa, kun muistaa pari juttua.

Meikkivoiteen levittäminen on tekniikkalaji. Mutta tekniikoitakin on monia, ja toiset toimivat paremmin kuin toiset.

Suosittu kauneustubettaja Christen Dominique esittelee tuoreella videollaan, kuinka meikkivoiteen voi saada näyttämään joko todella paakkuiselta tai tasaisena hehkuvalta. Jos käyttää meikkiä, todennäköisesti pyrkimyksenä on lähtötilannetta virheettömämmät kasvot eli vaihtoehdoista jälkimmäinen.

Paljon on kiinni tuote- ja välinevalinnoista sekä oikeasta meikkausjärjestyksestä. Christen Dominique levittää meikkivoiteen kostutetun meikkisienen avulla, mikä on yksi varmimmista tavoista saada heleän näköinen, paakuton lopputulos. Sienen kosteus saa kuivemman ja peittävämmänkin meikkivoiteen levittymään kauniisti, eikä iholle jää liian paksua kerrosta, kun sieni imee ylimääräisen voiteen itseensä.

Lue myös: Menikö meikkipohjan valinta taas mönkään? Mariela Sarkiman vinkeillä onnistut

Jos iholla on runsaasti kohtia, jotka haluaa peittää, riskinä on, että pakkelia tulee liikaa koko kasvojen alueelle, eikä iho näytä enää pätkääkään luonnolliselta. Toinen suosittu kauneusvloggaaja, Desi Perkins, näyttää videollaan, miten hän peittää näpyt ja muut ”virheet” niin, että lopputulos säilyy hehkuvana.

Salaisuus on, että vain epäpuhtauksien kohdalla on paljon meikkiä, muuten pohja on kevyt ja hehkuva. Finnien päällä olevan peitevoiteen reunat tulee häivyttää huolella, jotta paksumman meikin kohdat sulautuvat muuhun ihoon saumattomasti.

Videoilla on runsaasti täsmävinkkejä, muun muassa finnien naamioiminen kauneuspilkuiksi, mutta tässä vielä perusohjeet, joilla onnistut meikkipohjan tekemisessä aina:

  1. Aloita aina puhdistetulta ja kosteutetulta iholta. Anna kosteusvoiteen imeytyä ihoon ennen kuin aloitat meikkaamisen. Halutessasi voit käyttää myös pohjustusvoidetta.
  2. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskeltä. Eniten peittävyyttä kaipaa yleensä nenä ja sen ympärillä oleva iho. Muista levittää meikkivoidetta myös leukaan, huulten ympärille (jopa hieman päälle) ja kulmakarvojen väliin. Kasvojen reunoilla riittää usein kevyempikin kerros – häivytä meikkivoide keskeltä kohti reunoja.
  3. Jos käytät silmien alla peitevoidetta, älä levitä alueelle meikkivoidetta. Yksi kerros meikkiä eli pelkkä peitevoide riittää, liika kerrostaminen tekee lopputuloksesta pakkeloidun.
  4. Käytä häivyttämiseen kostutettua meikkisientä. Sieni on hyvä apuri, jolla pohjasta tulee ohut ja kuultava. Voit joko levittää voidetta ensin kasvoille tai ottaa voidetta sieneen ja töpötellä sen avulla kasvoille.
  5. Jotkut meikkigurut levittävät meikkivoidekerroksen ensin siveltimellä ja töpöttelevät sen jälkeen voiteen vielä tasaiseksi kostean sienen avulla. Sivellin- ja sieniyhdistelmän avulla pohjasta tulee ehkä aavistuksen peittävämpi kuin pelkän sienen avulla.
  6. Häivytä voide huolella reunoihin saakka. Etenkin leukaan jää helposti rajoja, joten meikki kannattaa häivyttää leuan alle saakka.
  7. Kiinnitä puuterilla. Meikistä tulee pysyvä, kun sen kiinnittää irto- tai kiinnityspuuterin avulla, kun voide on saanut hetken aikaa asettua ja kuivua. Levitä puuteria painelevilla liikkeillä etenkin niihin kohtiin, joissa iho alkaa kiillellä helpoiten. Painelemalla siksi, että vetävät liikkeet saattavat saada vielä aavistuksen kostean meikkivoiteen siirtymään ja paakkuuntumaan.
  8. Jos lopputuloksesta tuli liian puuteroitu, korjaa tilanne meikin kiinnityssuihkeella tai suihkuttamalla kasvoille vettä hienona sumuna.

Pikkujoulukausi vaatii kirkkaan huulipunan, joka kestää, kestää ja kestää. Testasimme kauden uutuudet.

1. Tuhti peruspuna

Lupaus: Kosteuttava ja pehmeästi levittyvä huulipuna on kestävä ja säilyy huulilla koko päivän. Lopputulos on miellyttävä ja runsaspigmenttinen.

