1. Zental-valkaisuliuskat, 28 kappaleen pakkaus, 49,90 €. 2. Toothguide White -maitohappobakteerihuuhde, 30 tabletin pakkaus, 20 €. 3. Yotuel Pen -valkaisukynä, 21,60 €. 4. Warpaint-luonnollinen valkaisujauhe, 37 €. 5. IWhite Instant Teeth Whitening -10 esitäytetyn muotin pakkaus, 34,90 €.
1. Zental-valkaisuliuskat, 28 kappaleen pakkaus, 49,90 €. 2. Toothguide White -maitohappobakteerihuuhde, 30 tabletin pakkaus, 20 €. 3. Yotuel Pen -valkaisukynä, 21,60 €. 4. Warpaint-luonnollinen valkaisujauhe, 37 €. 5. IWhite Instant Teeth Whitening -10 esitäytetyn muotin pakkaus, 34,90 €.

Haaveiletko hohtavan valkoisesta hammasrivistöstä? Kotikäyttöön onkin tarjolla jos jonkinlaista valkaisutuotetta. Otimme selvää, onko niistä mihinkään.

1 Perusvarma valkaisija

Lupaus: Peroksidittomat, aktiivihappoa sisältävät liuskat poistavat hampaista värjäytymiä ja keltaisuutta. Helppokäyttöiset liuskat valkaisevat hellävaraisesti ilman vihlontaa. Liuskat lupaavat jopa kymmenen astetta valkoisempia hampaita kahden viikon hoitojaksolla. Voi käyttää, vaikka kiille olisi ohentunut.

Näin se toimi: Kellastuneista hampaistani huolimatta minulla ei ole aiempaa valkaisukokemusta. Geeliä sisältävät liuskat liimattiin hampaiden pinnalle. Vaikutusaika kului nopeasti, ja huomaamattomia liuskoja voi käyttää vaikka töissä. Pystyin puhumaankin. Päädyin käyttämään liuskoja kaksi kertaa päivässä viikon ajan. Käytön jälkeen hampaisiin jäi epämiellyttäviä geelijäämiä. Viikon jälkeen hampaani vaalenivat selvästi, mutta odotin silti kirkkaampaa lopputulosta. Silti hyvä hinta-laatusuhde. Nainen, 24.

Pisteet: 4/5

Zental-valkaisuliuskat, 28 kappaleen pakkaus, 49,90 €.

2 Purskutellen puhtaaksi

Lupaus: Maitohappobakteereja sisältävät purutabletit liukenevat suussa purskuteltavaksi, valkaisevaksi huuhteeksi. Eivät ärsytä ikeniä tai vihlo. Näkyviä tuloksia kuurin eli 30 päivän jälkeen.

Näin se toimi: Hammasluuni on hieman keltainen, kahvi ja punaviini ovat tehneet tehtävänsä. Aiemmin valkaisutuotteet ovat aiheuttaneet vihlontaa, mutta tabletteja oli mukava käyttää. Ne muistuttivat fluoritabletteja ja maistuivat mintulta. Tuloksia sen sijaan sai odottaa. Lopulta en enää muistanut kytätä vaikutuksia, mutta tableteista tuli tapa. Kuurin jälkeen hampaat vaalenivat 1–2 astetta. Nainen, 32

Pisteet: 4/5

Toothguide White -maitohappobakteerihuuhde, 30 tabletin pakkaus, 20 €.

3 Raikastava kynä

Lupaus: Suoraan hampaiden pinnalle levitettävä kynä poistaa kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia tummentumia, vahvistaa kiillettä, valkaisee hammasluun sävyä ja raikastaa hengitystä. Vaikuttavana aineena on 0,3-prosenttinen karbamidiperoksidi, ja tuote sisältää myös fluoria.

Näin se toimi: Raikkaan oloista geeliä oli hauskaa kynäillä hampaille pitkin päivää. Kahden viikon ajan lisäilin sitä aina, kun muistin. Ohjeen mukaan kynää voi käyttää jopa 3–5 kertaa vuorokaudessa, korkeintaan neljän viikon kuureina. Valokynää muistuttavalla sivellinpäällä oli helppo töpöttää geeliä myös hampaiden väleihin tai paikallisiin tummentumiin. Omat hampaani ovat aina olleet melko valkoiset, joten valkaisutulosta oli vähän vaikea arvioida. Kynän tuomaan raikkaaseen tunteeseen jäi kuitenkin koukkuun. Kynä korvasi raikastavat pastillit. Nainen, 28

Pisteet: 3/5

Yotuel Pen -valkaisukynä, 21,60 €.

4 Tuhkasta timantteja?

Lupaus: Kookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiili puhdistaa tehokkaasti ja kuorii hampaita kiillettä vahingoittamatta. Appelsiinin kuori, piparminttu ja sitruunamyrtti raikastavat suun, vähentävät tulehduksia ja jopa hammaskiveä. Luonnontuote sopii myös vegaaneille.

