Hittivoide lupaa tehdä kaiken: kosteuttaa, hoitaa, suojata ja tasoittaa. Mutta onko BB-voiteissa eroja?

Kuvat Jari Kesti


Virheetön ja matta

Tuote Estée Lauder DayWear anti-oxidant BB creme, 43 €.

Lupaus Öljytön voide syväkosteuttaa ja kontrolloi liiallista talituotantoa. Auttaa ihoa suojautumaan ympäristön haittatekijöiltä. Suojakerroin 35. Kaksi sävyä.

Kokemus Joukon paksuimman voiteen jälki on odotetusti melko peittävä ja matta. Vaikka lopputulos on samettisen virheetön, ohuiden meikkivoiteiden käyttäjälle voide saattaa olla aavistuksen raskaan tuntuinen. Voidetta saa hieman työstää ja taputella iholle ja varoa, ettei sitä laita liikaa. Raikas kurkuntuoksu.

Tähdet 3½/5

Kaikki kohdallaan

Tuote Garnier Miracle skin perfector BB cream, 12,90 €.

Lupaus Kevyt koostumus antaa ihon hengittää. Mineraalipigmentit tasoittavat ihoa ja C-vitamiinijohdannainen heleyttää. Suojakerroin 15. Kaksi sävyä.
Kokemus Tässä voiteessa on kaikki kohdallaan. Se levittyy iholle vaivatta, tuntuu pehmeän hoitavalta ja peittää juuri sopivasti. Lisäpisteet siitä, että vaaleampi sävy on täydellinen kalpealle iholle: ei punertava, vaan beige. Kevyen kukkais-hedelmäinen tuoksu.

Tähdet 5/5

Kesäiholle

Tuote Dior Hydra life BB creme, 65,50 €.

Lupaus Kosteuttaa ja ehkäisee
ikääntymisen merkkejä. Runsas pigmentti ja korjaavat puuterit peittävät epätasaisuudet. Suojakerroin 30. Yksi sävy.

Kokemus Voiteen käyttö jäi iltakokeiluihin neljän seinän sisällä, sillä väri on melko tumma. Kevyen oloinen voide on nappivalinta kesäkäyttöön, kun iho on saanut
vähän sävyä, eikä kaipaa niin paljoa peittämistä. Freesin tuoksuinen ja tuntuinen kasvoilla.

Tähdet 3/5

Valoa kasvoille

Tuote Giorgio Armani Luminessence UV Bright balm fluid, 70 €.

Lupaus Harmahtavan beige sävy valaisee kasvot. Ultrakevyt ja samettinen koostumus raikastaa, silottaa ja suojaa ihoa korkealla 50 kertoimella. Yksi sävy.

Kokemus Vaaleanharmaa, reippaasti valoa heijastavaa sävy saa kasvot hehkumaan, mutta itse sekoitin tuotetta meikkivoiteeseen – sävykin on sen verran vaalea. Sain kyselyjä, miten ihoni näyttää niin hyvältä. Peittää melko kevyesti, mutta jos kasvot kaipaavat kunnolla kirkastusta, tämä on oikea tuote.

Tähdet 4/5

Hokkuspokkus-voide

Tuote L’Oréal Paris Nude magique BB cream, 15,90 €.

Lupaus Kosteuttaa ihoa 24 tuntia. Väripigmentit mukautuvat kaikkiin ihonsävyihin. Suojakerroin 12. Kaksi sävyä.

Kokemus Lähes valkoinen ja juokseva koostumus hämmästyttää, mutta – hokkuspokkus – levitettäessä väri muuttuu beigeksi ja sulautuu ihoon. Ennen kuin pienet väripigmenttirakeet liukenevat, voide tuntuu kevyeltä kuorintavoiteelta. Antaa ihon kuultaa nätisti läpi mutta pinta jää aavistuksen kuivaksi. Ainesta sekaihon kesäsuosikiksi. Miltei tuoksuton.

Tähdet 4½/5

Kevyt ja heleyttävä

Tuote Vichy Neovadiol Lumiere, 29,50 €.

Lupaus Yhdistää hoitavien aineiden ja meikin parhaat ominaisuudet. Kiinteyttää, ravitsee ja heleyttää samalla kun tasoittaa ihon väriä. Ei suojakerrointa. Yksi sävy.

Kokemus Aprikoosin sävyinen voide antaa kivasti heleyttä kasvoille, mutta aivan vaaleaihoisen valinta se ei ole. Voide tuntuu kasvoilla kevyen raikkaalta ja onkin testatuista voiteista eniten kevyen sävyttävän päivävoiteen oloinen. Pieni miinus suojakertoimen puuttumisesta.

Tähdet 4/5

Kaikin puolin keskiverto

Tuote Dr. Schrammek Blemish balm perfect beauty fluid, 75,50 €.

Lupaus Tehoyhdistelmä hoito- ja meikkivoidetta. Rauhoittaa ja uudistaa ihoa. Pysyy hyvin myös liikunnan aikana. Suojakerroin 7. Kolme sävyä.

Kokemus Keskipaksu ja keskipeittävä voide, joka ei ihan hutaisemalla levity. Voiteen imeytymistä ja asettumista kasvoille saa hetken odotella. Voiteessa on aavistuksen pistävä tuoksu. Ihan peruspasseli tuote, mutta ei aiheuta sen suurempia hurraa-huutoja.

Tähdet 2½/5

Mikä ihmeen BB? Lue juttu täältä.

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset ”pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

SeKo

Tekeekö hattu hiuksistasi litteät ja sähköiset? 7 vinkkiä, miten vältyt ”pipohiuksilta”

Odotin että olisi ollut joku idea vaikka että pari paplaria tai kohotinta (jos joku sellaiset on keksinyt) päälihiusten alle, sormikiharat ja miten ne tehdään ja millä välineillä etteivät törrötä pipon sisällä. Kaikilla ei ole pitkää tukkaa ja niillä joilla on, varmaankin tuo kiinno laittoasia on tiedossa. Ainakaan aikuiselle naiselle tässä ei ollut mitään uutta.
Lue kommentti