Nyt on trendikästä ripotella tukan sekaan kimaltelevia koristeita! Mitä pienempiä ja kevyempiä, sen parempi. Kuvat: Emmi Laukkanen
Nyt on trendikästä ripotella tukan sekaan kimaltelevia koristeita! Mitä pienempiä ja kevyempiä, sen parempi. Kuvat: Emmi Laukkanen

Catwalkeillakin on näkynyt konfettitukkaa, joka sopii mainiosti pikkujouluihin. Mutta varo: touhu on sotkuista!

Tiedättehän konfetit, sen värikkään, pienistä paloista koostuvan koristesilpun, jota heitellään juhlissa, rokkikonserteissa ja karnevaaleissa ja joista jää jälkeen melkoinen sotku? Sitten kaikki miettivät, oliko heittely sen arvoista (ei).

Nyt niitä kiinnitetään hiuksiin tuomaan juhlantuntua, puhutaan konfettitukasta. Brittiläissuunnittelija Ashish Gupta​kin koristeli malliensa hiukset viime syyskuussa konfeteilla, kertoo Seventeen. Hirvittävän trendikästä! Vähän samaa ajatusta oli Instagramissa syksyllä kiertäneessä ilmiössä glitteripartaisista miehistä, jotka tunnisti hashtagillä #glitterbeard.

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin Gupta näytti (katso kuvat täältä) hommanneen malleilleen pikemminkin paljetteja kuin suoranaisia konfetteja – ne kun ovat lähtökohtaisesti paperisia. Mutta jos lookista haluaa vääntää itselleen pikkujoululookin (ja miksei haluaisi!), kannattaa nimenomaan käyttää muuta kuin paperia materiaalina. 

Konfettitukan tekeminen vaatii nimittäin massiiviset määrät hiuslakkaa, joka tekee paperiset hiput rumiksi, vinkkaa Hello Giggles.

Ja niin: miten konfettitukka täsmälleen ottaen syntyy? Kokeilimme.

Ostimme valmiita sekalaisia pikkuhärpäkkeitä askartelukaupasta. Kokeilla voi myös askarteluun tarkoitettujen kuviohippusten lisäksi esimerkiksi paljetteja, kevyet pysyvät paremmin. Ei hilettä, sillä tässä lookissa on kyse isommista paloista (vaikka toisaalta emme voi estää sinua).

Testi alkaa.

Rääyn paikalle avustajan (työkaverin) ja suihkutan hiuksiini vahvaa hiuslakkaa. Avustaja sirottelee hiuksiini läjän koristeita keskittyen päälaelle. Konfetit pitää lisätä välittömästi, jotta ne kiinnittyisivät märkään lakkaan.

– Lattia on nyt aivan täynnä näitä, avustaja toteaa tyynesti ja jatkaa taiteilua. Ehkä tästä selviäisi yksinkin, mutta toiset kädet ja etenkin henkinen tuki tulevat ainakin tälle testaajalle tarpeeseen ("Entä jos tulen näyttämään typerältä? My Little Ponylta?").

Sitä paitsi yhdessä on kivempaa.

Suihkutamme koristeiden päälle runsaasti lisää hiuslakkaa, että pysyisivät edes vähän. Käydään hämmentynyt keskustelu aiheista "Kuka tämän kaiken siivoaa?" ja "Ihmiset tulevat varmasti tuijottamaan sinua".

Lopputulos näytti tältä:

 

Ihan kiva! Tosin jos sanoisin tämän nyökytellen, edessäni olisi läjä kimaltelevaa silppua. Sillä vaikka hiuslakkaa ladattiin, ripottelen hippua. Hiuksissa oli pohjalla vähän lämmöllä tehtyä kiharaa, voisi nimittäin kuvitella, että tikkusuorassa tukassa pysyvyys on vielä huonompi.

Eroon konfettitukasta pitäisi päästä ihan vain ravistelemalla päätä (jälleen kerran paikassa, jossa kukaan ei saa hermoromahdusta hippusten siivoamisesta. Onko sellaista?), mutta myös hiusharja ja sampoopesu voivat auttaa.

Lattia näytti heti operaation jälkeen tältä:

Pahoin pelkään, että tulen siivousyrityksistäni huolimatta löytämään lähikuukausina kimalletta kaikkialta. Ja että lähipiirini kääntyy siksi minua vastaan. Vain aika näyttää.

Mutta kyllä! Jos olet valmis ottamaan sotkuriskin, konfettitukka voi olla juuri sinun pikkujoululookisi!

 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.