Näin se toimi: Ensimmäinen käyttökerta oli yhtä sotkua: musta jauhe varisi pitkin lavuaaria ja harmaata litkua sai sylkeä hyvän tovin. Pakko oli pestä vielä tavallisella tahnalla ja hammasvälitkin langattava. Kaiken tämän jälkeen suussa oli kyllä puhdas tunne! Seuraavalla kerralla annostelin jauhetta vähemmän, jolloin kokemus oli parempi. Hammasluuni ei ole luonnostaan järin valkoinen, mutta viikon käytön jälkeen olin huomaavinani hymyn raikastuneen aavistuksen. Ehkä. Vaikka jauhe jättää suuhun raikkaan tunteen, se ei sisällä fluoria, joten tavallista tahnaa ei kannata hylätä. Nainen, 39

Pisteet: 2/5

Warpaint -luonnollinen valkaisujauhe, 37 €.

5 Ammattilaistasoa

Lupaus: Valkaisevaa geeliä sisältävät muotit valkaisevat hampaat tehokkaasti ilman vetyperoksidia ikeniä ärsyttämättä. Poistaa värjäytymiä ja vahvistaa hampaita kovettamalla kiillettä. Parhaimmillaan jopa kahdeksan astetta vaaleampi tulos.

Näin se toimi: Minulla on aina ollut melko valkoiset hampaat, mutta tupakointi ja kahvin lipittäminen ovat alkaneet näkyä. Kerran päivässä käytettävät esitäytetyt muotit oli helppo asettaa paikoilleen. Tahna pysyi muotin sisällä yllättävän hyvin eikä valunut suuhun ja nieluun. Tahna ei kuitenkaan levittynyt tasaisesti hampaiden pinnalle. Hieroin muottia sormin, koska pelkäsin laikukasta lopputulosta. Jo parin käyttökerran jälkeen olin huomaavinani tuloksia. Viiden päivän jälkeen arvioisin hymyni kirkastuneen kolmen asteen verran. Positiivinen kokemus. Nainen, 36

Pisteet: 4,5 / 5

IWhite Instant Teeth Whitening -10 esitäytetyn muotin pakkaus. 34,90 €.

Mitä sanoo hammaslääkäri?

Hampaiden tummuminen voi johtua muun muassa hammaskivestä, värjäytymistä, kiilteen kulumisesta tai kehityshäiriöistä. Joskus valkaisun sijasta parhaan avun tuovat muoviset tai keraamiset pinnat hampaisiin.

Valkaisu sopii vain terveille ja puhtaille hampaille, joten ennen kuin edes miettii valkaisua, kannattaa käydä hammaslääkärillä. Voi olla, että suuhygienistin puhdistuksen jälkeen ei enää kaipaakaan valkaisua.

Hampaiden valkaisu perustuu yleensä vetyperoksidin väriaineita hajottavaan vaikutukseen hampaan pinnalla ja sisällä. Mitä suurempi pitoisuus vetyperoksidia saadaan hampaan pinnalle, sitä tehokkaampi on valkaiseva vaikutus.

Kotivalkaisumenetelmiä on monia: osa niistä melko tehottomia, jotkut jopa vahingollisia kiilteelle.

Jotta kotivalkaisu voisi toimia, hampaan pintaan pitäisi saada riittävän voimakasta valkaisuainetta ilman, että se polttaa ikeniä. Siksi ympäri suuta levittyvät aineet kuten valkaisevat tahnat eivät voi koskaan olla kovin tehokkaita.

Hampaiden jatkuva valkaisu voi haurastuttaa hammasluuta ja vaurioittaa kiillettä.

Hammaslääkärit suosittelevat käyttämään kotona vain apteekista tai hammaslääkäriltä ostettavia tuotteita. Tehokkaimman tuloksen kotona saa yksilöllisillä, hammasjäljennösten pohjalta valmistetuilla kotivalkaisulusikoilla yhdessä karbamidia tai vetyperoksidia sisältävän valkaisuaineen kanssa.

Aktiivihiili ei varsinaisesti valkaise, vaan sen teho perustuu väriaineiden imeytymiseen huokoisten hiilihiukkasten pintaan. Aktiivihiilen käyttöä hampaiden hoidossa ei ole tutkittu tarpeeksi. Se voi hangatessaan aiheuttaa kiillevaurioita.

Hampaiden jatkuva valkaisu voi haurastuttaa hammasluuta ja vaurioittaa kiillettä. Hammas voi alkaa vaikuttaa myös läpikuultavalta. Vastaanotolla valkaisun voi suorittaa kerran vuodessa. Sama pätee kotivalkaisukuuriin, jota voi ylläpitää kotivalkaisutuotteilla pari kertaa kuukaudessa. Hampaiden valkaisua ei suositella alle 18-vuotiaille tai raskaana oleville.

Asiantuntijana HLL Sakari Ebeling

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.