Kokemus: Puna levittyy huulille kauniisti ja tasaisesti. Etenkin rasvoittuvalla iholla puna alkoi levitä illan aikana juonteisiin huolellisesta rajauksesta huolimatta. Tuhti koostumus paakkuuntui kuiviin kohtiin ja juonteisiin. Pysyi huulilla keskivertopunaa paremmin, mutta ei lunastanut paikkaansa luottotuotteiden joukossa.

***½

Joe Blasco Lipstick True Red, 28,90 €

2. Ylellistä & täyteläistä

Lupaus: Voidemainen koostumus levittyy vaivattomasti ja peittää virheettömästi. Muotoilee huulia täyteläisellä värillä. Säilyy jopa 6 tuntia.

Kokemus: Todella kermainen jopa paksu koostumus levittyy kuivillekin huulille kauniisti. Ylellinen hylsy ei vahingossakaan aukea laukussa pyöriessään. Kuuden tunnin kesto jää haaveeksi, mutta väri on kohtuullisen kaunis vielä silloinkin, kun osa punasta on siirtynyt lasinreunaan.

***½

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick 340 Envious, 39 €

3. Puolimattaa kestoa

Lupaus: Antaa pitkäkestoisen ja vahvan mattavärin. Sisältää öljyä, joten ei mattaisesta lopputuloksesta huolimatta kuivata huulia.

Kokemus: Mattahuulipunaksi tuote levittyy todella kermaisesti ja tuntuu jopa kosteuttavalta. Kuivahtaa aavistuksen, mutta ei täysin mataksi. Väri tarttuu alkuillasta lasinreunaan, mutta kohtuullisen hyvin pysyvää punaa tarvitsee korjailla ainoastaan pari kertaa.

****½

L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction 346 Scarlet Silhouette, 12,50 €

4. Edullinen valinta

Lupaus: Pehmeän pigmenttinen mattahuulipuna. Kevyessä, kermaisessa koostumuksessa yhdistyvät upea levittyvyys ja samettimainen mattapinta.

Kokemus: Kunnon mattainen puna. Muovihylsy meinasi aueta laukussa. Kaunis ja pigmenttinen sävy pysyi hyvin alkuillan. Muutaman tunnin jälkeen tuote alkoi kulua huulien sisäosista hieman röpelöisesti, ja punaa piti paikkailla. Hyvä hinta-laatusuhde, mutta pitkä ilta kaipaa luotettavampaa punaa.

***

Essence Matt Matt Matt Lipstick 05 Red-y or not?, 2,90 €

5. Yllätyslaatua!

Lupaus: Pitkäkestoinen huulipuna, joka jättää huulille pigmenttisen lopputuloksen ja kosteuttavan tunteen.

Kokemus: Pehmeän kermainen koostumus, josta tulee mieleen ylelliset merkkihuulipunat, vaikka kyseessä on ketjubrändin tuotos. Punaa jää hieman lasinreunaan, mutta yllätys: ruokailun jälkeen lisäpunaa ei tarvita. Hinta-laatusuhteensa vuoksi puna nousee pitkälle venyvien iltojen luottotuotteeksi!

*****

&Other Stories Lipstick Farandine Red, 15 €

6. Mattaista menoa

Lupaus: Mattahuulipuna, joka antaa väriä ja tekstuuria. Värikylläinen puna, joka kestää huulilla pitkään.

Kokemus: Antaa lupaamansa mattaisen lopputuloksen. Väri on todella syvä, mutta sopii yllättäen monelle ihonsävylle. Kuivuessaan tuntuu hieman kiristävänä huulilla – kannattaa kosteuttaa huulet hyvin etukäteen. Tämä kulttimaineinen tuote tekee kulumisenkin tyylillä.

****½

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo, 21,90 €

7. Hoitoa huulille

Lupaus: Kiiltopuna, jossa on kosteuttava ja voimakaspigmenttinen koostumus. Sisältää hyaluronihappoa, joka antaa kosteutta ja täyteläisyyttä.

Kokemus: Kuivahuulisen pelastus, joka tuntuu hemmottelevalta huulihoidolta! Tuotteessa on kuultavaksi punaksi runsaasti pigmenttiä, mutta lopputulos on silti läpikuultavan heleä. Kuultava koostumus ei kuitenkaan ole se pitkäkestoisin, joten puna vaatii lisäystä illan mittaan useammankin kerran.

****

Masters Colors Youth Time 720, 29,75 €

8 Liukuen kuluva

Lupaus: Pitkäkestoinen puna, joka antaa täyteläisen värin vain yhdellä sipaisulla. Kermainen ja kevyt koostumus jättää täyteläisen ja kiiltävän värin.

Kokemus: Jo yksi kerros punaa antaa toden totta vahvan värin. Lopputulos ei ole vinyylisen kiiltävä, vaan pehmeän satiininen. Vaikka puna hiipuukin huulien sisäosasta, se ei lähde leviämään juonteisiin ja kuluu huulilta kauniin liukuvärimäisesti. Hurmaava vaniljan tuoksu.

****

Korres Morello Creamy Lipstick 54 Classic Red, 28 €

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.